Duplo. Aanbiedingen en informatie.


Duplo is een variant op Lego speciaal voor kleinere kinderen. Er is Duplo gericht op kinderen van 18 maanden tot 5 jaar.. De blokken zijn veel groter dan gewoon Lego en de thema's van de Duplo pakketten spreken peuters en kleuters aan. Ook is Duplo veilig voor de doelgroep en bevat geen kleine onderdelen. Hier informatie over en aanbiedingen van  Duplo.


Aanbiedingen van Duplo

Er zijn speciale Duplo pakketten voor een dreumes, voor een peuter en voor een kleuter. Met thema's en een moeilijkheidsgraad die bij die leeftijden passen. Voor de allerkleinsten zijn er grote blokken met grappige figuurtjes, voor de peuters en de kleuters is er Duplo Stad en vele bekende personages. Kijk bij de aanbiedingen van Duplo voor alle Duplo pakketten en pakketjes tegen een lage prijs.


Het verschil tussen Lego en Duplo

In 1969 bracht Lego Duplo op de markt als een Lego-alternatief voor kinderen die nog te klein waren voor de normale Lego steentjes. Duplo steentjes zijn precies twee keer zo groot als Lego en zo ontworpen dat Lego en Duplo in één bouwwerk te combineren zijn. Door hun grote formaat zijn ze voor kleine kinderen veel makkelijker te hanteren en te verbinden en ze zijn te groot om door te slikken.

De overeenkomsten tussen Lego en Duplo zijn groot. Ook Duplo was eerst alleen te koop als blokken in de kleuren rood, blauw, geel en groen maar later kwamen er hele pakketten met vele kleuren, speelfiguren en accessoires.

Duplo thema's

Evenals bij Lego wordt er bij Duplo veel gebruik gemaakt van thema's. Dit zijn vooral kinderhelden die peuters aanspreken zoals Thomas de Trein, Cars, Bob de Bouwer, Winnie de Pooh, Disney figuurtjes en Dora the Explorer.

Daarnaast kent Duplo een variant op Lego City met de naam Duplo Stad. Deze bevat veel thema's die we ook uit de Lego City serie kennen zoals een boerderij, een ziekenhuis, een vliegveld, een school, maar ook treinen en auto's om bij je Duplo stad te gebruiken. Maar alles is veel groter, grover en veel makkelijker in elkaar te zetten.



Mijn Eerste Lego Duplo

Aanvankelijk kende Duplo een aparte variant voor baby's met als naam Primo (en later Duplo Baby). Deze Primo blokken hadden noppen die nog veel boller en groter waren dan die van Duplo. In 2006 stopte Lego met Duplo Baby. Tegenwoordig zijn er voor de kleinsten (vanaf anderhalf jaar) "gewone" Duplo blokken die op hun leeftijd zijn afgestemd. Deze Mijn Eerste Lego Duplo serie (My First Lego Duplo) bevat grote grappige figuurtjes, auto's treinen en dergelijke.


Goed voor de kleine motoriek

Spelen met Duplo is goed voor het ontwikkelen van de kleine motoriek. Dat begint al bij Mijn Eerste Lego Duplo, waarbij de hand-oogcoördinatie wordt getraind bij het stapelen van de blokjes en de vingerbehendigheid wordt verbeterd door handelingen zoals het openen van deurtjes.

Sowieso is bouwen, maar ook het spelen met dit soort speelgoed, heel goed voor de ontwikkeling van kinderen. Het bevordert niet alleen de motoriek maar ook de fantasie, het oplossingsgericht denken, het begrip van oorzaak en gevolg, besluitvorming en zelfs taalontwikkeling (door het rollenspel).

Maar bovenal is het spelen met Duplo voor kinderen gewoon heel erg leuk! Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor alle mogelijkheden en prijzen.

Zie ook: 
Onderwerpen:
Lego Duplo is Lego speelgoed voor peuters waarvoor het normale Lego nog te ingewikkeld is. Bovendien is Duplo voor een peuter veilig omdat het geen kleine onderdelen bevat. Hierboven aanbiedingen om online Duplo goedkoop te kopen en meer informatie en tips over Lego Duplo.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.