Galgje spel van MB

Wie heeft er vroeger nou geen Galgje gespeeld? Op papier of op een schoolbord. Dit klassieke spel galgje is er nu ook in een moderne versie als bordspel.


Spelfabrikant MB heeft van het spel Galgje een bordspel gemaakt. Met een zandloper, een systeem om punten bij te houden en letterblokjes.

Verder bevat het spel Galgje van MB een galgenstandaard waarop de executie kan worden voltrokken. Op een woordrekje kan je proberen het juiste woord te leggen. Maar pas op je nek!

MB Galgje is helaas niet meer leverbaar. Kijk bij andere leuke denkspellen voor alternatieven.

Of kijk bij het spel Hangman van Quercetti.

De officiĆ«le naam van dit Galgje spel van MB is Galgje 1 tegen 1.

Galgje spelen
De spelregels voor Galgje mogen bekend zijn. Probeer in zo min mogelijk beurten een woord te raden voordat de galg compleet is. Je moet proberen de letters te raden die in het woord zitten. Voor iedere foute letter wordt een stukje van de galg vrijgegeven. Wie is er eerder klaar, jij of de galg?

Galgje is niet alleen een leuk spel, maar ook heel leerzaam voor kinderen om te spelen, omdat het hun taalvaardigheid verbetert. Met het bordspel Galgje 1 tegen 1 van MB kun je het spel relaxed gezellig aan tafel spelen. Met het galgje in het midden.


(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.