Skelters (trapauto's). Tips en aanbiedingen

Een skelter (trapauto, trapkar) behoort tot het meest populaire buitenspeelgoed. Op een goede skelter kun je heerlijk rondscheuren en het is nog gezond ook (zolang je goed stuurt) want het kind is sportief lichamelijk bezig in de buitenlucht. Daarom hier aandacht voor goede skelters.

Overzicht goede skelters

Kijk bij de aanbiedingen alle skelters voor meer dan 150 goede skelters van onder andere Berg Toys, Ketkar, Hauck, Exit en andere goede merken. Je vindt hier skelters voor peuter, kleuters en oudere kinderen, maar ook voor tieners en zelfs volwassenen.

Een klassieker: De Kettcar skelter

Informatie en tips skelters

Op HetLeuksteSpeelgoed.nl publiceren we regelmatig informatie en tips met betrekking tot skelters. Hieronder vind je een selectie van tips met betrekking tot trapkarren.

Hieronder geven we nog wat aanvullende informatie over skelters.

Skelter met luchtbanden of massieve banden

Skelters heb je met luchbanden (zoals een fiets en een auto) en met massieve banden. Dat eerste rijdt veel comfortabeler, soepeler en sneller. De beste skelters beschikken dan ook over luchtbanden.


Luchtbanden onder een Berg Toys skelter

Nadeel van een luchtband is natuurlijk wel dat deze lek kan, maar dat nadeel weegt niet op tegen de vele voordelen van een skelter met luchtbanden. Wel is een (luxe) skelter met luchtbanden over het algemeen duurder dan een skelter met massieve banden.

Skelters van metaal en kunststof

Een andere verschil tussen skelters is het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Technische onderdelen zoals assen en stuurstang zijn altijd van metaal, maar bij de behuizing wordt er de ene keer meer van kunststof en plastic gebruik gemaakt dan een andere keer. 

Kunststof behuizing bij een Mercedes Benz skelter

Kunststof hoeft niet altijd een nadeel te zijn, mits het frame maar van metaal is. Vaak wordt kunststof gebruikt voor de afwerking. Kunststof heeft als voordeel dat het niet roest.

Maximaal belastbaar gewicht

Let bij de keuze van een skelter goed op het belastbare gewicht. Bij de bovenstaande aanbiedingen van skelters kun je de trapauto's zowel selecteren op leeftijdsgroep als op maximaal belastbaar gewicht. Het belastbaar gewicht is tevens een indicatie hoe solide de skelter is.


Tectake skelter, 2 personen


Bij de aanbiedingen van skelters kom je ook tweepersoons skelters tegen. Dit zijn trapauto's met een achterzitje zoals de Tectake skelter op de foto hier boven. Bij deze tweepersoons skelters is het maximaal te belasten gewicht natuurlijk extra belangrijk.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van skelters voor alle trapauto's tegen de laagste prijs.

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.