Skelters (trapauto's). Tips en aanbiedingen

Aanbiedingen van skelters en tips om de voor jou beste skelter te vinden en deze beste skelter goedkoop te kopen.

Een klassieker: De Kettcar skelter


Een skelter (trapauto, trapkar) behoort tot het meest populaire buitenspeelgoed. Op een goede skelter kun je heerlijk rondscheuren en het is nog gezond ook (zolang je goed stuurt) want het kind is sportief lichamelijk bezig in de buitenlucht. Daarom hier aandacht voor goede skelters.


Aanbiedingen goede skelters

Kijk bij de aanbiedingen alle skelters voor meer dan 200 goede skelters van onder andere Berg Toys, Ketkar, Hauck, Exit en andere goede merken. Je vindt hier skelters voor peuter, kleuters en oudere kinderen, maar ook voor tieners en zelfs volwassenen.

Hieronder geven we tips voor bij het vinden van je beste skelter uit deze lijst met aanbiedingen.Skelter met luchtbanden of massieve banden?

Skelters heb je met luchtbanden (zoals een fiets en een auto) en met massieve banden. Een skelter met  luchtbanden rijdt veel comfortabeler, soepeler en sneller dan een skelter met massieve banden. De beste skelters beschikken dan ook over luchtbanden.

Berg skelter met luchtbanden

Luchtbanden onder een Berg Toys skelter

Nadeel van een luchtband is natuurlijk wel dat zo'n band lek kan, maar dat nadeel weegt niet op tegen de vele voordelen van een skelter met luchtbanden. Wel is een (luxe) skelter met luchtbanden over het algemeen duurder dan een skelter met massieve banden.Skelter van metaal en kunststof?

Een andere verschil tussen skelters is het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Technische onderdelen zoals assen en stuurstang zijn altijd van metaal, maar bij de behuizing wordt er de ene keer meer van kunststof en plastic gebruik gemaakt dan een andere keer. 

Mercedes skelter
Kunststof behuizing bij een Mercedes Benz skelter

Kunststof hoeft niet altijd een nadeel te zijn, mits het frame maar van metaal is. Vaak wordt kunststof gebruikt voor de afwerking. Kunststof heeft als voordeel dat het niet roest.Maximaal belastbaar gewicht

Let bij de keuze van een skelter goed op het belastbare gewicht. Bij de bovenstaande aanbiedingen van speelgoed skelters kun je de trapauto's zowel selecteren op leeftijdsgroep als op maximaal belastbaar gewicht. Het belastbaar gewicht is tevens een indicatie hoe solide de skelter is.

Tectake skelter 2 personen

Tectake skelter, 2 personen


Bij de aanbiedingen van kinder skelters kom je ook tweepersoons skelters tegen. Dit zijn trapauto's met een achterzitje zoals de Tectake skelter op de foto hier boven. Bij deze tweepersoons skelters is het maximaal te belasten gewicht natuurlijk extra belangrijk.Kettler skelters (Kettcars)

De Kettler skelter (de Kettcar) geldt al vele jaren lange tijd als de beste skelter. De Kettcar is geen goedkope skelter, maar wel een heel degelijke sterke skelter. Deze solide skelters worden in Duitsland en Oostenrijk gemaakt en zijn al sinds 1962. Er zijn sinds die tijd meer dan 15 miljoen Kettcars gemaakt en verkocht. 

De Kettler skelter is eenvoudig van ontwerp, maar daardoor kan er ook weinig kapot. De Kettcar skelter beschikt over een stevig metalen frame, een volledig gesloten kettingkast (wel zo veilig), een in 6 standen verstelbare stoel en sterke wielen met een rubberen profiel.

Maar ondanks zijn rijke historie heeft Kettler een grote concurrent gekregen, en die komt uit Nederland (Ede).Berg skelters

Die concurrentie bestaat uit een hele serie mooie Berg skelters. De Nederlandse speelgoed fabrikant Berg Toys maakt skelters voor kinderen van 2 jaar t/m 12 jaar. 

Populair is de Berg Buzzy voor de allerkleinsten (kind tot 5 jaar a 6 jaar). De Berg Buzzy is een echte peuter skelter dat in vele varianten wordt geleverd. Bijvoorbeeld de Berg Buzzy Nitro, een race skelter voor peuter coureurs, de Berg Buzzy Bloom voor kleine prinsesjes en de Berg Buzzy John Deer tractor skelter.

Berg Buzzy Racing skelter


De Berg Reppy is een stoere robuuste skelter voor peuters en kleuters, en de Berg Buddy is zelfs te gebruiken voor kinderen van 3 jaar tot 9 jaar. Verder zijn er nog vele modellen voor oudere kinderen zoals een chopper model, een jeep skelter en echte offroad skelters. Berg Toys levert tientallen verschillende speelgoed skelters voor kinderen.


Berg skelter
Berg Buddy skelter


Exit skelters

Maar er zijn natuurlijk meer leuke en goede skelters dan de skelters van Berg Toys. Zo brengt ook de buitenspeelgoed specialist Exit diverse skelters op de markt, waarvan de Exit Foxy hun beste skelter is.

De Foxy skelter en andere goede Exit skelters zijn te vinden bij de bovenstaande skelter aanbiedingen (kies daar Exit als merk).

Exit Foxy skelter
Exit skelter Foxy


Deze Exit skelter is bij de bovenstaande aanbiedingen in diverse versies te vinden. Standaard is deze kinderskelter berekend op kinderen tot en met 5 jaar. Voor oudere (en zwaardere) kinderen biedt Exit skelters als de Exit Spider skelter (voor een kind t/m 8 jaar) en de Exit Triker (tot 70 kilo). Hauck Nerf skelter

Een andere leuke skelter voor kinderen is de Nerf skelter van Hauck. Deze Hauck skelter is helemaal in de kleuren en stijl van Nerf gespoten. Ook de stoere uitstraling van de Hauck Nerf skelter doet aan de blasters van Nerf denken.


Nerf skelter Hauck

Hauck Nerf skelter

Selecteer voor de recente prijs en de specificaties van deze Nerf skelter bij de aanbiedingen van Hauck skelters. Je vindt daar ook andere goede Hauck skelters zoals de Hauck Cyclone, de Hauck Typhone, de Hauck Lightning, de Hauck Speedster en een Hauck skelter in de stijl van de Batmobiel van Batman.Volare Go Kart Racing

Ook het Nederlandse kinderfietsenmerk Volare brengt een leuke kinder skelter op de markt, die ook nog eens bijzonder betaalbaar is. Kijk maar bij het bovenaan genoemde overzicht met aanbiedingen skelters.


Volare skelter
Volare skelter

De Volare Go Kart is voorzien van extra brede luchtbanden met kunststof velgen, een gesloten kettingkast, een handrem, een vrije uitloop en de skelter is verstelbaar in lengte. 

Een andere Volare skelter is de Volare Mini Skelter voor een kind van 3 jaar, 4 jaar of 5 jaar (peuter en kleuter). Al deze Volare skelters zijn bovenaan bij de skelter aanbiedingen te vinden.

Volare is ook verantwoordelijk voor de Yipeeh skelter. Yipeeh is namelijk ook een label van Volare uit Volendam.Hoe werkt een skelter?

Een echte skelter (afgeleid van de Kettcar) werkt zoals een fiets met pedalen en een ketting die het achterwiel aandrijft. Remmen doe je met een hendel die een metalen schijf op een achterband drukt. Sommige skelters zijn voorzien van een trekhaak zodat je er ook karretjes mee voort kunt trekken, maar deze trekhaak was nog niet aanwezig op de oorspronkelijke Kettler skelters.

Veel speelgoedfabrikanten maken momenteel kinder skelters die van de Kettcar zijn afgeleid. Populaire merken van goede skelters zijn Puky, Berg Toys, Kettler, BIG, Falquet en Yipeeh. Voordelige skelters van al deze merken vind je in het bovengenoemde overzicht met leuke speelgoed skelters.

Op HetLeuksteSpeelgoed.nl publiceren we regelmatig informatie en tips met betrekking tot kinder skelters. Hieronder vind je een selectie van tips met betrekking tot trapkarren.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van skelters voor alle trapauto's tegen de laagste prijs.Onderwerp:
Tips en aanbiedingen van de beste skelters. Met goede skelters voor kinderen van alle leeftijden, of deze nu peuter (2 jaar, 3 jaar), kleuter (4 jaar, 5 jaar) of een ouder kind (6 jaar, 7 jaar, 8 jaar ouder) zijn,. We kijken naar de skelters van de beste merken zoals Berg Toys, Volare, Exit en Hauck, naar de beste skelter uit de test en naar goedkope aanbiedingen van skelters. Ook geven we tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van je beste skelter.

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.