Trivial Pursuit: Aanbiedingen alle Triviant spellen

Trivial Pursuit (vaak Triviant genoemd) is één van de meest populaire kennis spelletjes. Kijk hier voor aanbiedingen van de diverse versies van het Trivial Pursuit spel.

Triviant spel Trivial Pursuit

We hebben hier alle verschillende versies van het Trivial Pursuit spel en informatie over het trivianten.

Het Trivial Pursuit / Triviant spel heb je in specifieke versies voor Nederland en België, om met volwassenen of met de hele familie te spelen, je hebt Trivial Pursuit met filmpjes en muziek, en er zijn speciale Trivial Pursuit spellen met Triviant vragen over bepaalde films en series.

Aanbiedingen Trivial Pursuit spellen

Van al deze verschillende Triviant spellen vind je hier onder een aanbieding.Klassiek Triviant spel: Trivial Pursuit Classic

Klassiek Triviant spel: Trivial Pursuit ClassicSpelregels Trivial Pursuit

Trivial Pursuit (Triviant) is een echt kennisspel. Een vraag en antwoord spel waarbij de kennis van niet al te belangrijke feiten (trivia) worden getest. 

De kaarten met vragen zijn onderverdeeld in 6 categorieën: Wetenschap, Sport en Ontspanning, Aardrijkskunde, Geschiedenis, Amusement en Kunst en Literatuur. Om zich over het spelbord te verplaatsen moet je vragen op de Triviant kaarten beantwoorden (een goed antwoord is nog een keer gooien en zetten). Ieder onderwerp heeft een hoofdvak waarbij je een gekleurd partje van een cirkel krijgt als je de vraag goed beantwoord. Heb je alle partjes verzameld dan heb je je op alle onderwerpen bewezen en is de cirkel rond.

Triviant speel je met 2 tot 6 spelers. Maar je kunt ook met teams tegen elkaar trivianten zodat je je kennis kunt bundelen. Is er verschil tussen Triviant en Trivial Pursuit?

Triviant en Trivial Pursuit zijn hetzelfde spel, er is geen verschil. Trivial Pursuit werd in 1981 voor het eerst in Canada op de markt gebracht. Het kennisspel kwam al snel naar Nederland waar het onder de naam Triviant werd verkocht.

Uitgever Parker Brothers (eigendom van Hasbro) heeft later de naam van de Nederlandse versie ook aangepast naar Trivial Pursuit. Ze willen dat het spel overal dezelfde naam heeft.Triviant spel op TV

De naam Triviant is in Nederland echter behoorlijk ingeburgerd, Dat komt vooral door het bekende televisieprogramma Tros Triviant dat van 1998 tot 2003 en in 2007 werd uitgezonden, met achtereenvolgens Astrid Joosten, Tineke Verburg, Mireille Bekooij en Jack van Gelder als presentator.

Bij Tros Triviant speelden twee teams van BN'ers een van Trivial Pursuit afgeleid spel tegen elkaar.Video: Tros Triviant
Veel verschillende Triviant spellen

Zoals we al schreven blijft het aanbod aan Trivial Pursuit spellen niet beperkt tot Trivial Pursuit Classic. Hieronder een (niet compleet) overzicht van Triviant spellen.

Trival Pursuit Classic
Trival Pursuit Classic is het enige echte Triviant spel. Dit is het spel zoals het in 1981 is bedacht en uitgebracht. Alleen de Trivial Pursuit vragen zijn sindsdien gemoderniseerd.

Trivial Pursuit Classic België
Van Trival Pursuit is er ook een Belgische Trivial Pursuit editie. Waarin de op Nederland betrekking hebbende kennisvragen vervangen zijn door Trivial Pursuit kaarten met vragen over België en Belgische personen.

Trival Pursuit Familie Editie
De Trival Pursuit Familie Editie bevat 2400 Triviant vragen die betrekking hebben op trivia die door alle gezinsleden beantwoord kan worden (dus niet alleen door de oude generatie). Bovendien is er een Showdown Challenge aan het Trivial Pursuit spel toegevoegd waarbij 2 spelers tegelijkertijd tegen elkaar spelen om een partje.

Trival Pursuit Familie Editie België
Ook van deze Trival Pursuit Familie Editie is er ook een Belgische / Vlaamse editie met Triviant kaarten met Belgische vragen.

Trivial Pursuit Classic Edition
Het meest originele Trivial Pursuit spel, namelijk de Engelstalige versie.

Trivial Pursuit Wedden Dat Je Het Weet
Trivial Pursuit Wedden Dat Je Het Weet is een heel speciale versie van het Triviant spel waarbij je ook kunt winnen zonder dat je de vragen kunt beantwoorden. Je kunt namelijk ook scoren door te raden of je tegenstander(s) het antwoord op de vraag weten. Hoe goed kan je de andere spelers? Dat is belangrijk bij deze aparte versie van het Trivial Pursuit spel dat in 2011 Speelgoed van het Jaar was.


Trivial Pursuit Wedden Dat Je Het Weet

Spel Trivial Pursuit Wedden Dat Je Het Weet


Trivial Pursuit DVD spel
Deze versie van Trivial Pursuit lijkt erg op de voormalige Triviant TV kwis. Naast 1.800 nieuwe Triviant vragen en een spelbord krijg je ook een DVD met vele video fragmenten en geluidsfragmenten waarover vragen worden gesteld. 

Trivial Pursuit DVD Duel
Dit Triviant spel speel je (in tegensteling tot de vorige DVD versie) geheel op de televisie.

Trivial Pursuit specifieke trivia versies
Ben je fan van bijvoorbeeld Harry Potter of van The Walking Dead? Dan zijn er speciale Trivial Pursuit spellen waarbij je je kennis kunt meten met die van je vrienden. Deze Trivial Pursuit kaarten bevatten namelijk geen Triviant vragen van de gebruikelijke (bovenstaande) categorieën maar Trivial Pursuit vragen van het specifieke onderwerp.

  • Trivial Pursuit Harry Potter
  • Trivial Pursuit Harry Potter, deel 2
  • Trivial Pursuit Friends
  • Trivial Pursuit Decennium: 2010-2020 (popmuziek)
  • Trivial Pursuit Big Bang Theory
  • Trivial Pursuit Disney
  • Trivial Pursuit Walking Dead (Engels)
  • Trivial Pursuit Beatles (Engels)
  • Trivial Pursuit Rick and Morty (Engels)

In het bovenaan genoemde Trivial Pursuit aanbieding overzicht vind je aanbiedingen van al deze Triviant spellen.

Zie ook:
Trivial Pursuit (Triviant) behoort tot de meest gespeelde spellen. Naast het klassieke Triviant (Trivial Classic) zijn er ook veel aparte versies met andere Triviant kaarten met Trivial Pursuit vragen. Aanbiedingen van alle Trivial Pursuit spellen vind je bovenaan.

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.