Galgje spel van MB / Hangman

Wie heeft er vroeger nou geen Galgje gespeeld? Op papier of op een schoolbord. Dit klassieke spel galgje is er ook in een moderne versie als bordspel / gezelschapsspel.


Spelfabrikant MB heeft van het spel Galgje een bordspel gemaakt. Een gezelschapsspel voor 2 personen met een zandloper, een systeem om punten bij te houden en letterblokjes.

Verder bevat het spel Galgje van MB een galgenstandaard waarop de executie kan worden voltrokken. Op een woordrekje kan je proberen het juiste woord te leggen. Maar pas op je nek!

De officiĆ«le naam van dit Galgje spel van MB is Galgje 1 tegen 1.

Helaas is het spel Galgje van MB niet meer verkrijgbaar, Wel biedt Quercetti een goed alternatief in de vorm van het spel Hangman. 


Galgje spelen. Spelregels Galgje
De spelregels voor Galgje mogen bekend zijn. Probeer in zo min mogelijk beurten een woord te raden voordat de galg compleet is. Je moet proberen de letters te raden die in het woord zitten. Voor iedere foute letter wordt een stukje van de galg vrijgegeven. Wie is er eerder klaar, jij of de galg?

Galgje is niet alleen een leuk spel, maar ook heel leerzaam voor kinderen om te spelen, omdat het hun taalvaardigheid verbetert. Met het bordspel Galgje 1 tegen 1 van MB kun je het spel relaxed gezellig aan tafel spelen. Met het galgje in het midden.

Zie ook:


Onderwerp:
Galgje spelen kan ook via bordspel / gezelschapsspel. MB Galgje is niet meer verkrijgbaar, maar Quercetti Hangman is een goed alternatief. Kijk hier voor een aanbieding van Galgje / Hangman als bordspel.


(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.