LEGO. Alle series, talloze pakketten

LEGO is speelgoed dat iedereen kent. Er zijn duizenden doosjes en dozen LEGO te koop. LEGO in alle soorten en maten, want naast het "normale" LEGO (LEGO City) heb je varianten als LEGO Atlantis, LEGO Power Miners, LEGO Racers en LEGO Technic
.

Hier vind je aanbiedingen van alle soorten LEGO

Populaire LEGO series zijn LEGO Atlantis (met wezens, dieren en voertuigen uit de diepte), LEGO Star Wars (met alles uit de bekende speelfilms), LEGO Kingdoms (een wereld van draken, ridders en prinsessen), LEGO Power Miners (mijnwerkers met graafmachines, rotsenbeukers, donderboren en vuurblazers), LEGO Technic (complexe constructies bouwen), LEGO racers (snelle raceauto's en stoere trucks) en natuurlijk klassiekers als de LEGO trein.


De geschiedenis van LEGO
Lego kwam in 1932 voor het eerst op de markt. Maar toen betrof het nog houten speelgoed. De Deense uitvinder Ole Kirk Christiansen verbasterde de woorden  leg godt (speel goed) tot lego.

Pas na de tweede wereldoorlog ging Ole Kirk Christiansen LEGO van kunststof maken. In 1947 kwamen de voorlopers van de huidige LEGO-steentjes op de markt. Deze plastic lego-steentjes hadden al ronde noppen aan de bovenkant en waren hol aan de onderkant zodat ze op elkaar konden worden geklikt.

Bij deze eerste LEGO-steentjes was het bekende buisje op de achterkant nog niet aanwezig. Daardoor konden ze maar op één manier worden bevestigd. Eind jaren 50 kwamen de eerste LEGO-steentjes die op meerdere manieren op elkaar konden worden geklikt. De huidige LEGO-blokjes waren geboren.


Toch liep het niet voorspoedig. De gebruikte kunststof was te slecht en paste daardoor vaak niet. Dat werd bijna het einde van LEGO, maar een andere kunststof (celluloseacetaat) bracht redding.

In 1963 kwam de grote doorbraak met de LEGO trein. Met de LEGO trein kunnen kinderen hun eigen elektrische trein bouwen.

Duplo zag in 1969 het levenslicht. deze LEGO-variant is groter en bevat geen losse onderdelen. Daarom is Duplo veilig voor kleine kinderen.


Vanaf 1970 begon de Deense speelgoedfabrikant nieuwe series en varianten op de markt te brengen. Zoals technisch LEGO (LEGO Technic) in 1977 en LEGO Pneumatic in 1987.


Zie ook: Hier vind je een overzicht met al het leuke constructiespeelgoed
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.