Strategie spellen

Een strategie spel is een spel waarbij je volgens een plan te werk moet gaan, en waarbij het belangrijk is dat je je strategie ook kan aanpassen als het spel anders loopt dan je denkt. Strategie spellen kunnen een militair thema hebben. Stratego en Risk zijn bekende strategiespellen op dat gebied. Maar veel strategie spellen hebben ook betrekking op zaken doen, zoals bijvoorbeeld Monopoly.

Heel populair is ook het strategie spel de Kolonisten van Catan serie waarin je een nieuwe samenleving moet opbouwen. En ook hele andere thema's kom je tegen zoals Pandemic (redt de mensheid tegen een ziekte), Ticket To Ride (leg het snelst een treinreis af) en het Expeditie Robinson spel (overleef een onbewoond eiland en je tegenspelers). Kortom, het ene strategische spel is het andere strategiespel niet. Hieronder vind je ze allemaal.

Overzicht van strategie spellen

Weet je hoeveel van dit soort strategische spellen er zijn. In het overzicht met alle strategische spellen vind je circa 2.000 strategie spellen! Dit enorme aantal is wel inclusief variaties op de populaire titels en inclusief de uitbreidingspakketten die veel van deze spellen kennen. Maar dit overzicht is wel de hemel voor liefhebbers van strategische spellen.

Via selectiemogelijkheden kun je dit zeer uitgebreide overzicht doorzoeken op jou gewenste strategische spel(len) en al deze spellen tegen aantrekkelijke prijzen aanschaffen.

Strategie spelTips strategische spellen


Hieronder hebben we enkele artikelen voor je met tips en informatie met betrekking tot strategische bordspellen, maar dit is maar een heel kleine greep over wat je allemaal in het bovenstaande overzicht kunt vinden.

Zie ook:


Onderwerp:
Een strategie spel is een strategisch spel waarbij niet geluk maar de juiste tactiek bepaalt of jij kan winnen. Er zijn veel verschillende soorten strategie spellen, van Risk en Stratego tot Monopoly en Kolonisten van Catan. Bovenaan vind je circa 2.000 van dit soort strategie spellen. Van een aantal van de leukste strategische spellen vind je meer informatie.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.