Creatief speelgoed

Heel veel populair speelgoed voor kinderen is creatief speelgoed. Kinderen vinden het heerlijk om creatief bezig te zijn, en om al hun fantasie en creativiteit in hun creaties te leggen. Bovendien is creatief speelgoed voor hun ontwikkeling, zowel geestelijk als motoriek.

Hieronder vind je tips voor leuk creatief speelgoed voor kinderen.

creatief speelgoed kinderen

Fröbelen

Fröbelen met kralen kan met Aquabeads. In tegenstelling tot bij strijkkralen is hier geen hitte bij nodig, maar water. Wel zo veilig! De 3Doodler is een 3D printer in de vorm van een pen, je maakt er alles mee. Populair is fröbelen met kraaltjes en stukjes glas met DIY Diamons Painting, je fröbelt er de mooiste kunstwerken mee.


Creatief tekenen en schilderen

Tekeningen, cartoons, schilderijen, je maakt het allemaal met het onderstaande creatieve speelgoed. Blazend met blowpens of met behulp van een projector of spirograph. Er zijn vele manieren voor kinderen om mooie tekeningen en schilderijen te maken. Tips en informatie voor dit speelgoed om creatief te tekenen vind je hier onder.


Zelf maken (DIY)

Zelf bijzondere dingen maken (DIY) is een grote uitdaging voor kinderen. Hier leuke DIY pakketten voor kinderen waarmee ze bijvoorbeeld zelf kaarsen of hun eigen parfum kunnen maken.

Creatief mode maken voor kinderen

Met name meisjes vinden het heerlijk om als een echte modeontwerpster zelf mode te ontwerpen. Hieronder vind de tips en informatie over speelgoed om kleding en schoenen te ontwerpen en soms ook te maken. Ook vind je er creatief speelgoed om bijvoorbeeld nagels te stylen.

Creatief met video en film

Zelf video's en filmpjes maken is helemaal populair bij de YouTube generatie. Maak heel bijzondere en creatieve filmpjes met onderstaand speelgoed. Voeg er special effects aan toe of maak zelfs je eigen animatie film.

Creatief speelgoed voor kleuters en peuters

Ook voor peuters en kleuters is er heel leuk creatief speelgoed te koop. Schoon en kindveilig, zoals bijvoorbeeld Super Sand. Dat is zand waarmee je gewoon binnen kunt spelen. Of neem de Play Doh boetseerklei. Klei die nooit uitdroogt. En met PlayMais kunnen kleintjes veilig creatief bouwen, want dit bouwspeelgoed is echt gemaakt van mais. Met natuurlijk kleurstoffen waardoor het geen enkel probleem is als ze het opeten (al is dat niet de bedoeling). Ook bij de Play Doh klei is dat het geval.

Divers creatief speelgoed


(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.