Stratego: Tientallen verschillende versies


Met Stratego Pirates heeft Jumbo weer een nieuwe variant op het klassieke Stratego spel uitgebracht. Wat voor Stratego spellen zijn er momenteel te koop? Hier een overzicht van meer dan 10 verschillende Stratego spellen.


Hieronder al deze verschillende Stratego spellen. Kijk bij de aanbiedingen van Stratego spellen voor al deze varianten tegen de laagste prijs bij de Nederlandse speelgoedwinkels.


Stratego Original

Vroeger heette dit spel gewoon Stratego, want dit is het enige echte Stratego spel. Verover de vlag van je tegenstander en verdedig je eigen vlag. Wie kent deze Stratego classic nou niet. Stratego Original bestaat al sinds de Tweee Wereldoorlog, en sinds 1958 brengt Jumbo het bordspel in Nederland op de markt.


Levend Stratego

De oudste en meest bekende variant op het originele Stratego. Je speelt dit spel met een groep op een terrein, meestal een groep. De deelnemers zijn hierbij de spelstukken. Ze krijgen een kaartje dat hun rang aangeeft. Meestal maakrt de spelleiding zelf deze kaartjes, maar Jumbo verkoopt Levend Stratego ook als spel. Kijk maar bij de bovenstaande aanbiedingen van Stratego spellen.


Stratego Junior

Een wat vereenvoudigde versie van Stratego dat te spelen is door kinderen vanaf 4 jaar. Ook dit bordspel voor kinderen speel je met z'n tweeën. Een stoere ridder en een mooie prinses proberen samen de vijandelijke vlag te veroveren.Stratego kaartspel

Ook voor het Stratego kaartspel moet je bij de bovenstaande Stratego aanbiedingen zijn.  Je koopt dit spel daar onder een tientje. Het originele Stratego is naar een kaartspel vertaald wat op sommige plekken, bijvoorbeeld in de trein, makkelijker te spelen is.Stratego dobbelspel

Een dobbelspel losjes gebaseerd op Stratego. De ene speler krijgt 5 rode dobbelstenen, de ander 5 blauwe dobbelstenen. Op iedere dobbelsteen staan rang en en dobbelen maar. Geluk maar ook strategie spelen een rol. Dit is de goedkoopste Stratego variant (uitgezonderd Levend Stratego met zelfgemaakte kaarten natuurlijk).


Stratego reisspel

De reisversie van Stratego Original. Veel compacter en ook veel goedkoper dan het originele spel. Maar verder helemaal hetzelfde.


Stratego Waterloo

De Slag bij Waterloo staat centraal bij deze versie van Stratego waarin de Geallieerden tegen de Fransen vechten. Pas gedurende het spel komen de Pruisen de Geallieerde legers versterken. Stratego Waterloo is complexer en daarmee uitdagender dan het originele Stratego.Stratego Conquest

Bij deze Stratego variant speel je niet met z'n tweeen maar met maximaal 4 spelers. Stratego als familiespel. Blijf jij als laatste over?Stratego Pirates

De nieuwste Stratego. Dit maal moet je de vlag veroveren door op het schip van je tegenstander te komen. Dat vereist weer heel andere tactieken. En zo weet Jumbo ons steeds weer te verrassen met vaak weer heel andere Stratego spellen.Stratego Quick

Een zeldzame versie van Stratego. Een spelletje Stratego Quick duurt korter dan het originele bordspel. Je kunt dit bordspel in twee versies spelen. Stratego Duel met 10 speelfiguren per speler of Stratego Barrage met 8 speelstukken per speler.

Stratego computer

Bij deze versie van Stratego programmeer je je bommen op geheime locaties in.


Stratego Science Fiction

Stratego in space, met een spannend SF-thema. Bovendien kun je zowel 30 tegen 30 als 10 tegen 10 spelen.

Stratego Marvel

Spiderman, de Hulk, Captain America, Wolverine, en alle andere Marvel superhelden doen mee aan deze veldslag tussen goed en kwaad.


Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen om deze Stratego spellen voordelig online te kopen.


Zie ook: Meer leuke strategie spellen


Onderwerp:
Het bekende Stratego spel is tegenwoordig in vele tientallen varianten te koop. Bij de bovenstaande aanbiedingen van Stratego spellen vind je ze allemaal! Hierboven bespreken we kort een aantal van deze Stratego spellen.

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.