Houten activity center peuter

Het is belangrijk dat peuters door speelgoed uitgedaagd worden. Dat de peuter kan ontdekken en leren. Een houten activity center (al dan niet met telraam) is daarvoor heel goed peuterspeelgoed.


En peuters vinden het zelf ook geweldig om via hun speelgoed gestimuleerd te worden en om zelf ontdekkingen te doen. Daarom is voor peuters ook veel speelgoed te koop waarop ze van alles kunnen ontdekken.

Wij kijken hier naar dit soort educatief speelgoed dat van hout is gemaakt. 


In het activity center aanbieding overzicht hierboven vind je circa 200 activity centers van hout. Van heel uitgebreid tot een eenvoudig goedkoop activity center.

Je kunt het aantal activity centers beperken zodat je alleen de voor jou beste activity centers over houdt. Je kunt bijvoorbeeld de leeftijd van het kind opgeven waarvoor het activity center geschikt moet zijn. 

Wat is een activity center?

Een activity center is educatief speelgoed. Het is speelgoed waarmee een kind spelenderwijs zijn cognitieve en motorische vaardigheden kan ontwikkelen. Hier kijken we met name naar de activity centers voor peuters die van hout zijn gemaakt. 

Het meest bekende activity center voor een peuter is het bekende kralenspiraal dat je ook vaak tegenkomt in wachtruimtes waar kinderen komen, zoals bij de dokter of de tandarts. Maar er zijn ook activity centers in de vorm van een kubus of speelset. De belangrijkste eigenschap van een activity center voor een peuter is dat de peuter uitdagende opdrachten krijgt waarvoor het kind moet draaien, schuiven, passen, meten, sorteren en coördineren.Primi Passi activity center hout

Primi Passi activity center hout


Een activity-center kan baby's, peuters en kleuters urenlang zoet houden. Of het nu fleurige kralenspiralen, speelsets of kubussen zijn, activity-centers bieden uitdagende opdrachten die blijven boeien: draaien, schuiven, sorteren, passen, meten en coördineren.

Zo'n houten activity center kan iedere vorm hebben maar als overeenkomst hebben ze dat ze vol uitdagende onderdelen zitten. Schuifjes, spiegels, kralen,... de peuter kan er mee rollen, schuiven, draaien en nog veel meer. Big Jigs levert al een houten activity center voor babies vanaf  6 maanden. Deze heeft de vorm van een spelpaneel dat je in de box kunt hangen.

Maar ook voor oudere peuters zijn er activitycenters. Zo is er het 7 in 1 Activitycenter van I'm Toy. Deze heeft 7 verschillende functies voor kleine peuters (telraam, sorteerblokken) tot mogelijkheden voor oudere peuters en kleuters (schoolbord, magneetbord, papierrol, ABC, klok).

Houten activity werkbank
Bekend is ook de houten activity werkbank die o.a. door I'm Toy geleverd wordt. Deze houten werkbank wordt geleverd met hamer en vele onderdelen die in de gaten van de werkbank passen. Hiermee leren peuters vormen te herkennen, en om eenvoudig te bouwen want de werkbank kan in en uit elkaar.

Hamertafel
Een wat simpelere varianten op de laatste zijn de houten hamertafel en de hamerbank. Ook hier worden peuters uitgedaagd om figuurtjes door de juiste opening te hameren.

Eichhorn hamerbank

Eichhorn hamerbank


Stapelen en sorteren

En zo is er nog meer leuk leerzaam houten speelgoed. Hiermee kan er gesorteerd worden. Dit educatieve houten peuterspeelgoed heb je in alle mogelijke vormen, sorteerboot, sorteerrammelaar, sorteerplank, noem maar op. Het zelfde geldt voor speelgoed waarmee er geleerd wordt om in de juiste volgorde  te stapelen. Goed voor de fijne motoriek

Al dit educatieve houten kinderspeelgoed, en nog veel meer kun je vinden bij de hier boven genoemde winkels en aanbiedingen.


Foto bovenaan: Primi Passu kralenspiraal activity center peuter

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.