Klappertjespistolen. Klassieke speelgoedpistolen

Deze keer kijken we op de Speelgoed Tips weblog weer eens naar een echte speelgoed-klassieker, namelijk het klappertjespistool.Een klappertjespistool is een speelgoedpistool die gebruik maakt van papieren rolletjes of plastic ringen met daarin een heel kleine hoeveelheid echt kruit.

Schieten met de geur van echt kruit

Met dit kruit kun je klappen. En niet zomaar knallen, maar levensecht knallen met een beetje rook en de geur van kruit. Zo voel je je een echte cowboy, boef of politieagent.

Meest klassiek zijn de opgerolde strips met daarop 100 kleine rondjes kruit. Zo'n rolletje met deze klappertjes past precies in de daarvoor gemaakte klappertjespistolen. 100 klappertjes betekent 100 schoten, maar iedereen die vroeger met deze klappertjespistolen heeft gespeeld weet dat de klappertjes wel eens weigeren. Net als een echt cowboypistool!

Klappertjespistool met amorces ringen

Wat moderner zijn de klappertjespistolen zijn de speelgoedpistolen met amorces ringen. Met deze plastic ringen kun je maar 8, 10 of 12 keer klappen voor je een nieuwe ring moet aanbrengen. Lastig, maar ook realistischer dan een klappertjespistool waarmee je 100 keer kunt knallen. Zoveel kogels heeft een echt wapen immers ook niet.

Deze klassieke klappertjespistolen zijn nog steeds te koop, kijk maar bij het overzicht van aanbiedingen van klappertjespistolen.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.