Bolderwagen / Bolderkar

De bolderkar of bolderwagen is een handig stuk speelgoed. Niet alleen is zo'n kar leuk voor de kinderen, je neemt er ook vanalles in mee. Of dat nu bagage, speelgoed of de kinderen zelf zijn.

Wij kijken hier naar wat zaken waar je rekening mee kan houden als je een bolderkar koopt.Bolderkar in bos en op het strand

Doordat een bolderwagen (ook wel bolderkar genoemd) zich heel makkelijk laat voorttrekken is zo'n kar heel geschikt om mee te nemen naar het strand of bos. Door zijn relatief grote wielen kun je hem zelfs op een rulle ondergrond goed vooruit trekken. Het is hierbij ook een voordeel dat de bolderkar niet over vering beschikt.

Bolderkar in stad of dorp
Een bolderwagen wordt echter ook vaak gebruikt op de straat. Bijvoorbeeld om de kinderen mee naar school te brengen of om boodschappen mee te doen. Ook voor de laatste leent een bolderwagen zich uitstekend, in een ruime bolderkar passen heel wat kinderen en bagage.

Verschil bolderkar met andere karren
Een bolderwagen of bolderkar beschikt over twee assen. Daarvan zit de voorste as vast aan de trekarm. Hierdoor stuur je via deze as (stuuras). Een echte bolderwagen is voorzien van luchtbanden. Deze worden ook wel stepwielen genoemd omdat ze te vergelijken zijn met de wielen met luchtbanden van een ouderwetse step.

Opvouwbare bolderwagen / inklapbare bolderkar
Veel bolderkarren zijn inklapbaar of demontabel. De delen kunnen dan weggeklapt of helemaal verwijderd worden. Dat verwijderen van zijkanten, voorkant en achterkant is erg makkelijk omdat je de bolderwagen zo éénvoudig in delen in de auto mee kan nemen zonder dat de bolderkar veel ruimte inneemt. Met een niet-demontabele bolderwagen is het meenemen op vakantie niet zo makkelijk en vaak  zelfs onmogelijk.

Een nieuwe generatie opvouwbare bolderkarren is momenteel zeer populair. Deze bolderkarren met metaal en stof zijn heel licht en kunnen opgevouwen tot een klein pakket dat in een opbergtas past. Voor het vervoer van boodschappen, speelgoed en andere bagage zijn ze prima, en je neemt ze heel makkelijk mee. Maar voor het transporteren van je kinderen heb je toch echt een goede houten bolderwagen nodig. Daarvoor zijn de lichtgewicht opvouwbare bolderkarren echt niet sterk genoeg.

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.