LEGO aanbiedingen

LEGO aanbiedingen en tips en informatie over alle LEGO series.

Lego aanbiedingen

LEGO is speelgoed dat iedereen kent. Er zijn duizenden doosjes en dozen LEGO te koop. LEGO koop in alle soorten en maten. Letterlijk, want er zijn kleine doosjes van een euro of zes maar ook grote complexe LEGO pakketten die vele honderden euro's kosten. Er zijn zelfs LEGO pakketten van boven de 1000 euro. Maar dat is geen speelgoed meer!

En je hebt LEGO pakketten niet alleen in verschillende formaten, maar ook in verschillende soorten. Want naast het "normale" LEGO (LEGO City) heb je veel pakketten in thema's zoals LEGO Star Wars, LEGO Technic, LEGO Ninjago, LEGO Harry Potter en heel veel meer.

Alle LEGO goedkoop kopen

Wil je weten wat er allemaal aan LEGO te koop is? En wil je deze LEGO pakketten goedkoop kopen? Kijk dan bij het overzicht aanbiedingen alle LEGO

Je vindt bij deze aanbiedingen al het LEGO (ruim 2.000 artikelen) met alle beschrijvingen, foto's, lage prijzen, gebruikservaringen, reviews en meer informatie over de LEGO.

Lego trein


Dit zijn populaire LEGO thema's

Hieronder vind je enkele van de meest populaire LEGO thema's. Aanbiedingen van de Lego pakketten uit deze series kun je zowel in bovenstaand overzicht als onder de betreffende link vinden.

 • LEGO City:
  In deze Lego speelgoed serie vind je alles uit de stad met huizen en gebouwen, maar ook met treinen en andere voertuigen. Tegenwoordig is er ook veel Lego van ver buiten de stad in Lego City te vinden, tot aan de ruimte aan toe.

 • LEGO Star Wars:
  Alles van Lego uit de bekende speelfilms.

 • LEGO Technic:
  Bouw complexe technische constructies met deze technische Lego speelgoed serie.

 • LEGO Hidden Side:
  Mix van bouwen met Lego en op spoken jagen met een app.

 • LEGO Ninjago: 
  Lego pakketten in Japanse ninja stijl. Uitgebreide en uitdagende serie Lego speelgoed met veel gebouwen en vaak complexe voertuigen en monsters.
  .
 • LEGO Creator Expert:
  Deze Lego pakketten zijn veel complexer dan de gemiddelde Lego. Lego Creator Expert is gericht op tieners en volwassenen.

 • LEGO Frozen:
  Beleef avonturen met Elsa, Anna en Olaf in de bevroren Lego Frozen wereld.

 • LEGO treinen:
  Ook de Lego treinen en de Lego treinbaan zijn onderdeel van Lego City want ze passen perfect bij je Lego stad. Maar de Lego City treinen zijn ook als zelfstandig Lego spoorbaan speelgoed erg leuk om mee te spelen.

 • LEGO Kingdoms:
  Lego Kingdoms is een Lego fantasy wereld van draken, ridders en prinsessen.

 • LEGO Power Miners:
  In deze serie Lego speelgoed vind je mijnwerkers met graafmachines, rotsenbeukers, donderboren en vuurblazers.

 • LEGO Atlantis:
  Lego Atlantis. Met wezens, dieren en voertuigen uit de diepte.

 • LEGO Racers:
  De naam van deze Lego serie zegt het al. Lego Racers bestaat uit snelle raceauto's en stoere trucks.

 • LEGO Jurassic World:
  Dino's, gebouwen en voertuigen. Lego bouwspeelgoed gebaseerd de Jurassic Park films.

 • LEGO Harry Potter:
  Een serie Lego speciaal voor de Harry Potters fans. Met vooral heel veel gebouwen die in de films voorkomen.

 • LEGO Friends:
  De Lego Friends zijn vooral bij meisjes populair. Bouw voor je LEGO vriendinnen de ideale wereld.

 • LEGO Minecraft:
  Het blokkerige Minecraft leent zich goed voor LEGO bouwsteentjes. Bouw "analoog" je Minecraft wereld.

 • LEGO Super Heroes:
  De Marvel superhelden zoals de Hulk, Batman, Superman en Spiderman komen tot leven in deze uitgebreide serie Lego speelgoed.

 • LEGO Legends of Chima:
  Bouw een Lego fantasy wereld met deze fantasierijke pakketten waarbij het oorlog is tussen de dieren.

 • LEGO Boost:
  Bouw en programmeer je eigen Lego robot.

 • LEGO Duplo:
  LEGO speelgoed voor peuters en kleuters. Met grotere blokken en veilige onderdelen. 

 • LEGO Juniors:
  Lego Juniors speelgoed is een tussenstap tussen DUPLO en de normale LEGO pakketten. Lego Juniors is echte LEGO maar eenvoudiger in elkaar te zetten. Voor kinderen van 4 tot 7 jaar.

 • LEGO Mindstorms:
  Maak je eigen LEGO robot. Programmeer deze via een computer en bestuur de LEGO robot met je smartphone.

 • Lego Alien Conquest:
  Een oudere serie Lego speelgoed waarbij de aarde tegen kwaadaardige aliens moet worden verdedigd.


Klik op de naam van de betreffende LEGO serie voor de aanbiedingen van die Lego serie.


Aanbiedingen Lego speelgoed


De geschiedenis van LEGO

Lego kwam in 1932 voor het eerst op de markt. Maar toen betrof het nog houten speelgoed. De Deense uitvinder Ole Kirk Christiansen verbasterde de woorden  leg godt (speel goed) tot lego.

Pas na de tweede wereldoorlog ging Ole Kirk Christiansen LEGO van kunststof maken. In 1947 kwamen de voorlopers van de huidige LEGO-steentjes op de markt. Deze plastic KEGO steentjes hadden al ronde noppen aan de bovenkant en waren hol aan de onderkant zodat ze op elkaar konden worden geklikt.


Lego steentjes


Bij deze eerste LEGO steentjes was het bekende buisje op de achterkant nog niet aanwezig. Daardoor konden ze maar op één manier worden bevestigd. Eind jaren 50 kwamen de eerste LEGO steentjes die op meerdere manieren op elkaar konden worden geklikt. De huidige LEGO blokjes waren geboren.

Toch liep het niet voorspoedig. De gebruikte kunststof was te slecht en paste daardoor vaak niet. Dat werd bijna het einde van LEGO, maar een andere kunststof (celluloseacetaat) bracht redding.

In 1963 kwam de grote doorbraak met de LEGO trein. Met de LEGO trein kunnen kinderen hun eigen elektrische trein bouwen.

Duplo zag in 1969 het levenslicht. deze LEGO-variant is groter en bevat geen losse onderdelen. Daarom is Duplo veilig voor kleine kinderen.

Vanaf 1970 begon de Deense speelgoedfabrikant nieuwe series en varianten op de markt te brengen. Zoals technisch LEGO (LEGO Technic) in 1977 en LEGO Pneumatic in 1987.


Zie ook: 

Foto's: LEGO

Onderwerp:
Bovenaan vind je aanbiedingen van alle Lego pakketten. Van de meest populaire LEGO series kun je de aanbiedingen ook vinden door op de naam van de Lego serie te klikken. 

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.