Hobbelpaard en ander hobbeldier

Op zoek naar een hobbelpaard of ander leuk hobbeldier? Hier aanbiedingen van meer dan 300 leuke hobbeldieren.

Samen met de hoepel en de tol is het hobbelpaard een schoolvoorbeeld van klassiek kinderspeelgoed. De naam hobbelpaard kan echter worden ingeruild voor hobbeldier. Tegenwoordig wordt er namelijk lang niet alleen maar op het paard gehobbeld.

Hobbelpaard hout

Kleine kinderen vinden het rijden op een hobbelpaard of ander hobbeldier nog steeds reuzeleuk. Er zijn dan ook nog volop hobbelpaarden en hobbeldieren te koop. 

Waren het vroeger allemaal hobbelpaarden, nu kom je vrijwel ieder hobbeldier tegen. Wat denk je bijvoorbeeld van een hobbelgeit, een hobbelkoe, een hobbelhond of een hobbelleeuw. Er bestaat zelfs een hobbelbij, een hobbelolifant, een hobbelneushoorn en een hobbeleend.

Kortom, op bijna ieder dier kan er tegenwoordig gehobbeld worden.


In dat overzicht zijn alle hobbeldieren te vinden, met hun laagste prijs en al hun gegevens. Meer dan 300 hobbeldieren in totaal!


hobbel luiaard Infantastic

Hobbel luiaard (Infantastic)Hobbeldieren en schommeldieren

Hobbelpaarden en andere hobbeldieren worden tegenwoordig ook vaak schommelpaard en schommeldier genoemd, maar een schommeldier is hetzelfde als een hobbeldier. Wij houden het hier maar bij hobbeldier.

Houten hobbelpaard of kunststof

Vrijwel alle hobbelpaarden en andere hobbeldieren zijn gemaakt van hout. Er zijn ook plastic hobbeldieren, maar opvallend veel hobbeldieren zijn gemaakt van een houten schommelframe waarop een stoffen dier staat. Dit zijn echte (lekker zachte!) knuffeldieren die als hobbeldier dienst kunnen doen.

Zacht hobbelpaard

Zacht hobbelpaard van stof 


Klassiek hobbelpaard of modern schommelbeest

Bovenstaande hobbeldieren zijn modern te noemen. En zo zijn er wel meer hobbelpaarden in moderne kleuren en beschilderingen. Er zijn echter ook nog volop klassieke houten hobbelpaarden te koop. Hobbelpaarden die wel meer dan een eeuw geleden lijken gemaakt.

Kortom, voor iedereen is er wel een geschikt hobbelpaard te vinden. Of je nu een klassiek hobbelpaard of een modern hobbeldier zoekt.

Kijk in het eerder genoemde overzicht voor de mooiste en beste hobbelpaarden en andere hobbeldieren. Daar vind je ze werkelijk allemaal. Van hobbelpaard, hobbelolifant, hobbelhond en hobbelkoe tot de meest exotische hobbelbeesten.

Hobbelschaap X Adventure

Hobbelschaap X Adventure

Populaire hobbeldieren

Vele tientallen dieren zijn tegenwoordig als hobbelfiguur te koop. Maar welk hobbeldier is het meest populaire hobbeldier? We deden een klein onderzoek. Het hobbelpaard blijkt ondanks alle concurrentie nog steeds favoriet, maar daaronder staan toch een aantal verrassende hobbeldieren.

De hobbeldier top 10:
  1. Hobbelpaard (incl hobbelezel, hobbelpony, hobbelzebra en hobbeleenhoorn)
  2. Hobbelzwaan
  3. Hobbelolifant
  4. Hobbelvos
  5. Hobbelschaap
  6. Hobellieveheersbeestje
  7. Hobbeldino
  8. Hobbelhond
  9. Hobbelgiraf
  10. Hobbelkonijn
Al deze verschillende hobbeldieren, en nog veel meer hobbelende dieren, vind je bij de aanbiedingen bovenaan.

Hobbelzwaan X-Adventure

Hobbelzwaan X-Adventure

Zie ook:
Samenvatting:
Het hobbelpaard (schommelpaard) bestaat nog steeds. Maar hij heeft gezelschap gekregen van de hobbelhond, de hobbelkoe, de hobbelolifant, het hobbelkonijn, de hobbelezel en zelfs de hobbelrups, het hobbelschaap, de hobbelvos, de hobbelmammoet, de hobbelzwaan en talloze andere hobbeldieren (schommeldieren) en hobbelfiguren. Kinderen kunnen tegenwoordig hobbelen of hun favoriete dier, welk hobbeldier / schommeldier dat ook is. Kijk in het bovenstaande hobbeldier overzicht voor alle hobbeldieren.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.