Warhammer 40.000 (Warhammer 40K)


Warhammer 40.000 (ook wel Warhammer 40K genoemd) is een strategisch spel dat momenteel zeer populair is. Het bordspel speelt in de verre toekomst in een oorlogsgebied dat duizenden planeten omvat.

In het spel verdedigen de Space Marines (genetisch gemanipuleerde supersoldaten) de mensheid tegen buitenaardse legers van onder andere Orks, Tyranids, de Tau en de Eldar. Daarbij dreigen de duistere krachten van Chaos altijd vanuit de schaduw.


Warhammer 40.000 is afgeleid van het bordstel Warhammer dat in de Middeleeuwen speelt. De 40K versie is al sinds 1987 op de markt maar wordt nog steeds uitgebreid met nieuwe versies en uitbreidingssets.

Het spel speel je met miniatuur figuurtjes op een spelbord. Wat extra leuk is (volgens de meeste spelers) is dat je de spelfiguren altijd zelf nog moet beschilderen. Zo voeg je een eigen tintje aan het spel toe. Basis van het spel is het boek met spelregels. Daarin staan de mogelijkheden van ieder alien-ras en de doelen waarom je kunt spelen. Dat kan het vernietigen van een tegenstander zijn of het veroveren van een bepaald gebied (zoals bij Risk), maar er zijn ook complexe campagnes te spelen. Je kunt dit spel net zo ingewikkeld maken als je wil.


Kijk bij aanbiedingen alle Warhammer artikelen voor alles dat er op Wathammer 40K gebied te koop is. En dat is heel veel!

Zie ook: Meer strategie spellen
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.