Risk: 3 versies (en nog 8 Risk spellen)

Risk is een succesvol spel dat al vele jaren bestaat. Zoals gebruikelijk bij dit soort klassiekers zijn er ook van Risk meerdere versies gemaakt. Deze Risk spellen vullen vaak veel spanning en uitdagingen aan het klassieke Risk spel toe.

Wij kijken hier naar drie versies van het succesvolle Risk spel. Het originele Risk, Risk Refresh en Risk Express. Ook is er aandacht voor zes andere leuke Risk spellen.

Hier kun je alle Risk versies kopen


Er zin nog veel meer versies van Risk dan de drie versies die we hier bespreken. Kijk bij alle Risk spellen waar je alle versies van Risk goedkoop kunt kopen.


Risk, het originele spel

Allereerst natuurlijk het originele Risk spel. Wie kent het nou niet? Het grote spelbord met de wereldkaart, 300 legers en een stapel kaarten met geheime opdrachten. Risk Wereldveroverend is een extra luxe versie van het originele spel. Met een nog groter en mooier speelbord en met miniaturen in plaats van gewone pionnen. Aanvallen!!!

Tegenwoordig heet dit enige echte Risk spel Risk Original, maar er zijn heel wat Risken bijgekomen de laatste tijd. Over deze Risk spellen hieronder meer informatie.

Risk Refresh

Risk Refresh is een gemoderniseerde versie van Risk. Eigenlijk zijn het drie spellen. Het klassieke Risk, een eenvoudige versie van Risk voor beginners en een versie voor twee spelers. En die laatste versie maakt Risk zo interessant, want met z'n twee spelen ontbrak er altijd aan bij het originele Risk

Risk Express

Risk als compact reisspel? Het is nauwelijks voor te stellen. Maar in de vorm van Risk Express is er nu toch echt een versie van Risk dat je in de auto of trein kan spelen. Natuurlijk wijkt deze versie van Risk sterk af van de klassieke versie met al zijn losse speelstukken en grote speelbord. Risk Express is een dobbelversie. Je speelt het met speciale Risk-dobberstenen waarop verschillende legereenheden zijn afgebeeld.


Risk Express bestaat uit 7 dobbelstenen, een dobbelbakje en 14 landkaarten. Een spelletje duurt veel korter dan bij het klassieke Risk, ongeveer 20 minuten.

Meer Risk spellen

En zo zijn er nog meer Risk versies. We noemen er hier een paar:

  • Risk Game of Thrones:  Met de strijd om Westeros.
  • Risk Star Wars: Omdat veldslagen binnenkort ook buiten de dampkring plaatsvinden.
  • Risk Legacy:  Waarbij acties bij een spel gevolgen hebben bij een volgend spel.
  • Risk The Walking Dead: Waarbij je niet alleen moet afrekenen met andere samenlevingen maar ook met Walkers die je als een lekker hapje zien.
  • Risk 2210 A.D:  Waarbij je naast de Aarde ook de Maan moet veroveren.
  • Risk Godstorm: Met 5 oude  vijf oude culturen (Griekse, Noorse, Keltische, Babylonische, Egyptische) en hun goden.
  • Risk Transformers: Waarin futuristische robots in de strijd geworpen worden.
  • Risk Europe: Risk in de middeleeuwen, toen de wereld niet veel groter was dan Europa. Word jij Keizer van Europa?
Kijk bij de eerder genoemde aanbiedingen om al deze Risk spellen voordelig aan te schaffen.

Zie ook: Meer leuke strategie spellen
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.