Speelgoed om motoriek baby of peuter te verbeteren

De eerste jaren van het leven van een kind zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling van de motoriek van het kindje. Een goed ontwikkelde motoriek zal het kind jaren later nog een voorsprong geven.

motoriek peuter verbeteren


Daarom ligt er veel speelgoed in de speelgoedwinkels dat er voor bedoeld is de motoriek van baby of peuter te verbeteren. Hier kijken we naar dat soort speelgoed om de motoriek van kleine kinderen te verbeteren.

Speelgoed motoriek baby verbeteren

Het eerste speelgoed dat een baby gaat ontdekken zijn de eigen handen en voeten. Speelgoed dat lekker dichtbij is. Daarna zal de baby echter zijn focus verleggen. De baby is dan toe aan eenvoudig babyspeelgoed zoals een speelkleed of activity center. Dit is heel goed speelgoed om de motoriek van de baby te verbeteren.

activity center baby motoriek verbeteren
Motoriek baby verbeteren met een activity center


Bij dit eerste babyspeelgoed is de kleur rood belangrijk. Rood is de eerste kleur die een baby herkent en die hij of zij wil pakken. Rood speelgoed is dus goed voor de oog-handcoördinatie van de baby. Rood wordt herkend en moet gepakt worden.

Na een half jaar gaat de baby omrollen. Dan is het een uitdaging als het speelgoed iets buiten bereik van de baby ligt of hangt. Zo moet hij of zij moeite doen om het speelgoed te pakken.

Als de baby gaat lopen is een duwkar of blokkenkar leuk speelgoed wat de baby heel goed in de motorieke ontwikkeling helpt.


Motoriek peuter verbeteren met een loopauto

Motoriek speelgoed peuter

Inmiddels is de baby dan geen baby meer maar een peuter. Maar de motoriek van het kind is dan natuurlijk nog lang niet helemaal ontwikkeld. Ook voor peuters is er daarom veel speelgoed om de motoriek te verbeteren. En ook bij peuters wordt veel van dit speelgoed activity center genoemd.

Deze activity centers vragen echter meer van het kindje dan alleen voelen, knijpen en kijken. Het activity center leert de peuter tellen, sorteren, passen en hindernissen overwinnen. 

Bekend zijn de houten kralen die een parcours moeten afleggen (het draadlabyrint) en ook vormen leren kennen en passen en meten komt spelenderwijs in vele oefeningen voor. Dit is dan ook een goede manier om de motoriek van een klein kind te verbeteren.


Motoriek verbeteren met een activity center peuter


Veel van de oefeningen in zo'n activity center zijn gericht op het verbeteren van de fijne motoriek. Heel nuttig, en peuters vinden het nog uitdagend en leuk ook!

Verder is er nog heel veel meer speelgoed om de motoriek bij peuters te verbeteren. Denk aan de puzzelbal, de vormenkubus, de steekpiramide en blokken in tal van vormen. Vooral de fijne motoriek van de peuter wordt bij dit speelgoed vaak getraind en verbeterd.

Tip: Kijk hier voor een overzicht van het leukste educatieve speelgoed

Zie ook:
De motoriek van kinderen wordt al in een vroeg stadium ontwikkeld. Het is dus belangrijk kleine kinderen speelgoed te geven wat de motoriek verbetert. Hierboven vind je het leukste en beste speelgoed om de motoriek van een baby of de motoriek van een peuter te verbeteren. Je kunt er dit speelgoed om de motoriek van peuters of de motoriek van baby's te verbeteren ook goedkoop online kopen.

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.