LEGO Technic aanbiedingen (technische Lego)

Lego Technic is de opvolger van Technisch Lego. Kijk hier voor aanbiedingen van dit technische Lego.

Lego Technics aanbiedingen

Lego Technic (nog steeds vaak technisch Lego genoemd) is een geheel aparte serie binnen Lego. Met dit technische Lego speelgoed maak je bewegende voertuigen en apparaten, eventueel voorzien van een motor. Technisch Lego kan met gewoon Lego worden gecombineerd.

Aanbiedingen Lego Technic

Met het technische Lego kunnen tal van voertuigen, machines en apparaten worden gemaakt. Je kunt zelf dingen verzinnen, maar je koopt dit technische speelgoed als bouwdozen waarmee je één of enkele apparaten volgens de meegeleverde bouwtekeningen kunt maken. 

Populair speelgoed uit de Lego Technic serie zijn auto's, voertuigen van de bouwplaats, trucks, helikopters en boten. Hieronder kijken we naar het leukste speelgoed uit deze technisch Lego serie.Video: De beste Lego Technic en Technisch Lego pakketten

Van eenvoudige pakketten tot complex en duur

De moeilijkheidsgraad van het bouwen met Lego Technic speelgoed verschilt per pakket. Er zijn pakketten van dit technische Lego geschikt voor kinderen vanaf zes jaar, maar ook meer complexe pakketten met veel kleine onderdelen die aanbevolen worden voor tieners vanaf 13 jaar. 

Deze technisch Lego pakketten zijn zelfs uitdagend voor volwassenen. In het bovenstaand overzicht met alle Lego Technic kun je dit technische Lego op leeftijd selecteren.

Ook een selectie op prijs is mogelijk. De prijs van Lego Technic speelgoed kan namelijk flink verschillen. Er zijn pakketjes met voertuigen die ruim onder de 20 euro kosten, maar er zijn ook hele grote en uitgebreide Lego Technic pakketten waarvoor je vele honderden euro's neer moet tellen.Lego Technic Bugatti Chiron (42083)

Lego begon al in 1977 met technisch Lego, maar de naam Lego Technic wordt sinds 1986 gebruikt. Voorlopers waren Lego RADAR (met grovere onderdelen) en Lego ZNAP. Bij ZNAP werden al veel onderdelen uit het huidige Lego Technic gebruikt.

Ook uitdagend voor oudere kinderen

Lego Technic heeft een heel andere stijl dan het gewone Lego speelgoed. Veel kinderen stappen als ze wat ouder worden over van de gewone bouwblokjes naar het technisch Lego. Doordat ze hun technische bouwwerken kunnen combineren het hun "oude" Lego blijft dat speelgoed ook interessant. Ze kunnen de technische onderdelen combineren met andere Lego en zo zelf bewegende creatief bouwen.


Er kan bij veel Lego Technic gebruik gemaakt worden van bijbehorende motoren om de voertuigen en apparaten zelfstandig te laten bewegen.

Populair Lego Technic speelgoed

De meest populaire thema's bij dit technische Lego zijn de auto's (o.a. van Porsche, Land Rover, Range Rover, Lamborghini en Chevrolet), motoren (o.a. Ducati en BMW), werkvoertuigen (o.a. mobiele kraan, hoogwerker, tractor en graafmachine) en andere voertuigen zoals de rallyauto, de racetruck, de dragster en de reddingshelicopter.

Op het moment van schrijven was dit de top 10 van het meest populaire technische Lego speelgoed:
  1. LEGO Technic Volvo 6x6 Truck met Kieptrailer (42114)
  2. LEGO Technic Motor  (42132)
  3. LEGO Technic Monster Jam Megalodon  (42134)
  4. LEGO Technic Racevliegtuig  (42117)
  5. LEGO Technic John Deere Tractor (42136)
  6. LEGO Technic Monster truck Grave Digger (42118)
  7. LEGO Technic McLaren Formule 1 race auto (42141)
  8. LEGO Technic Formule E Porsche  (42137)
  9. LEGO Technic Sleepwagen  (42128)
  10. LEGO Technic McLaren Senna supercar (42123)

Kijk bij het bovenstaande overzicht met alle Lego Technic voor alle informatie, mogelijkheden en prijzen van dit technische Lego.

Zie ook: 
Lego Technic is het moderne technische Lego. Lego Technic is een uitgebreide serie technisch speelgoed om mee te bouwen. De Lego Technic serie bestaat vooral uit voertuigen als Lego auto's, vliegtuigen, landbouwvoertuigen, motoren en meer technisch Lego voor een wat ouder kind en volwassenen. 


(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.