Wat is Lego Mindstorms?


Met Lego Mindstorms EV3 kun je spectaculaire robots maken met je Lego speelgoed. De basis van Lego Mindstorms EV3 is een programmeerbaar blok. Dit is het brein van je robot. De Lego Mindstorms robot kan ook worden uitgebreid met motoren en sensoren. Met Lego Mindstorms laat je je Lego speelgoed bewegen, lopen en spreken.

Lego Mindstorms EV3 (EV staat voor evolutie, 3 voor de 3e generatie Lego Mindstorms) kun je via diverse programmeertalen programmeren. Je koopt het als Lego pakket (31313). 

Kijk bij de aanbiedingen van Lego Mindstorms van de bekende winkels om zo'n pakket Mindstorms goedkoop te kopen. Deze doos bevat het programmeerbare Lego Mindstorms blok (het brein), 3 elektromotoren, 1 tast-sensor (hiermee kan de Mindstorms robot voelen), 1 kleuren sensor (hiermee kan de Mindstorms robot 7 kleuren onderscheiden, 1 infra-rood sensor (de ogen van de robot, hiermee kun je hem draadloos besturen), 1 infra-rood baken (de afstandsbediening) en diverse kabels.


Veel verschillende Mindstorms robots te maken

Met de inhoud van de Lego Mindstorms EV3 doos kun je twaalf verschillende robots maken. Vijf officiĆ«le Lego Mindstorms robots (Track3R, Ev3storm, Spik3R, R3PTAR, GRIPP3R) en nog 12 robots die ontworpen zijn door fans en waarvan je de bouwtekeningen van de Lego Mindstorms website kunt downloaden. 

Daarnaast zijn er nog ontelbare andere robots te verzinnen, te ontwikkelen en te maken met je eigen fantasie (of die van anderen) en de Lego die je al bezit, want al je Lego kun je inzetten om je Lego robots nog mooier en geavanceerder te maken.De Lego Mindstorms robots programmeer je met je computer en het bedienen werkt via de afstandsbediening of een mobiele telefoon. 

Kijk in de video eerder op deze pagina voor demonstraties van Lego Mindstorms EV3 robots.


Zie ook: 


Samenvatting:
Maak je Lego robot met Lego Mindstorms. Deze Lego robots zijn te programmeren en te besturen met je smartphone. Je kunt de standaard Lego robots maken, maar ook je eigen robot ontwerpen en programmeren met Lego Mindstorms.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.