Hobbelpaard en andere hobbeldieren

Samen met de hoepel en de tol is het hobbelpaard een schoolvoorbeeld van klassiek kinderspeelgoed.


Kleine kinderen vinden het rijden op een hobbelpaard nog steeds reuzeleuk. Er zijn dan ook nog volop hobbelpaarden te koop. Er zijn zelfs in de loop der tijd veel andere moderne hobbeldieren bijgekomen.

Wat denk je bijvoorbeeld van een hobbelgeit, een hobbelkoe, een hobbelhond of een hobbelleeuw. Er bestaat zelfs een hobbelbij, een hobbelolifant, een hobbelneushoorn en een hobbeleend.


Hobbeldieren en schommeldieren
Hobbelpaarden en andere hobbeldieren worden tegenwoordig ook vaak schommeldieren genoemd, maar een schommeldier is hetzelfde als een hobbeldier.

Houten hobbelpaard of kunststof
Vrijwel alle hobbelpaarden en andere hobbeldieren zijn gemaakt van hout. Er zijn ook plastic hobbeldieren, maar opvallend veel hobbeldieren zijn gemaakt van een houten schommelframe waarop een stoffen dier staat. Dit zijn echte (lekker zachte!) knuffeldieren die als hobbeldier dienst kunnen doen.


Klassiek hobbelpaard of modern schommelbeest
Bovenstaande hobbeldieren zijn modern te noemen. En zo zijn er wel meer hobbelpaarden in moderne kleuren en beschilderingen. Er zijn echter ook nog volop klassieke houten hobbelpaarden te koop. Hobbelpaarden die wel meer dan een eeuw geleden lijken gemaakt. Kortom, voor iedereen is er wel een geschikt hobbelpaard te vinden.

Kijk in het eerder genoemde overzicht voor de mooiste en beste hobbelpaarden en andere hobbeldieren.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.