Lego City speelgoed, aanbiedingen en tips


Lego verkoopt pakketten in vele thema's, en vaak verdwijnen deze thema's na verloop van jaren weer. Één serie Lego doorstaat echter iedere tijd, en dan is het meest standaard thema van Lego, namelijk Lego City. Met Lego City bouw je je eigen stad. Maar ook Lego City is de laatste jaren flink uitgebreid. Hier informatie over en aanbiedingen van Lego City.


Bij Lego City draait het om de gebouwen en voertuigen die we uit het dagelijks leven kennen. Zoals de naam al aangeeft, alles wat we in een stad vinden.  In de serie vinden we scholen, ziekenhuizen, winkels, huizen, vliegvelden, treinstations, havens, bouwplaatsen en voertuigen als auto's, treinen, vliegtuigen en schepen.

Kijk voor alle Lego City pakketten tegen een lage prijs bij de aanbiedingen van Lego City.


Van Legoland tot Lego City

Wat we nu als Lego City kennen heeft een rijke geschiedenis. Deze Lego stad bouwpakketten bestaan al sinds 1978, maar kenden in de loop der tijd vele andere benamingen zoals Legoland, Lego Town en Lego World City. De naam Lego City wordt pas sinds 2005 gebruikt.


Nieuwe subthema's van Lego City

Belangrijke thema's binnen Lego City zijn de politie, brandweer, ziekenhuis e.d., maar zoals we al schreven breidt Lego City zich steeds meer uit. Ook buiten de stad. Zo is er tegenwoordig ook Lego City mijnbouw en bosbouw, boerderijen en zelfs Lego City Arctic dat zich op de Zuidpool afspeelt. Dan ben je toch een behoorlijk eindje weg uit de stad.


Lego City Juniors

Lego Juniors is Lego voor jongere kinderen, maar wel met de gewone Lego blokjes (dus niet met aangepaste steentjes zoals Duplo).  Ook binnen Lego Juniors vinden we Lego City thema's zoals politie en het ziekenhuis. Ook deze pakketten vind je bij de bovenstaande aanbiedingen.

Lego City films

Veel Lego is gebaseerd op speelfilms, zoals Lego Star Wars, Lego Harry Potter en Lego Jurassic Park, maar bij Lego City vormt het speelgoed juist de basis voor filmpjes. Hieronder zie je een video met zes afleveringen uit de Lego City tekenfilmreeks met de koffieverslaafde inspecteur Chase McCain. Deze Chase McCain treedt ook op in diverse Lego City videogames.Populair Lego City speelgoed

Populaire Lego City thema's en pakketten zijn de Lego City trein, de Lego City politie met hun politiebureau, de Lego City brandweer met brandweergarage en het Lego City ziekenhuis.

Naast de grote pakketten, met gebouwen, voertuigen en diverse poppetjes zijn er in de Lego City ook veel kleinere pakketten te koop met bijvoorbeeld alleen een Lego poppetje (vanaf circa 5 euro) of met een voertuig plus poppetjes (vanaf circa 8 euro). Sorteer het bovenaan genoemde overzicht met Lego City aanbiedingen op de laagste prijs om de goedkoopste Lego City pakketjes te zien,

Kijk voor alle Lego City pakketten tegen een aantrekkelijke prijs bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van Lego City.

Tip:
Goedkoop Lego kopen kan bij deze aanbevolen winkels.


Onderwerpen:
Lego City is al vele jaren de meest uitgebreide Lego serie. Met Lego City kun je een Lego stad bouwen, met alle soorten gebouwen en voertuigen zoals de Lego trein. Goedkoop Lego City speelgoed online kopen kan hier boven.

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.