Lego Duplo. Aanbiedingen en tips

Aanbiedingen van alle Duplo speelgoed en tips voor het kiezen van het leukste Duplo voor een kind.

aanbiedingen duplo speelgoed

Duplo (officieel Lego Duplo genoemd) is een variant op Lego speciaal voor kleinere kinderen. Er is Duplo gericht op kinderen van 18 maanden tot 5 jaar.. De blokken zijn veel groter dan gewoon Lego en de thema's van de Duplo pakketten spreken peuters en kleuters aan. 

Ook is Duplo veilig voor de doelgroep en bevat geen kleine onderdelen. Hier informatie over en aanbiedingen van Duplo.

Aanbiedingen van Duplo

Er zijn speciale Lego Duplo pakketten voor een dreumes, voor een peuter en voor een kleuter. Met thema's en een moeilijkheidsgraad die bij die leeftijden passen. 

Voor de allerkleinsten zijn er grote blokken met grappige figuurtjes, voor de peuters en de kleuters is er Duplo Stad en vele bekende personages. 

Kijk bij de onderstaande aanbiedingen van Duplo speelgoed voor alle Duplo pakketten en pakketjes tegen een lage prijs.


Hier onder kijken we naar het verschil tussen Duplo en Lego en naar de leukste Duplo speelgoed series.

Aanbieding Duplo speelgoed

Leo Duplo voor kleine kinderen

Het verschil tussen Lego en Duplo

In 1969 bracht Lego Duplo op de markt als een Lego alternatief voor kinderen die nog te klein waren voor de normale Lego steentjes. Duplo steentjes zijn precies twee keer zo groot als Lego en zo ontworpen dat Lego en Duplo in één bouwwerk te combineren zijn. 

Door hun grote formaat zijn Duplo bouwstenen voor kleine kinderen veel makkelijker te hanteren en te verbinden en Duplo onderdelen zijn te groot om door te slikken.

De overeenkomsten tussen Lego en Duplo zijn groot. Ook Duplo was eerst alleen te koop als blokken in de kleuren rood, blauw, geel en groen maar later kwamen er hele pakketten met vele kleuren, speelfiguren en accessoires.

Duplo thema's

Evenals bij Lego wordt er bij Duplo veel gebruik gemaakt van thema's. Dit zijn vooral kinderhelden die peuters aanspreken zoals Thomas de Trein, Cars, Bob de Bouwer, Winnie de Pooh, Disney figuurtjes en Dora the Explorer.

Daarnaast kent Duplo een variant op Lego City met de naam Duplo Stad. Deze bevat veel thema's die we ook uit de Lego City serie kennen zoals een boerderij, een ziekenhuis, een vliegveld, een school, maar ook treinen en auto's om bij je Duplo stad te gebruiken. Maar alles is veel groter, grover en veel makkelijker in elkaar te zetten.

Bij de bovenstaande Lego Duplo aanbiedingen vind je veel series Duplo speelgoed. Hier kijken we kort naar een aantal van de meest populaire Duplo thema's.

Lego Duplo trein

De meest populaire Duplo is de Duplo Trein. Het gaat bij Duplo treinen niet om één trein, maar om diverse verschillende treinen. Op de foto zie je de Lego Duplo Getallentrein. Uitdagend speelgoed voor een peuter om de wagons in de juiste volgorde te plaatsen. Ook kan een kind met de cijfers een getallen muur maken.

Duplo trein getallen

Duplo trein met getallen

Maar in het aanbod aan Lego Duplo speelgoed vind je nog veel meer Duplo treinen. Bijvoorbeeld de Duplo stoomtrein en de Duplo goederentrein,. Deze speelgoed treinen worden met rails, Duplo poppetjes en accessoires geleverd, maar je kunt de treinrails en uitbreidingen als een spoorbrug er ook bij kopen.

Kijk hier onder voor aanbiedingen van Duplo treinen. 


Mijn Eerste Duplo

Aanvankelijk kende Duplo een aparte variant voor baby's met als naam Duplo Primo (en later Duplo Baby). Deze Primo blokken hadden noppen die nog veel boller en groter waren dan die van Duplo. 

In 2006 stopte Lego met Duplo Baby. Tegenwoordig zijn er voor de kleinsten (vanaf anderhalf jaar) "gewone" Duplo blokken die op hun leeftijd zijn afgestemd. In Nederland en België wordt deze Duplo voor een baby (1 jaar, 2 jaar) onder de naam Mijn Eerste Lego Duplo uitgebracht.Deze Mijn Eerste Lego Duplo serie (My First Lego Duplo) bevat grote grappige figuurtjes, auto's treinen en dergelijke.

Populair binnen deze serie baby Duplo zijn het Duplo startpakket in een opbergdoos (met veel Duplo om mee te beginnen), de Duplo Dierentrein, de balancerende dieren en natuurlijk de bij een klein kind altijd populaire politieauto, brandweerauto, vrachtauto en racewagen. 

Al deze Duplo voor een baby of dreumes vind je bij het bovenstaande Duplo aanbieding overzicht.


Lego Duplo Stadsleven

Stadsleven is de Duplo variant op Lego City. Populair bij deze serie Duplo speelgoed zijn grote dozen als de XL Wereld, de technische machines (technisch Lego voor een peuter of kleuter), het bouwterrein met hijskraan, het pretpark en wilde dieren. Maar ook kleine goedkope Duplo doosjes als de bulldozer, de boerderij dieren, de brandweer auto, de politie helicopter en de politie motor.

Ook dit Lego Duplo speelgoed is allemaal te vinden bij de Duplo aanbiedingen bovenaan. Je kunt daar ook de Duplo in een bepaalde prijsklasse selecteren.
Lego Duplo Disney

Heel gewild zijn ook de Disney pakketten. Hieronder ook het bijzonder populaire Duplo Frozen en Duplo Cars speelgoed. Ook De Kleine Zeemeermin (Ariël), Mickey Mouse, Minnie Mouse, Toy Story en de Disney prinsessen vallen onder de serie Lego Duplo speelgoed.

Heel populair binnen het Disney Duplo thema zijn het Duplo Frozen ijskasteel, Minnie Mouse haar huis en café, de Mickey & Minnie verjaardagstrein,het Duplo Frozen  Elsa en Olaf theefeest, Ariël haar onderwater kasteel en het Duplo Disney Prinsessen paleis.

Kijk voor alle informatie en prijzen boven bij de Lego Duplo aanbiedingen.

Duplo: Goed voor de kleine motoriek

Spelen met Duplo is goed voor het ontwikkelen van de kleine motoriek. Dat begint al bij Mijn Eerste Lego Duplo, waarbij de hand-oogcoördinatie wordt getraind bij het stapelen van de blokjes en de vingerbehendigheid wordt verbeterd door handelingen zoals het openen van deurtjes.

Sowieso is bouwen, maar ook het spelen met dit soort speelgoed, heel goed voor de ontwikkeling van kinderen. Het bevordert niet alleen de motoriek maar ook de fantasie, het oplossingsgericht denken, het begrip van oorzaak en gevolg, besluitvorming en zelfs taalontwikkeling (door het rollenspel).

Maar bovenal is het spelen met Duplo voor kinderen gewoon heel erg leuk! Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor alle mogelijkheden en prijzen.

Zie ook: 
Onderwerpen:
Lego Duplo is Lego speelgoed voor peuters waarvoor het normale Lego nog te ingewikkeld is. Bovendien is Duplo voor een peuter veilig omdat het geen kleine onderdelen bevat. Hierboven aanbiedingen om online Duplo goedkoop te kopen en meer informatie en tips over Lego Duplo.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.