Het leukste speelgoed voor peuters

We schrijven op HetLeuksteSpeelgoed.nl regelmatig over leuk peuterspeelgoed. Dit is een overzicht van het leukste speelgoed voor peuters.

Wat is goed speelgoed voor peuters?

Er is veel peuterspeelgoed te koop. Het ene leuker dan de andere. Het ene beter dan de andere. Maar wat maakt peuterspeelgoed tot goed speelgoed voor peuters?

Goed peuterspeelgoed is in eerste instantie leuk voor de peuter om mee te spelen. Peuters worden graag uitgedaagd als ze spelen. Dat is ook voor hun ontwikkeling goed, want spelenderwijs kunnen ze zo leren, maar bijvoorbeeld ook hun motoriek verbeteren.

Goed peuterspeelgoed stimuleert ook de fantasie van de peuter. Ze gebruiken hun speelgoed vaak om de informatie te verwerken die ze in het dagelijks leven zien. Dat verklaart ook de populariteit van speelgoed waarmee ze hetgeen ze hun ouders zien doen kunnen naspelen. Denk daarbij aan een speelgoedkeukentje, een speelgoedwerkbank of een speelgoedstofzuiger, maar bijvoorbeeld ook het winkeltje spelen of moedertje spelen.

Omdat ze uitgedaagd willen worden is speelgoed dat te "makkelijk" is niet leuk. Maar ook te ingewikkeld speelgoed wordt door de peuter niet op prijs gesteld. Goed peuterspeelgoed vindt de middenweg.

Goed speelgoed voor peuters is ook gericht op individueel spelen. Echt gezamenlijk spelen doen peuters namelijk nog niet. Let maar op, als twee peuters met elkaar spelen zitten ze in werkelijkheid naast elkaar en spelen beide hun eigen spel. Samen spelen, met andere kinderen of hun ouders begint pas op latere leeftijd.

Zie ook

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.