5 strategische spellen die je eens moet proberen


Het strategische spel (strategiespel) is een genre spellen dat zeer populair is. Iedereen kent de Kolonisten van Catan, Stratego, Machiavelli, Monopoly en Carcassonne wel. Maar er zijn veel meer leuke strategische spellen. Hier vijf strategiespellen die je eens moet proberen.

Strategische spellen zijn razend populair. Maar hoeveel van deze uitdagende spellen denk je dat er bestaan? Kijk in het overzicht van strategische spellen voor meer dan 2000 (!!!) strategische spellen voor jong en oud in alle soorten. Hieronder zetten we er vijf in het zonnetje, maar er zijn nog ruim 1995 andere spellen in deze categorie!

1. Pandemic

Je opdracht in dit gezelschapsspel is geen kleintje, je moet namelijk in drie kwartiertjes (de gemiddelde speeltijd van dit spel) de wereld redden. Ga er maar aan staan. Bij dit bordspel speel je voor de verandering niet eens tegen elkaar, maar met elkaar. Als team ga je de strijd aan met vier dodelijke ziektes.

2. Seven Wonders

Bij dit bordspel ga je met twee tot zeven personen de strijd met elkaar aan. Elke speler is leider van een beschaving die de strijd militair en wetenschappelijk met elkaar aangaan. En het ontwikkelen van wonderen is belangrijk. Hou je van computergames als Civilization en Call to Power? Dan is dit een bordspel voor jou.Er is ook een (goedkopere) versie voor twee personen, Seven Wonders Duel. Ook deze vind je in bovenstaand overzicht met strategische spellen.

3. Saboteur

Een gezelschapsspel voor 3 tot 10 personen. Leg een gangenstelsel aan om een verborgen edelsteen naar boven te halen. Tenminste, als je een dwerg bent. Je kan namelijk ook de saboteur zijn en dit juist proberen te verhinderen. Dit kaartspel is een soort "wie is de mol" in dwergenland.


4. The Mind

Een experiment, een beleving, een team-ervaring. De makers van The Mind zweven al bij het idee van hun eigen spel. En jij kunt meezweven, op een roze wolk zelfs, als je het laatste level kunt voltooien. Voor 2 tot 4 spelers.


5. De Legenden van Andor

De winnaar van de Nederlandse Expertspellen prijs 2014. Een bordspel voor het hele gezin waarin flink samengewerkt moet worden. De spelers moeten het land Andor verdedigen tegen draken, trollen en monsters. Ze doen dat als bijvoorbeeld dwerg, krijger of tovenaar. Een strategisch bordspel voor liefhebber van bijvoorbeeld The Lord of the Ring.


Deze vijf aanraders, en nog zo'n 2000 andere strategische spellen zijn met hun prijs terug te vinden in het overzicht van strategiespellen bovenaan deze pagina.

Foto bovenaan: De Legenden van Andor
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.