Speeltent: Kindertent om in te spelen


Altijd leuk voor kleine kinderen in de peuter en kleuter leeftijd is een speeltent / kindertent. Met zo'n tent heeft een klein kind zijn of haar een eigen huisje. In hun slaapkamer, in de huiskamer of bij mooi weer in de tuin.

In de speeltent kan het kindje zich terugtrekken of er samen met een vriendje of vriendinnetje spelen. Er zijn veel leuke speeltenten te koop. Hieronder vind je een overzicht met meer dan 1.000 van die speeltenten, want zoveel speeltenten zijn er!
Hieronder kijken we naar de verschillende soorten speeltenten die je in dit speeltent overzicht tegen komt.

Speeltent kasteel

Speeltenten heb je in verschillende stijlen en voor jongens en voor meisjes. Bij meisjes is bijvoorbeeld de prinsessentent heel populair. Een klein roze kasteeltje waarin kleine meisjes zich een prinses kunnen wanen. Voor kleine jongetjes zijn er speeltenten in de vorm van een stoer ridderkasteel of een piratentent.


Kasteel speeltent
Kasteel speeltent voor binnen

Hierboven zie je twee voorbeelden van speeltent kastelen. Dit zijn vrij eenvoudige kindertenten. In het onderstaande kasteel speeltent overzicht vind je ook uitgebreidere speeltenten in de vorm van een kasteel. Je vindt daar ook voorhangtenten waarvan je van een hoogslaper een echt speelkasteel maakt.

Speelgoed wigwam

Ook de speeltent in de vorm van een wigwam / tipi (indianentent) is erg populair. Een echte indianen kindertent heb je al voor nauwelijks meer dan een tientje.


Wigwam speeltent
Wigwam speeltent


Nog meer dan bij de speelgoed kasteeltenten zijn er bij de speeltent wigwams grote verschillen in prijzen en hoe uitgebreid deze speeltenten zijn. Hierboven zie je twee eenvoudige tipi's, maar er zijn ook meer uitgebreide speel wigwam tenten waarin een kindje zelfs kan slapen. 

Hieronder vind je al deze leuke speelgoed kindertenten voor binnen.  

Andere speeltenten

En zo zijn er nog meer soorten leuke speeltenten. Bijvoorbeeld de Bumba circustent, de Nijntje speelhuis tent (foto bovenaan), een speeltent met tunnel, een ballenbak speeltent en nog veel meer.

Kijk voor al deze speeltenten, en meer, in het bovenaan genoemde overzicht alle speeltenten.

Speeltent Atmosphera speelhuisje

Speeltent Atmosphera speelhuisje voor binnen

Een speeltent is makkelijk op te zetten

Speeltenten zijn eenvoudig op te zetten. De voordeur is vaak op te rollen. Kinderen zijn vaak dol op een kindertent die behalve van een deur ook is voorzien van een raampje. Dat geeft ze het gevoel dat ze in een echt eigen huisje zitten.

Kijk in de hier boven genoemde speeltent overzichten voor alle mogelijkheden en alle prijzen van leuke speeltenten en kindertenten voor binnen om in te spelen.


Zie ook:
Foto: Nijntje speeltent

Samenvatting:
De speeltent (een kindertent om in te spelen) is populair kinderspeelgoed. Vooral voor een peuter of kleuter, maar ook een ouder kind vind een speeltent voor binnen vaak leuk speelgoed. Je hebt speeltenten in verschillende vormen zoals de kasteel speeltent, de indianentent (wigwam speeltent, tipi speeltent) en meer complexe speelhuisjes van stof. Bij de aanbiedingen van alle speeltenten bovenaan vind je ze allemaal.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.