Beste loopfiets kopen

Loopfiets aanbiedingen van goede loopfietsen en tips en informatie om je beste loopfiets te vinden.

Puky loopfiets meisje, jongen

Puky loopfiets

Welke peuter wil er nou geen loopfiets? En welke ouder ziet zijn kleine niet graag op zo'n stoere of schattige loopfiets rondrijden. Het online aanbod van loopfietsen en loopmotoren is dan ook overweldigend. Je hebt de loopfiets in alle soorten en maten.

Een loopfiets is dus voor zowel een peuters als de ouder leuk, maar een loopfiets is ook heel goed voor de ontwikkeling van peuters. De peuter leert als hij gewend is zijn evenwicht op een loopfiets te bewaren veel makkelijker fietsen op een echt fietsje.

Voor de peuters is een loopfiets geweldig speelgoed omdat ze het idee hebben echt te kunnen fietsen. Net als pappa en mamma, en net als hun grote broer of zus.

Aanbiedingen loopfietsen

Het loopfiets aanbod is enorm. In het loopfiets aanbieding overzicht hier onder vind je meer dan 900 loopfietsen in alle soorten en maten. Om de voor jouw kindje beste loopfiets te vinden kun je er selecties opgeven, zodat alleen de geschikte loopfietsen overblijven.


Hieronder vind je tips voor bij deze selectie van je beste loopfiets.

Early Rider loopfiets hout
Early Rider loopfiets hout

Loopfiets met verstelbaar stuur en verstelbaar zadel

Kleine kinderen groeien snel. Het is dan fijn als hun speelgoed met ze mee kan groeien. Bij loopfietsen met een verstelbaar stuur en een verstelbaar zadel is dat het geval.

Loopfietsen, zonder zijwieltjes, zijn al geschikt voor kinderen van 2 jaar.  Voor de allerjongste kinderen is zo'n loopfiets in het begin nog best lastig omdat ze hun evenwicht moeten kunnen houden, maar dat went erg snel.

Van een loopfiets met verstelbaar zadel en verstelbaar stuur hebben kinderen het langst plezier. Bovendien zijn dit meestal loopfietsjes van goede kwaliteit.


Aantal wielen loopfiets

Loopfietsen heb je met 2 wielen, 3 wielen en 4 wielen. Wil je het kind voorbereiden op fietsen op een echte fiets? Dan is een loopfiets met 2 wielen de beste keuze. Hierop leert het kindje goed het evenwicht te bewaren.

Een loopfiets met 4 wielen of een driewieler loopfiets is ook leuk speelgoed, maar minder een echte loopfiets.

Loopfiets 3 wielen

Loopfiets 3 wielen


Bij de bovenstaande loopfiets aanbiedingen vind je de loopfietsen met 2, 3 en 4 wielen. Je kunt het gewenst aantal wielen selecteren om alleen de voor jou beste loopfietsen over te houden.


Loopfiets met luchtbanden of massieve banden

Om deze wielen kunnen luchtband of massieve banden zitten. Veel van de beste loopfietsen beschikken over luchtbanden. Dit is meer een echte fiets en een loopfiets met luchtbanden rijdt veel comfortabeler. Maar een luchtband kan lek, en een massieve band niet. Massieve banden vind je vooral bij een goedkope loopfiets.

Loopfiets voor meisje of jongen

Je mag het van sommige mensen niet meer zeggen, maar de smaak van de gemiddelde jongen en het gemiddelde meisje verschilt behoorlijk, ook als het op een loopfiets aankomt. Een meisje kiest dan graag voor een roze prinsessen loopfiets, een jongen voor een cross loopfiets of race loopfiets.


Loopfiets meisje

Loopfiets meisje


Daarom kun je in het overzicht aanbiedingen loopfietsen kiezen voor een loopfiets jongen, een loopfiets meisje of een loopfiets voor zowel jongens als meisjes. 

Veel loopfietsen zijn neutraal van uiterlijk. Zowel een meisje als een jongen kan de loopfiets dan mooi vinden. Zoek je een echte jongens loopfiets of een echte meisjes loopfiets, selecteer dan bij de aanbiedingen bij "meest populair bij"  voor jongen of meisje.

Loopfiets hout of metaal?

Bij het kiezel van een loopfiets heb je ook de keuze tussen een loopfiets van hout of een loopfiets van metaal (aluminium). Een houten loopfiets is een echte speelgoed loopfiets. Vaak ook geschikt als loopfiets voor binnen. Een loopfiets van metaal is meer een serieuze fiets, een loopfiets voor op straat.

Verder zijn er ook nog loopfietsen van kunststof (plastic). Ook dit zijn speelgoed loopfietsen, Goedkope loopfietsen, maar vaak slecht van kwaliteit.

Goede loopfiets merken

Loopfietsen worden gemaakt door vele bekende en onbekende fabrikanten. Het meest bekende loopfiets merk is Puky. Deze Duitse fabrikant van kinderfietsen, stepjes en skelters is de marktleider bij de loopfietsjes. Geen ander merk heeft zo'n groot en breed aanbod aan loopfietsen voor kinderen. Bovendien is een Puky loopfiets van hoge kwaliteit.


Andere bekende en goede merken voor een loopfietsje zijn Veloretti, Loekie. Bandit & Angels, Little Dutch, Volare, Chillafish, TryBike, Alpina, Kettler, Amigo en Lionelo. Maar in het loopfiets aanbieding overzicht bovenaan vind je nog meer goede loopfietsen tegen een lage prijs.

Een stoere race loopauto of race loopmotor

Naast loopfietsen zijn er ook loopmotoren en loopauto's. De loopmotor is een loopfiets met een wat ander uiterlijk. De loopauto is echt wat anders, meer speelgoed dan fiets. De aanbiedingen van loopfietsen en loopauto's vind je hier onder.Er zijn stoere race loopmotoren, politieauto's, brandweerauto's en talloze raceauto's en formule 1 auto's voor de peuter. Helemaal veilig deze loopmotoren en loopauto's, je mag deze 1 PK (Peuter Kracht) sterke racemonsters zelfs zonder veiligheidsgordel en valhelm besturen. Al staat het natuurlijk wel stoer, een peuter met een racehelm in zijn race loopauto of op zijn race loopmotor.

KidiMotor loopmotor / loopfiets
KidiMotor loopmotor / loopfiets

De voordelen van een loopfiets voor een peuter

Loopfietsen zijn heel leuk speelgoed voor een peuter, maar zo'n loopfiets is ook gezond buitenspeelgoed dat goed is voor de ontwikkeling van het kindje.

Een peuter die een loopfietsje heeft gehad zal veel sneller en makkelijker op een echte fiets leren fietsen. En een loopfiets heeft nog meer voordelen.

Zo ontwikkelt het kindje een beter evenwichtsgevoel. Ook leert een peuter met een loopfietsje beter coördineren. Sturen, rijden, stoppen, het heeft allemaal coördinatie nodig en deze ontwikkelt een kind beter met een loopfiets.

Daarnaast zorgen loopfietsen er voor dat een kind afstand, snelheid en ruimte leert inschatten. Vooral kinderen die met hun motoriek wat achterlopen hebben veel baat bij loopfietsen. Doordat de voeten bij een loopfiets altijd bij de grond zijn, zijn loopfietsen voor kleine kinderen veel minder eng dan een gewoon fietsje.

Kortom, er zijn veel redenen om te kiezen voor een loopfiets als heel nuttig en gezond speelgoed voor kinderen.

Bij de aanbiedingen bovenaan vind je alle goede loopfietsen voor een kind en goede selectiemogelijkheden om de beste loopfiets te vinden.

Zie ook:
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.