Strategiespellen

Een strategiespel is een spel waarbij je volgens een plan te werk moet gaan, en waarbij het belangrijk is dat je je strategie ook kan aanpassen als het spel anders loopt dan je denkt. Strategiespelen kunnen een militair thema hebben. Stratego, Risk zijn bekende strategiespellen op dat gebied. Maar veel strategiespellen hebben ook betrekking op zaken doen, zoals bijvoorbeeld Monopoly.

Heel populair is ook de Kolonisten van Catan serie waarin je een nieuwe samenleving moet opbouwen. En ook hele andere thema's kom je tegen zoals Pandemic (redt de mensheid tegen een ziekte), Ticket To Ride (leg het snelst een treinreis af) en het Expeditie Robinson spel (overleef een onbewoond eiland en je tegenspelers). Kortom, het ene strategische spel is het andere strategiespel niet. Hieronder vind je ze allemaal.

Overzicht van strategiespellen

Weet je hoeveel van dit soort strategische spellen er zijn. In het overzicht met alle strategische spellen vind je er bijna 2.000! Dit is wel inclusief variaties op de populaire titels en inclusief de uitbreidingspakketten die veel van deze spellen kennen. Maar dit overzicht is wel de hemel voor liefhebbers van strategische spellen.

Via selectiemogelijkheden kun je dit zeer uitgebreide overzicht doorzoeken op jou gewenste strategische spel(len) en al deze spellen tegen aantrekkelijke prijzen aanschaffen.

Tips strategische spellen


Hieronder hebben we enkele artikelen voor je met tips en informatie met betrekking tot strategische bordspellen, maar dit is maar een heel kleine greep over wat je allemaal in het bovenstaande overzicht kunt vinden.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.