Het leukste buitenspeelgoed

Weg van die spelcomputer! Weg van de televisie! Weg van de smartphone! Lekker buitenspelen! Hier kijken we naar het leukste buitenspeelgoed. Van trampolines tot skelters, van werpspellen tot vliegers, er is buiten zoveel om mee te spelen!

Het leukste buitenspeelgoedAnder leuk buitenspeelgoed

Of kijk hieronder voor alles dat met water te maken heeft, of voor alle speelapparaten uit de speeltuin, maar dan in je eigen tuin. Watertafels, zwembaden, schommels, glijbanen, speelhuisjes en heel veel meer vind je allemaal hier onder:Zie ook

Buitenspelen

Buiten spelen is iets dat kinderen van nature graag doen, maar veel kinderen moeten er wel even toe aangespoord worden omdat de aantrekkingskracht van hun Playstation of YouTube anders te groot is. Maar eenmaal buiten vermaken ze zich prima. Leuk buitenspeelgoed helpt kinderen letterlijk over de drempel. Goed buitenspeelgoed stimuleert ook hun fantasie, laat de kinderen bewegen en laat de kids zuurstof happen.

Buiten spelen is minder veilig dan thuis op de bank met je smartphone spelen, maar dat is voor de ontwikkeling van kinderen alleen maar goed. Ook risico's moet je leren inschatten, en soms moet je door schade wijs worden. Natuurlijk moeten onnodige risico's uit de weg gegaan worden, goed buitenspeelgoed moet wel veilig zijn. Maar een bult of een schaafwond hoort bij het opgroeien.

Deze kleine schades vergroten zelfs het zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen van kinderen.

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.