Het leukste speelgoed voor peuters

We schrijven op HetLeuksteSpeelgoed.nl regelmatig over leuk peuterspeelgoed. Dit is een overzicht van het leukste speelgoed voor peuters.

Hier onder de tips:

Speelgoedkeuken
Een klassieker voor peuters is het speelgoedkeukentje. Zo kunnen ze naspelen wat ze mamma en pappa in de keuken zien doen. Er zijn houten keukentjes en kunststof speelgoedkeukens. Realistische speelgoed keukens en speelse keukentjes voor peuters en kleuters. Kijk hieronder voor de leukste speelgoedkeukentjes.

Vtech ZoomiZooz
In 2019 is het ZoomiZooz boomhuis van Vtech tot leukste speelgoed voor peuters uitgeroepen in de Speelgoed van het Jaar verkiezing.  Dit boomhuis maakt deel uit van een serie ZoomiZooz interactief speelgoed voor peuter. Sensoren zorgen er voor dat er van alles gebeurt als peuters met ZoomiZooz spelen, en de kleintjes vinden dat fantastisch!

Speelkleden
Speelkleden heb je in vele soorten. Van verkeerskleden (met een stratenplan) en danskleden tot zachte kleden waarop peuters en kleuters op de anders te koude vloer kunnen spelen. Speel en decoratief. Kijk hieronder voor de leukste speelkleden voor peuters.

Vtech Magibook
Wederom educatief speelgoed van Vtech. Met een magische pen en een elektronisch interactief speelboek leren peuters over cijfers, letters, dieren, weekdagen en veel meer. De mogelijkheden van het Vtech Magibook zijn groot en een peuter steekt heel veel op van dit speelgoed waar hij of zijn heel graag mee speelt.

Magnetisch bouwspeelgoed
Waar peuters en kleuters ook graag mee spelen is met de magnetische bouwblokken van SmartMax. Magnetisch kunnen ze alle vormen maken, de mogelijkheden zijn daardoor groter en voor kleintjes is dit veel makkelijker dan klikken. Heel leuk speelgoed om de creativiteit van peuters te bevorderen.

Loopfietsen en loopauto's
Peuters die nog te jong zijn om echt te fietsen zijn dol op een loopfietsje. En zo'n loopfiets is niet alleen leuk om mee te spelen, maar het maakt de overgang naar een echte fiets later veel makkelijker. Hieronder vind je alle leuke loopfietsjes, maar ook tips met betrekking tot soortgelijk peuterspeelgoed zoals loopauto's en loopmotoren.

Peuterlaptop
Pappa en mamma een laptop, dan de peuter ook een laptop! De laptop werkt als een magneet op een peuter, maar om echt met een laptop te spelen is een peutertje nog te jong. Gelukkig maakt Vtech speciale laptops voor peuters. Met leuke (en eenvoudige) spelletjes, geluiden en interactie. Spelen met zo'n peuterlaptop is nog heel leerzaam ook!

Speeltent
Weer een klassieker op het gebied van peuterspeelgoed. Peuters spelen graag met een speeltent of kindertent. Je hebt deze speeltenten voor binnen en buiten. Als wigwam, als prinsessentent en in vele andere vormen en stijlen. Superleuk voor peuters om samen in te spelen.

Watertafels
Welke peuter speelt er nou niet graag met water? Hieronder de leukste watertafels om lekker met water te kliederen. Deze watertafels zijn er in vele vormen en formaten. Van kleine en grote kunststof watertafels tot picknicktafels met een waterbak. Er zijn ook leuke watertafels waarmee binnen met water gespeeld kan worden. 

Motoriek peuter verbeteren
Sommige peuters hebben nog wat moeite met de motoriek. Hieronder vind je het beste speelgoed om de kleine motoriek of grote motoriek te verbeteren.

Playskool
Playskool in een speelgoedfabrikant die gespecialiseerd is in het leukste peuterspeelgoed en babyspeelgoed. Vele leuk speelgoed voor peuters wordt door Playskool gemaakt. Kijk hieronder voor voorbeelden. 

Little Tikes
Een andere goede fabrikant van speelgoed voor de peuter is Little Tikes. Dit speelgoedmerk maakt leuk kunststof speelgoed in alles soorten. Denk daarbij aan speelhuizen, speeltoestellen, speelvoertuigen. watertafels en veel meer. Hieronder vind je al dit leuke Little Tikes speelgoed voor peuters.

Driewielers
Loopfietsjes noemden we eerder al, maar een ander leuk fietsje voor een peuter is de driewieler. Hieronder vind je driewielers in alle soorten en maten. Eventueel met duwstang, met massieve banden of met luchtbanden. Meer dan 250 leuke driewielers voor peuters.

Vtech Vrolijke Vriendjes
Vrolijke Vriendjes is een serie interactief speelgoed van Vtech voor kinderen van 1 tot 5 jaar. Met poppetjes, speelhuisjes en voertuigen. Natuurlijk is ook dit Vtech speelgoed interactief en stimuleert het peuters om te spelen.

Abrick
Abrick is een fabrikant van kunststof speelgoed voor peuters, zoals voertuigen en huisjes.

Nijntje speelgoed en meer
Nijntje heeft geen introductie nodig. Nijntje van Dick Bruna is wereldberoemd. Er zijn van Nijntje dan ook alle mogelijke artikelen voor de doelgroep (peuters) te koop. Hier onder vind je meer dan 2.500 van die Nijntje producten. Nijntje speelgoed, maar ook peuterkleding, woonaccessoires, eetgerei en heel veel meer van Nijntje.

Goula houten speelgoed
Goula is een fabrikant van houten speelgoed uit Nederland. Ze maken veel houten puzzels maar ook ander leuk houten speelgoed. Al dit leuke houten speelgoed van Goula vind je hier onder.

Speelgoed gereedschap
We schreven het al eerder. Een peuter doet graag wat hij of zij pappa of mamma ziet doen. Ook klussen wekt de interesse van een peuter. Daarom is er volop speelgoed gereedschap voor peuters te koop. Leuk voor kleine kinderen om mee te spelen, en heel wat veiliger dan de boormachine van de ouders.

Spellen peuter
Het is leuk om samen met de peuter een spelletje te spelen, maar de gebruikelijke gezelschapsspellen zijn voor een peuter nog veel te moeilijk om te spelen. Gelukkig zijn er ook volop leuke peuterspellen te koop. Spellen om samen met de peuter te spelen, die vaak voor de ouders ook nog amusant zijn om te spelen.

Blokkenwagens
Nog maar eens een klassieker op het gebied van peuterspeelgoed. De blokkenkar! Spelen met blokken is leuk, rondkarren met een karretje ook. Bij de blokkenkar wordt dit speelplezier gecombineerd. Hieronder de leukste blokkenkarren.

WOW auto's
Veel speelgoedauto's zijn niet goed geschikt voor peuters, maar de WOW speelgoedauto's zijn speciaal voor de kleintjes ontwikkeld. WOW speelgoedautootjes zijn robuust en veilig voor kleine kinderen. En heel leuk om mee te spelen.

Vtech Toet Toet auto's
Dat geldt ook voor de Toet Toet speelgoedauto's van Vtech. Zoals bij al vrijwel al het Vtech zijn er elektronische snufjes in de auto's ingebouwd waardoor ze interactief zijn.

Speelgoed stofzuigers
Het is jammer dat ze niet echt zuigen, want een peuter mag graag met de speelgoed stofzuiger het huis door gaan. Maar een speelgoed stofzuiger is wel zo veilig!

Meer voor de schoonmaak peuter
Nog veel meer leuk huishoudelijk speelgoed vind je hier onder. Zoals een speelgoed schoonmaak karretje, een speelgoed strijkijzer en zelfs een speelgoed wasmachine.

Educatief houten speelgoed
Peuters vinden spelen leuk en leren vinden ze op die leeftijd ook nog plezierig. Leren prikkelt de fantasie van de peuter. Peuters ontdekken graag nieuwe dingen. Hieronder vind je het leukste peuterspeelgoed van hout.

Hobbelpaarden en hobbeldieren
Het hobbelpaard is al door vele generaties als peuter bereden. Eeuwen geleden waren er al hobbelpaarden en deze worden nog steeds gemaakt. Daarnaast heeft het hobbelpaard gezelschap gekregen van alle mogelijke hobbeldieren. Hier onder vind je ze allemaal.

Knuffeldieren en andere knuffels
Van knuffelbeer tot knuffelkoe. Maar ook Knuffel Ernie en andere knuffels, je vindt ze hier onder allemaal. Honderden leuke knuffels!

LEGO Duplo
Duplo is de speciale serie LEGO speelgoed voor peuters. LEGO Duplo blokken zijn voor peuters beter te hanteren, makkelijker om mee te spelen en vooral ook veel veiliger omdat kleine onderdelen ontbreken. Hieronder al het Duplo speelgoed. Van kleine pakketjes tot grote Duplo speeldozen.

Playmobil voor peuters
Niet alleen Lego maar ook Playmobil heeft een aparte serie speelgoed voor peuters. Deze Playmobil 123 serie is op de kleinste Playmobil liefhebbers gericht. Het is minder verfijnd dan het gewone playmobil en daarmee beter geschikt voor een peuter.

Woezel en Pip
Woezel en Pip zijn zeer populair bij peuters (en hun ouders). Hier onder al het leuke Woezel en Pip speelgoed en veel meer leuks voor kinderen van Woezel en Pip zoals decoratie, kinderkleding en veel meer.


Wat is goed speelgoed voor peuters?

Er is veel peuterspeelgoed te koop. Het ene leuker dan de andere. Het ene beter dan de andere. Maar wat maakt peuterspeelgoed tot goed speelgoed voor peuters?

Goed peuterspeelgoed is in eerste instantie leuk voor de peuter om mee te spelen. Peuters worden graag uitgedaagd als ze spelen. Dat is ook voor hun ontwikkeling goed, want spelenderwijs kunnen ze zo leren, maar bijvoorbeeld ook hun motoriek verbeteren.

Goed peuterspeelgoed stimuleert ook de fantasie van de peuter. Ze gebruiken hun speelgoed vaak om de informatie te verwerken die ze in het dagelijks leven zien. Dat verklaart ook de populariteit van speelgoed waarmee ze hetgeen ze hun ouders zien doen kunnen naspelen. Denk daarbij aan een speelgoedkeukentje, een speelgoedwerkbank of een speelgoedstofzuiger, maar bijvoorbeeld ook het winkeltje spelen of moedertje spelen.

Omdat ze uitgedaagd willen worden is speelgoed dat te "makkelijk" is niet leuk. Maar ook te ingewikkeld speelgoed wordt door de peuter niet op prijs gesteld. Goed peuterspeelgoed vindt de middenweg.

Goed speelgoed voor peuters is ook gericht op individueel spelen. Echt gezamenlijk spelen doen peuters namelijk nog niet. Let maar op, als twee peuters met elkaar spelen zitten ze in werkelijkheid naast elkaar en spelen beide hun eigen spel. Samen spelen, met andere kinderen of hun ouders begint pas op latere leeftijd.

Zie ook

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.