Lego Technic (Technisch Lego)


Lego Technic (ook wel technisch Lego genoemd) is een geheel aparte serie binnen Lego. Met dit technische speelgoed maak je bewegende voertuigen en apparaten, eventueel voorzien van een motor. Technisch Lego kan met gewoon Lego worden gecombineerd.

Alle Lego Technic en de prijs

Met Lego Technic kunnen tal van voertuigen, machines en apparaten worden gemaakt. Je kunt zelf dingen verzinnen, maar je koopt dit speelgoed als bouwdozen waarmee je één of enkele apparaten volgens de meegeleverde bouwtekeningen kunt maken. Populair zijn auto's, voertuigen van de bouwplaats, trucks, helikopters en boten. Kijk hier voor alle Lego Technic tegen een lage prijs.

Van eenvoudige pakketten tot complex en duur

De moeilijkheidsgraad van het bouwen met Lego Technic verschilt per pakket. Er zijn pakketten van dit technisch Lego geschikt voor kinderen vanaf zes jaar, maar ook meer complexe pakketten met veel kleine onderdelen die aanbevolen worden voor tieners vanaf 13 jaar. Deze pakketten zijn zelfs uitdagend voor volwassenen. In het bovenstaand overzicht met alle Lego Technic kun je dit technische Lego op leeftijd selecteren.

Ook een selectie op prijs is mogelijk. De prijs van Lego Technic speelgoed kan namelijk flink verschillen. Er zijn pakketjes met voertuigen die ruim onder de 20 euro kosten, maar er zijn ook hele grote en uitgebreide Lego Technic pakketten waarvoor je vele honderden euro's neer moet tellen.


Lego begon al in 1977 met technisch Lego, maar de naam Lego Technic wordt sinds 1986 gebruikt. Voorlopers waren Lego RADAR (met grovere onderdelen) en Lego ZNAP. Bij ZNAP werden al veel onderdelen uit het huidige Lego Technic gebruikt.

Ook uitdagend voor oudere kinderen

Lego Technic heeft een heel andere stijl dan het gewone Lego speelgoed. Veel kinderen stappen als ze wat ouder worden over van de gewone bouwblokjes naar het technisch Lego. Doordat ze hun technische bouwwerken kunnen combineren het hun "oude" Lego blijft dat speelgoed ook interessant. Ze kunnen de technische onderdelen combineren met andere Lego en zo zelf bewegende creatief bouwen.


Er kan bij veel Lego Technic gebruik gemaakt worden van bijbehorende motoren om de voertuigen en apparaten zelfstandig te laten bewegen.

Populair Lego Technic speelgoed

De meest populaire thema's bij dit technisch Lego zijn de auto's (o.a. van Porsche, Land Rover, Range Rover, Lamborghini en Chevrolet), motoren (o.a. Ducati en BMW), werkvoertuigen (o.a. mobiele kraan, hoogwerker, tractor en graafmachine) en andere voertuigen zoals de rallyauto, de racetruck, de dragster en de reddingshelicopter.

Kijk bij het bovenstaande overzicht met alle Lego Technic voor alle informatie, mogelijkheden en prijzen.

Zie ook:
Aanbiedingen Lego (alle soorten)


Onderwerpen:
Technisch Lego, auto's, motoren, Lego Technics, motor, Leo Technic speelgoed.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.