Vier leuke werpspellen


Iedereen kent jeu de boules maar er zijn veel meer leuke werpspellen die je kunt spelen op de camping, bij het zwembad of gewoon in de tuin of op straat. Hier de vijf leukste alternatieven voor jeu de boules.


Deze vijf buitenspellen, en nog veel meer leuke werpspellen zijn te vinden in het overzicht met werpspellen en vangspellen. Kijk daar voor de prijzen meer informatie over al deze werpspellen voor buiten.


Kubb

Kubb is een oud Zweeds spel dat al door de Vikingen werd gespeeld. Het lijkt een beetje op jeu de boules voor Noormannen. Je speelt bij kubb alleen niet met ballen maar met werpstokken. En het doel is het raken van de koning. Verder doen er 10 torens mee in het spel.Kubb kan je één tegen één spelen, maar ook in teams. Er bestaat zelfs een officiële competitie waarin men zes tegen zes speelt.

Mölkky

Ook mölkky komt uit het hoge noorden en speel je net als Kubb door met een stok te gooien. Toch is dit weer een heel ander spel dan kubb, ook al moet er ook bij mölkky gegooid worden.  Doel is het omgooien van pionnen die elk een bepaalde waarde hebben.

Ringwerpen

Een moderne versie van een spel dat de Germanen al speelden. Ook nu moet er weer geworpen worden. Daarvoor krijg je 5 werpringen van touw en één verdubbelaar voor extra punten.


Blikgooien

De klassieker van de kermis in je achtertuin. Met tien metalen blikken en drie werpzakjes. Met de mogelijkheid om extra punten te scoren met bonusblikken. Je kunt bij dit spel zelfs de kleur van de blikken kiezen. Dit werpspel kan ook binnen gespeeld worden.


Kortom, er zijn veel leuke werpspellen te koop. En al deze leuke spellen zijn best goedkoop. Kijk maar in het bovenaan genoemde overzicht van werpspellen. Daar vind je nog veel meer van dit soort buitenspellen.

Zie ook: Meer tips over leuk buitenspeelgoed
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.