Leuke zandbak? Tips en aanbiedingen zandbakken

De favoriet van menig peuter en kleuter is de zandbak. Een zandbak thuis vinden ze dan ook geweldig. Daarom hier informatie en tips met betrekking tot leuke zandbakken voor thuis. Over de bekende blauwe schelp en de net zo beroemde groene schildpad zandbak. Maar ook over minder bekende zandbakken voor peuters en kleuters.

Overzicht alle zandbakken

We kijken eerst naar wat er allemaal aan zandbakken te koop is. Bij de aanbiedingen van zandbakken vind je er meer dan 100! Je vindt er niet alleen alle maten, specificaties, foto's en laagste winkelprijzen, maar ook reviews en ervaringen van de (ouders van) gebruikers van iedere zandbak.

Tips beste zandbak kopen

Bij de bovenstaande aanbiedingen kun je snel en makkelijk de voor jou beste zandbak selecteren. Daarnaast hebben we nog wat artikelen voor je met tips voor het vinden van deze beste zandbak.

Zie ook:


Little Tikes schildpad zandbak

Zandbak met deksel

Op iedere goede zandbak hoort een deksel. Met een deksel voorkom je niet alleen dat het zand vochtig en vuil wordt, het voorkomt ook dat de katten uit de buurt je zandbak 's nachts als kattenbak gebruiken. 

Wat ons betreft is een deksel een must voor een goede zandbak. Een uitzondering kan grote houten zandbak zijn omdat deze eenvoudigweg te groot is. In dat geval adviseren we een afdekzeil te gebruiken om het speelzand gezond te houden.

Kunststof zandbak of houten zandbak?

De meeste kleine zandbakken zijn gemaakt van kunststof. Onder andere Little Tikes, Paradiso en Step2 maken van dit soort praktische zandbakken. De beroemde blauwe schelp zandbak en groene kikker zandbak zijn voorbeelden van kunststof zandbakken. 

Het voordeel van een kunststof zandbak is dat deze ook als zwembadje gebruikt worden. Bij de blauwe schelp zandbak is het deksel zelfs als kinderbadje te gebruiken. Deze handige functie speelt een belangrijke rol bij de populariteit van deze meest verkochte zandbak. 


De blauwe schelp als zandbak en badje

De houten zandbak is vaak groter en vaak niet voorzien van een bodem. In tegenstelling tot de compacte kunststof zandbakken, die je wegbergt als ze een tijdje niet gebruikt worden, krijgt een houten zandbak vaak een vaste plek in de tuin. 

Kijk bij een houten zandbak vooral eens naar de mogelijkheden om de zandbak af te sluiten. Soms heeft de fabrikant heel creatieve oplossingen bedacht zoals zittingen die meteen als deksel dienst kunnen doen.

Over  zittingen gesproken. Een zitje in een zandbak kan voor het kindje erg plezierig zijn. Hij of zijn hoeft dan niet te hurken maar kan zittend op het bankje met zand spelen.

Hillhout houten zandbak met bankjes als deksel

Bij de hier boven genoemde aanbiedingen van zandbakken vind je kunststof zandbakken en houten zandbakken in alle soorten en maten.

Meer handige extra's voor een zandbak

Één of meer zitjes is dus een handige extra bij een zandbak. En zo kom je bij bovenstaande zandbakken meer slimme extra's tegen. Zo zijn sommige grote houten zandbakken voorzien van een afdakje, parasol, luifel of andere zonwering. Dat is natuurlijk erg handig als een klein kind in de volle zon in de zandbak speelt.

Kijk voor alle mogelijkheden en alle laagste prijzen bij de aanbiedingen van zandbakken hier boven. Daar vind je ze allemaal.Onderwerpen:
Beste zandbak, leukste zandbakken met bodem, kunststof zandbak met deksel, schelp, schildpad, goedkope zandbak, houten zandbak met zitje.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.