Lego City, aanbiedingen en tips


Lego verkoopt pakketten in vele thema's, en vaak verdwijnen deze thema's na verloop van jaren weer. Één serie Lego doorstaat echter iedere tijd, en dan is het meest standaard thema van Lego, namelijk Lego City. Met Lego City bouw je je eigen stad. Maar ook Lego City is de laatste jaren flink uitgebreid. Hier informatie over en aanbiedingen van Lego City.


Bij Lego City draait het om de gebouwen en voertuigen die we uit het dagelijks leven kennen. Zoals de naam al aangeeft, alles wat we in een stad vinden.  In de serie vinden we scholen, ziekenhuizen, winkels, huizen, vliegvelden, treinstations, havens, bouwplaatsen en voertuigen als auto's, treinen, vliegtuigen en schepen.

Kijk voor alle Lego City pakketten tegen een lage prijs bij de aanbiedingen van Lego City.


Van Legoland tot Lego City

Wat we nu als Lego City kennen heeft een rijke geschiedenis. Deze Lego stad bouwpakketten bestaan al sinds 1978, maar kenden in de loop der tijd vele andere benamingen zoals Legoland, Lego Town en Lego World City. De naam Lego City wordt pas sinds 2005 gebruikt.


Nieuwe subthema's van Lego City

Belangrijke thema's binnen Lego City zijn de politie, brandweer, ziekenhuis e.d., maar zoals we al schreven breidt Lego City zich steeds meer uit. Ook buiten de stad. Zo is er tegenwoordig ook Lego City mijnbouw en bosbouw, boerderijen en zelfs Lego City Arctic dat zich op de Zuidpool afspeelt. Dan ben je toch een behoorlijk eindje weg uit de stad.


Lego City Juniors

Lego Juniors is Lego voor jongere kinderen, maar wel met de gewone Lego blokjes (dus niet met aangepaste steentjes zoals Duplo).  Ook binnen Lego Juniors vinden we Lego City thema's zoals politie en het ziekenhuis. Ook deze pakketten vind je bij de bovenstaande aanbiedingen.

Lego City films

Veel Lego is gebaseerd op speelfilms, zoals Lego Star Wars, Lego Harry Potter en Lego Jurassic Park, maar bij Lego City vormt het speelgoed juist de basis voor filmpjes. Hieronder zie je een video met zes afleveringen uit de Lego City tekenfilmreeks met de koffieverslaafde inspecteur Chase McCain. Deze Chase McCain treedt ook op in diverse Lego City videogames.


Kijk voor alle Lego City pakketten tegen een aantrekkelijke prijs bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van Lego City.

Tip: Goedkoop Lego kopen kan bij deze aanbevolen winkels.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.