Klappertjespistolen. Klassieke speelgoedpistolen

Deze keer kijken we bij Het Leukste Speelgoed naar een echte speelgoed klassieker, namelijk het klappertjespistool.

Klappertjespistool


Een klappertjespistool is een speelgoedpistool die gebruik maakt van papieren rolletjes of plastic ringen met daarin een heel kleine hoeveelheid echt kruit.


Klappertjespistool goedkoop kopen

Een echt klappertjespistool zoals hier afgebeeld koop je al voor een prijs onder de 15 euro. Het is dus geen duur speelgoed. Kijk hieronder voor de mogelijkheden en prijzen.


Schieten met de geur van echt kruit

Het grote verschil tussen een klappertjespistool en een ander speelgoedpistool is het kruit. Met dit kruit kun je klappen. En niet zomaar knallen, maar levensecht knallen met een beetje rook en de geur van kruit. Zo voel je je een echte cowboy, boef of politieagent.

Meest klassiek zijn de opgerolde strips met daarop 100 kleine rondjes kruit. Zo'n rolletje met deze klappertjes past precies in de daarvoor gemaakte klappertjespistolen. 100 klappertjes betekent 100 schoten, maar iedereen die vroeger met deze klappertjespistolen heeft gespeeld weet dat de klappertjes wel eens weigeren. Net als een echt cowboypistool!

cowboy klappertjespistoolKlappertjespistool met amorces ringen

Wat moderner zijn de klappertjespistolen zijn de speelgoedpistolen met amorces ringen. Met deze plastic ringen kun je maar 8, 10 of 12 keer klappen voor je een nieuwe ring moet aanbrengen. Lastig, maar ook realistischer dan een klappertjespistool waarmee je 100 keer kunt knallen. Zoveel kogels heeft een echt wapen immers ook niet.Is een klappertjespistool verboden?

Een speelgoedpistool is alleen verboden als deze op een echt wapen lijkt. Dit om verwarring te voorkomen. 

Een klappetjespistool is dus niet verboden als het duidelijk als speelgoedpistool te herkennen is. Logisch, want anders zou je het klappertjespistool ook niet in de speelgoedwinkel kunnen kopen. Maar natuurlijk moet je tiener of volwassenen niet op straat met een klappetjespistool lopen zwaaien, want dat kan bedreigend overkomen. Mensen kunnen denken dat het een echt wapen is.

Deze klassieke klappertjespistolen zijn dus nog steeds te koop, kijk maar bij het bovenstaande overzicht van aanbiedingen van klappertjespistolen.


Zie ook:
Het klappertjespistool is een klassiek speelgoedpistool. Een klappertjespistool gebruikt kruit wat zowel een echt geluid als een echte geur geeft. Kijk hier boven voor aanbiedingen van klappertjespistolen en klappertjes, en koop een goed klappertjespistool goedkoop.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.