Bolderwagen / Bolderkar van hout en opvouwbare bolderkarren

De bolderkar of bolderwagen is een handig stuk speelgoed en transportmiddel in één. Niet alleen is zo'n kar leuk voor de kinderen, je neemt ook van alles in een bolderkar mee. Of dat nu bagage, speelgoed, boodschappen of de kinderen zelf zijn. Alles kan in de bolderwagen.


Wij kijken hier naar wat zaken waar je rekening mee kan houden als je een goede bolderkar koopt.

Meer dan 200 bolderkarren

Laten we eerst kijken wat er allemaal aan bolderwagens te koop is, en wat deze bolderkarren kosten.

In dit overzicht vind je alle prijzen en specificaties van meer dan 200 bolderwagens. Van de meeste van deze bolderkarren vind je er ook reviews en ervaringen van gebruikers. 

Bovendien kun je de voor jou geschikte bolderkarren makkelijk uit dit overzicht selecteren door voorkeuren als luchtbanden, massieve banden, opvouwbaar, te vervoeren gewicht, merk, materiaal en de aanwezigheid van een rem aan te vinken. Het vinden van de voor jou beste bolderkar tegen de laagste prijs is zo heel eenvoudig.


Bolderkar bolderwagen tuinwagen Hosel

Bolderkar in bos en op het strand

Doordat een bolderwagen / bolderkar zich heel makkelijk laat voorttrekken is zo'n kar heel geschikt om mee te nemen naar het strand of bos. Door zijn relatief grote wielen kun je hem zelfs op een rulle ondergrond goed vooruit trekken. Vooral als het luchtbanden betreft. Het is hierbij ook een voordeel dat de bolderkar niet over vering beschikt.Bolderkar in stad of dorp

Een bolderwagen wordt echter ook vaak gebruikt op de straat. Bijvoorbeeld om de kinderen mee naar school te brengen of om boodschappen mee te doen. Ook voor dat laatste leent een bolderwagen zich uitstekend, in een ruime bolderkar passen heel wat kinderen, boodschappen en bagage.

Verschil bolderkar met andere karren

Een bolderwagen of bolderkar beschikt over twee assen. Daarvan zit de voorste as vast aan de trekarm. Hierdoor stuur je via deze as (stuuras). Een echte bolderwagen is voorzien van luchtbanden. Deze banden worden ook wel stepwielen genoemd omdat ze te vergelijken zijn met de wielen met luchtbanden van een ouderwetse step.
Opvouwbare bolderwagen / inklapbare bolderkar

Veel bolderkarren zijn inklapbaar of demontabel. De delen kunnen dan weggeklapt of helemaal verwijderd worden. Dat verwijderen van zijkanten, voorkant en achterkant is erg makkelijk omdat je de bolderwagen zo éénvoudig in delen in de auto mee kan nemen zonder dat de bolderkar veel ruimte inneemt. Met een niet-demontabele bolderwagen is het meenemen op vakantie niet zo makkelijk en vaak zelfs onmogelijk.

Bolderkar Tectake


Een nieuwe generatie opvouwbare bolderkarren is momenteel zeer populair. Deze bolderkarren met metaal en stof zijn heel licht en kunnen opgevouwen tot een klein pakket dat in een opbergtas past. Hierboven zie je zo'n opvouwbare bolderkar van Tectake. Sommige van deze opvouwbare bolderkarren kunnen ook voorzien worden van een dakje, zoals de onderstaande bolderwagen van Monzana.

Opvouwbare bolderkar Monzana


Voor het vervoer van boodschappen, speelgoed en andere bagage zijn ze prima, en je neemt ze heel makkelijk mee. Maar voor het transporteren van je kinderen heb je toch echt een goede houten bolderwagen nodig. Daarvoor zijn de lichtgewicht opvouwbare bolderkarren echt niet sterk genoeg.

Kijk voor alle goede bolderkarren in het bovenaan genoemde overzicht met meer dan 200 bolderwagens.Samenvatting:
Een bolderkar / bolderwagen is een heel handig als transportmiddel om bagage, boodschappen en kinderen te vervoeren. Bovendien is het leuk speelgoed voor kinderen, want kinderen zijn dol op een bolderkar. Hierboven vind je tips voor bij het kopen van een bolderwagen en aanbiedingen en specificaties van meer dan 200 goede bolderkarren met de mogelijkheid de bolderkar goedkoop online te kopen.

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.