5 strategische spellen die je eens moet proberen

5 aanraders als je een leuk uitdagend strategisch spel zoekt. Met aanbiedingen van deze leuke strategische bordspellen en andere strategische spellen.

Strategisch bordspel: Legenden van Andor

Het strategische spel (strategiespel) is een genre spellen dat zeer populair is. Iedereen kent de strategische bordspellen Kolonisten van Catan, Stratego, Machiavelli, Monopoly en Carcassonne wel. Maar er zijn veel meer leuke strategische spellen. Hier vijf strategie spellen die je eens moet proberen.


Aanbiedingen alle strategische spellen

Strategische spellen zijn razend populair. Maar hoeveel van deze uitdagende spellen denk je dat er bestaan? Kijk in het overzicht van strategische spellen voor meer dan 4.000 (!!!) strategische spellen e spel varianten voor jong en oud in alle soorten. 

Hieronder zetten we vijf van deze strategie spellen in het zonnetje, maar er zijn nog ruim 3.995 andere spellen in deze categorie!
1. Pandemic

Je opdracht in het strategische bordspel Pandemic is geen kleintje, je moet namelijk in drie kwartiertjes (de gemiddelde speeltijd van dit spel) de wereld redden. Ga er maar aan staan. Bij dit strategie bordspel speel je voor de verandering niet eens tegen elkaar, maar met elkaar. Als team ga je de strijd aan met vier dodelijke ziektes.

Strategisch bordspel: Pandemic

Strategisch bordspel: Pandemic


Vanwege het succes van het originele Pandemic spel zijn er diverse varianten op het spel uitgebracht zoals Pandemic Hot Zone Europa (bescherm Europa tegen nieuwe varianten van het virus), Pandemic Rising Tide (dit keer geen ziektes, maar Nederland beschermen tegen de stijgende zeespiegel), Pandemic Extreem Gevaar (een uitbreiding die het spel moeilijker maakt), Pandemic Legacy (waarbij je besluiten van een afgerond spel mee neemt naar een volgend spel) en Pandemic Fall of Rome (waarbij er in plaats van virussen gestreden wordt tegen barbaren). 

En zo zijn er nog meer versies van het strategische Pandemic spel. 

Bij de onderstaande aanbiedingen van Pandamic vind je al deze versies van het Pandemic strategie spel (en het originele bordspel) tegen een lage prijs.2. Seven Wonders

Bij het strategisch bordspel 7 Wonders ga je met twee tot zeven personen de strijd met elkaar aan. Elke speler is leider van een beschaving die de strijd militair en wetenschappelijk met elkaar aangaan. En het ontwikkelen van wonderen is belangrijk. 

Hou je van computergames als Civilization en Call to Power? Dan is dit een bordspel voor jou.

7 Wonders is inmiddels ook verkrijgbaar als 7 Wonders V2, een vernieuwde en verbeterde versie van het strategisch spel Seven Wonders.

Strategisch bordspel: 7Wonders

Strategisch bordspel: 7Wonders


Er is ook een (goedkopere) versie voor twee personen, Seven Wonders Duel, en er zijn veel van het originele 7 Wonders afgeleide bordspellen en uitbreidingen zoals 7 Wonders Architect (bouw je eigen wonder), 7 Wonders Armada (uitbreiding voor oorlogen op zee), 7 Wonders Leaders (uitbreiding met historische heersers) en 7 Wonders Cities (uitbreiding met extra steden).

Ook deze vind je in bovenstaand overzicht met strategische spellen en bij de link naar 7 Wonders.


3. Saboteur

Het kaartspel Saboteur is een een strategisch gezelschapsspel voor 3 tot 10 personen. Leg in Saboteur een gangenstelsel aan om een verborgen edelsteen naar boven te halen. Tenminste, als je een dwerg bent. Je kan namelijk ook de saboteur zijn en dit juist proberen te verhinderen. 

Dit kaartspel is een soort "wie is de mol" in dwergenland.

Strategisch bordspel: Saboteur

Strategisch bordspel: Saboteur

Ook van het strategische spel Saboteur zijn uitbreidingen beschikbaar, en er is een versie waarbij je Saboteur alleen of met 2 personen kunt spelen. Alle versies van saboteur vind je hier onder bij de aanbiedingen van Saboteur.4. The Mind

Een experiment, een beleving, een team-ervaring. De makers van het strategisch spel The Mind zweven al bij het idee van hun eigen spel. En jij kunt meezweven, op een roze wolk zelfs, als je het laatste level kunt voltooien. Voor 2 tot 4 spelers.

Strategisch spel: The Mind

Strategisch spel: The Mind


Hieronder vind je zowel de aanbiedingen van The Mind als van The Mind Extreme, een moeilijke en daarmee zeer uitdagende versie van dit populaire strategische kaartspel. Beide versies van The Mind zijn heel goedkoop in aanschaf, maar niet minder leuk.5. De Legenden van Andor

Voormalig winnaar van de Nederlandse Expertspellen prijs en Speelgoed van het Jaar verkiezing. Een bordspel voor het hele gezin waarin flink samengewerkt moet worden. De spelers moeten het land Andor verdedigen tegen draken, trollen en monsters. 

Als speler doe je dat als bijvoorbeeld dwerg, krijger of tovenaar. De Legenden van Andor is een strategisch bordspel voor liefhebber van bijvoorbeeld The Lord of the Ring.

Strategisch bordspel: De Legenden van Andor

Strategisch bordspel: De Legenden van Andor

Aanbiedingen van het strategische spel De Legenden van Andor vind je hier onder. Daar vind je ook andere versies van het strategisch spel, en uitbreidingen op dit uitdagende strategische spel zoals Andor De Jonge Helden, Andor Reis naar het Noorden, Nieuwe Helden, Donkere Helden, Andor de Laatste Hoop, Sterrenschild en meer.


Deze vijf aanraders, en nog zo'n 4.000 andere strategische spellen zijn met hun prijs terug te vinden in het overzicht van strategiespellen bovenaan deze pagina.


Foto bovenaan: De Legenden van Andor strategisch bordspel


Onderwerp:
Zoek je een leuk strategisch spel? Keuze genoeg! Hier vind je meer dan 3.000 strategische spellen. Vijf van de beste strategische spellen brengen we extra onder de aandacht: De strategie spellen Pandemic, Saboteur, 7 Wonders, De Legenden van Andor en The Mind zijn echte aanraders als je een strategisch bordspel of strategisch kaartspel zoekt. Kijk hier boven voor deze beste strategie spellen en andere strategische spellen goedkoop online te kopen.

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.