De leukste spellen

Spelletjes spelen, wie vind dat nou niet leuk? Bordspellen, kaartspellen, strategische spellen, puzzelspellen, we hebben ze hieronder allemaal. Met tips voor de leukste spellen, reviews en aanbiedingen om deze spellen met korting te kopen.

Overzicht tips leuke spellen


Zie ook

Bordspellen

De meeste spellen die verkocht worden zijn bordspellen. Dit zijn gezelschapsspellen die je met familie of vrienden speelt. Deze bordspellen zijn er in verschillende soorten spellen. Voor volwassenen, voor kinderen en familiespellen die leuk zijn voor jong en oud.

reviews spellenPartyspellen

Populair zijn de partyspellen. Bij deze spellen draait het vooral om de pret. Vaak moeten er opdrachten uitgevoerd worden zoals iets tekenen, iets omschrijven of anderen een geluid dat je maakt laten raden. Dit soort spellen lijkt sterk op televisiespelletjes, en veel partyspellen zijn dan ook van televisieprogramma's afgeleid zoals Ik Hou Van Holland, Wie is de Mol en Expeditie Robinson.

Andere populaire partyspellen zijn 30 Seconds, Levensweg, Party & Co en Ra Ra Wat Ben Ik.

Kennisspellen

Kennisspellen hebben vaak raakvlakken met partyspellen. Ook deze speel je in een groepje. Maar deze spellen zijn wat serieuzer en het komt vooral op kennis in. Omdat het daarbij vaak om kennis van nutteloze feitjes gaat zijn ze wel heel amusant om in een groep te spelen. Voorbeelden van dit soort spellen zijn Trivial Pursuit (Triviant), The Wall van Ravensburger, 1 tegen 100 en Pim Pam Pet.

Strategiespellen

Een derde categorie populaire bordspellen zijn  de strategische spellen. Bij strategisch denk je waarschijnlijk meteen aan militair, en populaire strategiespellen zoals Risk en Stratego gaat het inderdaad om militaire operaties. Maar de strategie kan ook heel andere doelen hebben zoals het opbouwen van een stad of samenleving zoals in Carcassonne en in de Kolonisten van Catan of om zakelijke strategie zoals bij Monopoly en Machi Koro.

Puzzelspellen

En dan zijn natuurlijk nog de bordspellen waarbij het vooral op puzzelen aankomt. Puzzelen met getallen (Rummukub) of met woorden (Scrabble), maar je hebt bijvoorbeeld ook puzzelspellen als Cluedo. Nieuw zijn de escape room spellen waarbij je puzzels moet oplossen.

Alle soorten bordspellen vind je bij de tips bovenaan.

Kinderspellen

De bovenstaande familiespellen zijn meestal alleen met kinderen te spelen als deze al iets ouder zijn. Voor kleine kinderen zijn er echter ook leuke spellen te koop. Een goed kinderspel is hele leuk om te spelen, spreekt kinderen aan, is makkelijk te begrijpen en te spelen en is door iedereen te winnen. Geluk speelt dan ook een grote rol zonder dat dat de kinderen te veel opvalt.

Ook is een leuk kinderspel ook voor hun ouders leuk om samen met de kinderen te spelen en duurt een spelletje niet lang zodat er snel gestopt kan worden als de interesse en concentratie afneemt.

En het is natuurlijk ook altijd fijn als de kinderen nog iets opsteken van het spelen van zo'n spel.

Ook alle tips over kinderspellen vind je in het eerste deel van dit verhaal.Onderwerpen:
Op bovenstaande pagina vind je alle tips en reviews met betrekking tot leuke spellen voor kinderen van alle leeftijden en spellen voor tieners en volwassenen. Deze tips zijn per soort spel ingedeeld zoals strategiespellen, puzzelspellen, behendigheidsspellen, partyspellen enz. Ook vind je er geschikte spellen voor bijvoorbeeld peuters en kleuters en reisspellen.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.