Speeltent: Kindertent om in te spelen

Een speeltent is een speelgoed tent waar kinderen in kunnen spelen. Een kindertent voor binnen en eventueel ook buiten.
Speeltent Nijntje

Altijd leuk voor kleine kinderen in de peuter en kleuter leeftijd is een speeltent / kindertent. Met zo'n tent heeft een klein kind zijn of haar een eigen huisje. In hun slaapkamer, in de huiskamer of bij mooi weer in de tuin.

In de speeltent kan het kindje zich terugtrekken of er samen met een vriendje of vriendinnetje spelen. Er zijn veel leuke speeltenten te koop. Hieronder vind je een overzicht met meer dan 1.000 van die speeltentjes, want zoveel speeltenten zijn er!


Hieronder kijken we naar de verschillende soorten kindertenten die je in dit speeltent overzicht tegen komt.

Speeltent kasteel

Speeltenten heb je in verschillende stijlen en voor jongens en voor meisjes. Bij meisjes is bijvoorbeeld de prinsessentent heel populair. Een klein roze kasteeltje waarin kleine meisjes zich een prinses kunnen wanen. Voor kleine jongetjes zijn er speeltenten in de vorm van een stoer ridderkasteel en tentjes in de vorm van een piratentent.


Kasteel speeltent
Kasteel speeltent voor binnen

Hierboven zie je twee voorbeelden van speeltent kastelen. Dit zijn vrij eenvoudige kindertenten. In het onderstaande kasteel speeltent overzicht vind je ook uitgebreidere speeltenten in de vorm van een kasteel. Je vindt daar ook voorhangtenten waarvan je van een hoogslaper een echt speelkasteel maakt.

Speelgoed wigwam

Ook de speeltentje in de vorm van een wigwam / tipi (indianentent) is erg populair. Een echte indianen kindertent heb je al voor nauwelijks meer dan een tientje.


Wigwam speeltent
Wigwam speeltent (tipi)


Nog meer dan bij de speelgoed kasteeltenten zijn er bij de speeltent wigwams grote verschillen in prijzen en hoe uitgebreid deze speeltenten zijn. Hierboven zie je twee eenvoudige tipi's, maar er zijn ook meer uitgebreide speel wigwam tenten waarin een kindje zelfs kan slapen. 

Hieronder vind je al deze leuke speelgoed kindertenten voor binnen.  

Andere speeltenten

En zo zijn er nog meer soorten leuke speeltenten. Bijvoorbeeld de Bumba circustent, de Nijntje speelhuis tent (foto bovenaan), een speeltent met tunnel, een ballenbak speeltent en nog veel meer kindertenten.

Kijk voor al deze speelgoed tenten, en meer, in het bovenaan genoemde overzicht alle speeltenten.

Speeltent Atmosphera speelhuisje

Speel tent Atmosphera speelhuisje voor binnen

Speeltent binnen en speeltent buiten

Speeltenten als deze zijn in principe voor binnen in huis gemaakt. Maar natuurlijk kunnen ze bij droog weer net zo goed als speeltent buiten worden gebruikt.

Daarnaast zijn er ook speeltentjes die ook bij mindere weersomstandigheden buiten kunnen worden gebruikt. Bij de bovenstaande speeltent aanbiedingen staat bij iedere kindertent ook de specificaties en mogelijkheden aangegeven . Als de speeltent voor buiten geschikt is staat dit aangegeven. 

De meeste kindertenten zijn echter bedoeld als speeltent voor binnen of buiten bij mooi weer, en ze zijn niet bedoelt om er in te overnachten bij nat weer.

Type kindertent

Bij de aanbiedingen kun je ook het type speeltent selecteren dat je wilt kopen. De meeste speeltenten zijn een speelhuistent, dat is een vrij ruimte kindertent die je ook in het gezelschap van vriendjes en vriendinnetjes als speelhuis kunt gebruiken.

Ook het aantal tipi tenten (als boven genoemd) is groot. Daarnaast heb je de staande kindertent (een hoge speelhuis tent waarin een kind rechtop kan staan), een tafeltent (een doek met deur en eventueel ramen die je over de tafel legt) en de hangende tent (die niet staat maar aan het plafond of een boomtak opgehangen wordt).  

Ballenbak tent
En dan is er nog een ballenbaktent. Een speeltent waarbij de deur wat hoger ligt zodat de speeltent gevuld kan worden met meegeleverde ballen. Zo krijg je je eigen ballenbak.


Ballenbak speeltent Braet

Ballenbak speeltent Braet


Speeltent met tunnel
Er zijn ook speeltenten met tunnel. Een speeltent met tunnel bestaat vaak uit twee speeltenten die met een tunnel verbonden zijn. Dat is leuk spelen! 

Vaak gaat het bij zo'n kindertent met tunnel om twee verschillende tenten die door de tunnel verbonden zijn. Bijvoorbeeld een grote speeltent en een klein speeltentje, maar in de meeste gevallen gaat het om een kinderspeeltent en een ballenbak tent zoals bij de speeltent met tunnel hier onder.

Speeltent met tunnel en ballenbak TecTake

Speeltent met tunnel en ballenbak TecTake


In het bovenstaande speeltent aanbieding overzicht kun je aangeven kan je bij de opties aangeven dat je een kindertent met tunnel zoekt. Andere wensen waarop je daar kunt selecteren zijn onder andere de aanwezigheid van één of meer ramen in de speeltent, ingebouwde verlichting, houten stokken, kussens en ballenbak ballen.

Een speeltent is makkelijk op te zetten

Speeltenten zijn eenvoudig op te zetten. De voordeur van zo'n tentje is vaak op te rollen. Kinderen zijn vaak dol op een kindertent die behalve van een deur ook is voorzien van een raampje. Dat geeft ze het gevoel dat ze in een echt eigen huisje zitten.

Kijk in de hier boven genoemde kinderspeeltent overzichten voor alle mogelijkheden en alle prijzen van leuke speeltenten en kindertenten voor binnen en eventueel buiten om in te spelen.


Zie ook:
Foto: Nijntje speeltent

Samenvatting:
De speeltent (een kindertent om in te spelen) is populair kinderspeelgoed. Vooral voor een peuter of kleuter, maar ook een ouder kind vind een speeltent voor binnen vaak leuk speelgoed. Je hebt speeltenten in verschillende vormen zoals de kasteel speeltent, de indianentent (wigwam speeltent, tipi speeltent) en meer complexe speelhuisjes van stof. Bij de aanbiedingen van alle speeltenten bovenaan vind je ze allemaal.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.