Nijntje speelgoed en alle andere Nijntje artikelen

Kijk hier voor aanbiedingen van Nijntje spullen. Niet alleen Nijntje speelgoed, maar ook andere Nijntje artikelen.

Toen Dick Bruna in de jaren vijftig het prentenboek-figuurtje Nijntje Pluis bedacht kon hij nooit vermoed hebben hoe populair zijn creatie zou worden. Er zijn sindsdien talloze boeken, films , toneelstukken en andere uitingen over Nijntje bedacht en uitgebracht.


Ook is er een massa Nijntje speelgoed te koop en zijn er vele andere leuke Nijntje spullen uitgebracht. Hier kun je lezen waar je al deze Nijntje speelgoed en andere Nijntje artikelen kunt kopen.

Aanbiedingen ruim 2.500 Nijntje artikelen

Wil je weten wat er allemaal aan Nijntje spullen te koop is? Kijk dan bij het overzicht van alles van Nijntje. Voor aanbiedingen van al het Nijntje speelgoed en andere Nijntje artikelen bij Nederlandse winkels.

Je vindt daar alle Nijntje spellen en Nijntje speelgoed, maar ook Nijntje boeken, kleertjes, decoratie, schoolspullen, kalenders, schrijfspullen en alles dat nog meer met Nijntje op de markt is gekomen.

Informatie Nijntje

Nijntje is "geboren" in de jaren 50. Het begon met een konijntje wat Dick Bruna in de duinen bij Egmond aan Zee zag. Hij vertelde die avond zijn zoontje over dit konijntje. Dit zou het allereerste Nijntje-verhaal worden.

Nijntje kreeg de hoofdrol in kinderboekjes die heel eenvoudig waren opgezet. Ieder nijntjeboek bevat 24 pagina's. Op de rechterpagina is een tekening te zien  die bestaat uit enkele dikke lijnen en primaire kleuren. Links staat een eenvoudige rijmende tekst van slechts 4 regels. De boekjes zijn expres klein gemaakt zodat kinderen het gevoel hebben dat het boekje voor hen is gemaakt.

Deze Nijntje boekjes sloegen aan, en niet alleen in Nederland. Ze werden vertaald in talloze talen. Omdat Nijntje voor buitenlanders een moeilijke naam is heet Nijntje in de meeste andere talen Miffy.

In Utrecht is een Nijntje museum (het Dick Bruna huis) en Nijntje is de mascotte van de tourstart in haar geboortestad. Ook is er een bioscoopfilm en een animatieserie over Nijntje gemaakt en speelt ze de hoofdrol in drie musicals.

Tip: Kijk bij onze tips voor peuterspeelgoed voor nog veel meer leuk speelgoed voor peuters.

Samenvatting:
Nijntje is een populair figuurtje voor peuters. Niet voor niets hebben we hier boven meer dan 2.500 Nijntje artikelen. Nijntje speelgoed, Nijntje spellen en Nijntje boeken, maar ook heel veel andere Nijntje spullen voor baby, peuter en kleuter.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.