Spellen voor peuter en kleuter

Een normaal familiespel is voor een peuter of kleuter nog te moeilijk om te spelen, maar er zijn ook voor peuters en kleuters heel leuke spellen te koop. In veel gevallen zijn dit gezelschapsspellen die ook voor oudere kinderen, pappa's en mamma's, opa's en oma's leuk zijn om te spelen.

Niet dat er heel veel tactiek bij komt kijken, en vaak is het geluk dat doorslaggevend is, maar dat hoeft de pret niet te drukken en bovendien maken de kleintjes dan net zoveel kans om te winnen als hun ouders.

Alle leuke spellen voor peuters en kleuters

Het aantal spellen voor kleuters en peuters is enorm groot. In het overzicht met alle spellen voor peuters en kleuters vind je ruim 9.000 spellen geschikt voor kinderen van 2 t/m 4 jaar. Vanzelfsprekend kun je zelf op deze enorme lijst aan spellen selecties loslaten om zo het voor jouw kinderen leukste spel te vinden.

Enkele tips spellen voor kleuters en peuters

We hebben diverse artikelen geschreven met tips over leuke peuterspellen en kleuterspellen. Hieronder vind je al deze tips.

Informatie spellen kleuter en peuter

Maar wat spellen zijn bij kleine kinderen populair.? Hieronder vind je nog wat aanvullende informatie over spellen voor kleuters en peuters.

Veel van deze spellen hebben kinderhelden als thema. Bekende namen als Nijntje, Woezel en Pip, Bumba en K3 kom je veelvuldig tegen. Evenals bij kleine kinderen populaire dieren als honden (Soggy Dog), konijnen (Bunny Hop) en eenden (Eendjesdans). 

Veel  kinderspellen zijn aanmerkelijk vereenvoudigde versies van grote mensen spellen zoals Stratego Junior, Monopoly Junior en Uno Junior. Hoewel deze spellen vaak aangeboden worden als geschikt voor kinderen van 4 of zelfs 3 jaar kunnen ze voor een peuter of kleuter nog wel erg uitdagend zijn.

Veel andere kinderspellen zijn minder complex en vooral van geluk afhankelijk. Peuters en kleuters hebben echter nog niet door dat ze zelf weinig invloed op het spel hebben en vinden het vooral spannend. Spellen als  Krokodil Met Kiespijn, Soggy Dog, Bunny Hop, Pop Up Piraat, Knibbel Knabbel Knuisje, Poepie Knor, Wobbly Worm en Happie Haai worden door peuters en kleuters als superspannend ervaren.

En dan zijn er natuurlijk nog de spellen waarvan peuters en kleuters wat leren. Bijvoorbeeld Ik Leer Tegenstellingen, Kleuterschool Spelend Leren, Nijntje Geluidjes Raden, Electro Groep 1 en 2, Bumba Memory en Knappe Koppen Mijn Lichaam, het aantal educatieve spellen voor kleine kinderen is heel groot. 

In het bovenstaande overzicht met alle spellen voor peuters en kleuters vind je ze allemaal.

spellen kleuter peuter


Onderwerpen:
Spellen peuter, spel, spellen kleuter, spelletjes.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.