Risk spel. Alle versies van het Risk bordspel

Je kent ongetwijfeld het bordspel Risk. Maar wist je dat er veel versies van het strategische Risk bordspel bestaan? Hier aanbiedingen van de leukste Risk spellen.

Risk is een succesvol bordspel dat al vele jaren bestaat. Zoals gebruikelijk bij dit soort klassiekers zijn er ook van het Risk spel meerdere versies gemaakt. Deze Risk spellen vullen vaak veel spanning en uitdagingen aan het klassieke Risk spel toe.

Risk bordpel Wereldveroverend


Wij kijken hier naar enkele versies van het succesvolle Risk spel. Het originele Risk bordspel, het vernieuwde en verbeterde Risk en Risk voor kinderen. Ook is er aandacht voor andere leuke Risk spellen, want er zijn inmiddels vele verschillende versies van Risk te koop.


Aanbiedingen alle Risk spellen

Kijk bij onderstaande aanbiedingen alle Risk spellen waar je alle versies van Risk goedkoop kunt kopen. Het gaat om alle hier onder genoemde Risk bordspellen en spellen sets waarbij je Risk heel goedkoop in combinatie met één of meer andere spellen koopt.
Risk Classic en Risk Wereldveroverend

Allereerst natuurlijk het originele Risk bordspel. Wie kent het Risk bordspel klassiek nou niet? Het grote spelbord met de wereldkaart, 300 legers en een stapel kaarten met geheime opdrachten. 

Later werd er Risk Wereldveroverend uitgebracht als een luxe versie van het oude Risk bordspel. Met een nog groter en mooier speelbord en met miniaturen in plaats van gewone pionnen. Het verschil tussen de oude Risk en de nieuwe Risk zit hem dus in de vormgeving.

Tegenwoordig is Risk Wereldveroverend het standaard Risk spel. Als je tegenwoordig het gewone Risk koopt krijg je deze verbeterde versie, die je het best kunt herkennen aan de miniatuur soldaatjes in plaats van pionnen (zie foto bovenaan).

Tegenwoordig kom je de oude versie van het Risk bordspel (en in feite enige echte Risk spel) soms nog wel tegen als Risk Classic (pf als Risk Klassiek), maar er zijn heel wat Risken bijgekomen de laatste tijd. Over deze Risk spellen hieronder meer informatie.Risk Junior (met piraten)

Het normale Risk bordspel is voor kinderen best lastig te spelen, en bovendien duurt een potje Risk voor een kind al snel te lang. Daarom is er voor kinderen Risk Junior uitgebracht. Deze kinder versie van Risk is eenvoudiger, sneller (een potje duurt minder dan een half uur) en ook speelser dan het klassieke Risk spel.

Risk Junior kinderversie Risk

Risk Junior: Risk voor kinderen


Bij dit Risk bordspel voor kinderen ook geen legers die elkaar op het slachtveld over de klink jagen, maar een piraten thema. De piraten voeren geen oorlog maar proberen eilanden te bezetten om schatten te vinden. 

Al met al lijkt deze kinderversie van Risk slechts zijdelings op het volwassen Risk bordspel, maar voor een kind is het wel leuk om te spelen.

Ook Risk Junior vind je in het bovenstaande overzicht met aanbiedingen van alle Risk spellen.Meer Risk spellen

En zo zijn er nog meer Risk versies. Onderstaande Risk spellen kun je ook in het bovenstaande Risk aanbieding overzicht vinden.

  • Risk Game of Thrones:  Bij deze versie van het Risk bordspel dien je Westeros te veroveren.
  • Risk Star Wars: Omdat veldslagen binnenkort ook buiten de dampkring plaatsvinden.
  • Risk The Walking Dead: Waarbij je niet alleen moet afrekenen met andere samenlevingen maar ook met Walkers die je als een lekker hapje zien.
  • Risk Vikings: Bij Risk Vikings is de wereld niet veel groter dan Noord West Europa. Diverse viking volkeren strijden om de macht.
Meer zeldzaam zijn onderstaande Risk versies.
  • Risk Legacy:  Waarbij acties bij een spel gevolgen hebben bij een volgend spel.
  • Risk Europe: Risk in de middeleeuwen, toen de wereld niet veel groter was dan Europa. Word jij Keizer van Europa?
  • Risk Godstorm: Risk spel met 5 oude  vijf oude culturen (Griekse, Noorse, Keltische, Babylonische, Egyptische) en hun goden.
  • Risk 2210 A.D:  Risk bordspel waarbij je naast de Aarde ook de Maan moet veroveren.
  • Risk Transformers: Bordspel waarin futuristische robots in de strijd geworpen worden.
  • Risk Nostalgische Editie: Limited Edition. Een houten versie van het Risk bordspel met houten legers en de originele kaart en originele spelregels van 1959. Deze eerste versie van het Risk spel kende nog geen opdrachtkaarten, je speelt altijd om de wereld heerschappij.


Kijk bij de eerder genoemde aanbiedingen om al deze Risk spellen voordelig aan te schaffen.

Zie ook: Meer leuke strategie spellen


Samenvatting:
Naast het gewone Risk bordspel zijn er veel speciale versies van het Risk spel uitgebracht. Dat loopt uiteen van Risk voor kinderen en het originele Risk bordspel uit 1959 tot Risk bordspellen met thema's als Vikingen, Game Of Thrones, Star Wars en Game of Thrones. Hier boven vind je al deze Risk spellen.

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.