Hobbelpaard en ander hobbeldier

Samen met de hoepel en de tol is het hobbelpaard een schoolvoorbeeld van klassiek kinderspeelgoed. De naam hobbelpaard kan echter worden ingeruild voor hobbeldier. Tegenwoordig wordt er namelijk lang niet alleen maar op het paard gehobbeld.


Kleine kinderen vinden het rijden op een hobbelpaard of ander hobbeldiet nog steeds reuzeleuk. Er zijn dan ook nog volop hobbelpaarden en hobbeldieren te koop. 

Waren het vroeger allemaal hobbelpaarden, nu kom je vrijwel ieder hobbeldier tegen. Wat denk je bijvoorbeeld van een hobbelgeit, een hobbelkoe, een hobbelhond of een hobbelleeuw. Er bestaat zelfs een hobbelbij, een hobbelolifant, een hobbelneushoorn en een hobbeleend.


In dat overzicht zijn alle hobbeldieren te vinden, met hun laagste prijs en al hun gegevens. Meer dan 400 hobbeldieren in totaal!


hobbel luiaard Infantastic

Hobbel luiaard (Infantastic)Hobbeldieren en schommeldieren
Hobbelpaarden en andere hobbeldieren worden tegenwoordig ook vaak schommelpaard en schommeldier genoemd, maar een schommeldier is hetzelfde als een hobbeldier. Wij houden het hier maar bij hobbeldier.

Houten hobbelpaard of kunststof
Vrijwel alle hobbelpaarden en andere hobbeldieren zijn gemaakt van hout. Er zijn ook plastic hobbeldieren, maar opvallend veel hobbeldieren zijn gemaakt van een houten schommelframe waarop een stoffen dier staat. Dit zijn echte (lekker zachte!) knuffeldieren die als hobbeldier dienst kunnen doen.

  • Het leukste speelgoed peuter
Zacht hobbelpaard

Zacht hobbelpaard van stof 


Klassiek hobbelpaard of modern schommelbeest
Bovenstaande hobbeldieren zijn modern te noemen. En zo zijn er wel meer hobbelpaarden in moderne kleuren en beschilderingen. Er zijn echter ook nog volop klassieke houten hobbelpaarden te koop. Hobbelpaarden die wel meer dan een eeuw geleden lijken gemaakt. Kortom, voor iedereen is er wel een geschikt hobbelpaard te vinden.

Kijk in het eerder genoemde overzicht voor de mooiste en beste hobbelpaarden en andere hobbeldieren. Daar vind je ze werkelijk allemaal. Van hobbelpaard, hobbelolifant, hobbelhond en hobbelkoe tot de meest exotische hobbelbeesten.

Zie ook:
Samenvatting:
Het hobbelpaard (schommelpaard) bestaat nog steeds. Maar hij heeft gezelschap gekregen van de hobbelhond, de hobbelkoe, de hobbelolifant, het hobbelkonijn, de hobbelezel en zelfs de hobbelrups, de hobbelluiaard, de hobbelvos, de hobbelmammoet, de hobbelzwaan en talloze andere hobbeldieren (schommeldieren) en hobbelfiguren. Kinderen kunnen tegenwoordig hobbelen of hun favoriete dier, welk hobbeldier / schommeldier dat ook is. Kijk in het bovenstaande hobbeldier overzicht voor alle hobbeldieren.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.