Leukste speelgoed kleuters

Lang niet al het speelgoed is even leuk en geschikt voor kleuters. Hier hebben we tips voor je met betrekking tot leuk speelgoed voor een kleuter.

Spellen voor kleuters

Voor kleuters zijn er leuke spellen te koop. Het betreft vaak gezelschapsspellen die niet ingewikkeld zijn, maar ook voor de ouders leuk om samen met hun kinderen te spelen. De geluksfactor speelt bij spellen voor kleuters vaak een grote rol. maar op die leeftijd wordt dat nog niet als een nadeel gezien. Bovendien zorgt de geluksfactor er voor dat ook een kleuter van zijn ouders of grotere broer / zus kan winnen, en dat maakt het voor een kleuter natuurlijk wel zo leuk.
Kijk hier voor de leukste spellen voor kleuters

speelgoed kleuters spellen
Ravensburger Bunny Hop


Vtech speelgoed kleuters

Vrech is een fabrikant van speelgoed die uitblinkt in het ontwikkelen van speelgoed voor kleuters en peuters. Het aanbod aan dit speelgoed is heel breed, van leuke poppetjes en auto's van veilige materialen zonder kleine onderdelen voor de allerkleinsten tot speelgoed laptops, tablets en smartphones vol spelletjes.

vtech speelgoed peuters
Vtech multimedia kindercamera


Vtech maakt ook veel elektronisch speelgoed met multimedia mogelijkheden, iets dat de moderne kleuter heel erg aanspreekt. Elektrisch speelgoed met een camera en geluidsrecorder, en mogelijkheden om beeld en geluid te bewerken. Zelfs de kleintjes kunnen verbazend goed overweg met deze gadgets voor kinderen.

Lichtjes, geluidjes en liedjes zijn onderdelen die je in veel Vtech speelgoed voor kleuters, peuters en babies veel tegenkomt.
Meer over Vtech speelgoed

Speeltenten

Een speeltent is als speelgoed een dikke hit bij kleuters. Je hebt speeltenten voor binnen en buiten in leuke speelse vormen. Tenten in de vorm van een kasteel of huis, maar ook in thema's als Cars, Disney prinsessen en andere kinderhelden.
Kijk hier voor leuke speeltenten

Lego Juniors

Speciaal voor peuters heeft Lego Duplo ontwikkeld. Grote blokken die voor de kleintjes makkelijk te hanteren en makkelijk te bevestigen zijn. Voor de wat oudere kinderen zijn er de vele Lego series in alle mogelijke thema's.

lego kleuters
Lego Juniors voor kleuters

Kleuters vallen daar een beetje tussen. Om het gat tussen Duplo en gewone Lego te overbruggen is er daarom Lego Juniors ontwikkeld. Dit is Lego speciaal voor kinderen van 4 tot 7 jaar. Deze blokken zijn wat groter dan normale Lego, maar gedetailleerder dan Duplo. Dit Lego speelgoed spreekt kleuters meer aan dan het "kinderachtige" Duplo en ze kunnen er beter mee overweg dan met het vaak pietepeuteriger standaard Lego.

Rollenspel speelgoed: Huishouden

Kleine kinderen doen graag na wat ze hun ouders zien doen. Omdat ze (naast school) een groot deel van de tijd thuis doorbrengen worden ze erg aangetrokken door huishoudelijk rollenspel speelgoed. Dit zijn de speelgoed versies van herkenbare huishoudelijke producten zoals de speelgoed keuken, de speelgoed stofzuiger, en de speelgoed strijkplank, maar ook het speelgoed winkeltje de poppenwagen en de speelgoed werkbank met gereedschap.

Creatief kleuterspeelgoed

En dan heb je natuurlijk nog het leuke speelgoed waarop een kleuters zich creatief kan uitleven. Kleuters vinden het reuze leuk om creatief bezig te zijn, en daarom is het aanbod aan creatief speelgoed voor kleuters erg groot. Van speciaal boetseerklei tot knikkerbanen, van een digitaal tekenbord tot een klassieker als Hamertje Tik.

Kijk bij creatief kleuterspeelgoed voor tips van leuk creatief speelgoed voor kleuters.

Waterspeelgoed

Spelen met water is leuk. Dat geldt voor alle kinderen, maar vooral ook voor kleuters. Waterspeelgoed is dan ook bij kleuters erg populair. Denk hierbij aan zwembaden, maar ook aan watertafels, waterbanen, opblaasboten en watersproeiers. En zo vind je bij het waterspeelgoed nog veel meer leuke tips.


Zie ook: Nog veel meer tips speelgoed voor kleuters.


(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.