Stratego aanbiedingen: Tientallen verschillende versies

Het is verbazend hoeveel versies van het Stratego spel er zijn. Stratego als bordspel, kaartspel enz. Hier de aanbiedingen van alle Stratego spellen.

Spel Stratego Pirates

Wat voor Stratego spellen zijn er momenteel te koop? Hier een overzicht van meer dan 10 verschillende Stratego spellen.

Aanbiedingen Stratego spellen


Hieronder een hele reeks verschillende Stratego spellen. Kijk bij de aanbiedingen van Stratego spellen voor al deze varianten tegen de laagste prijs. Je vindt daar nog meer versies van het Stratego spel.


Stratego Original

Vroeger heette dit spel gewoon Stratego, want dit Stratego bordspel dit is het enige echte Stratego spel. met de bekende Stratego spelregels.

Verover de vlag van je tegenstander en verdedig je eigen vlag. Wie kent deze Stratego classic nou niet. Stratego Original bestaat al sinds de Tweee Wereldoorlog, en sinds 1958 brengt Jumbo het bordspel in Nederland op de markt.


Stratego Original


Maar dit originele Stratego bordspel heeft in de loop der jaren gezelschap gekregen van vele Stratego spellen die van het origineel zijn afgeleid. Bij de bovenstaande Stratego aanbiedingen vind je ze allemaal, en hier kijken we naar een aantal van deze strategie spellen.

Levend Stratego

Levend Stratego is de oudste en meest bekende variant op het originele Stratego spel. Je speelt dit spel met een groep op een terrein, meestal een groep. De deelnemers zijn hierbij de spelstukken. 

Iedere speler van Levend Stratego krijgt een kaartje dat zijn of haar rang aangeeft. Meestal maakt de spelleiding zelf deze kaartjes, maar Jumbo verkoopt Levend Stratego ook als spel. 

Kijk maar bij de bovenstaande aanbiedingen van Stratego spellen. Je vindt daar dit Levend Stratego spel van Jumbo dat je buiten met vrienden kunt spelen.

Levend Stratego spel

Levend Stratego spel

Stratego Junior

De naam zegt het al Stratego Junior kan ook goed door een klein kind worden gespeeld. Stratego Junior (kinder Stratego) is een eenvoudig te spelen versie van Stratego dat te spelen is door kinderen vanaf 4 jaar. 

Ook dit Stratego bordspel voor kinderen speel je met z'n twee├źn. Een stoere ridder en een mooie prinses proberen de vijandelijke vlag te veroveren.

Stratego Junior kinderen

Stratego Junior voor kinderen


Kijk in het Stratego aanbieding overzicht boven om Stratego Junior goedkoop te kopen.

Stratego kaartspel

Ook voor het Stratego kaartspel moet je bij de bovenstaande Stratego aanbiedingen zijn.  Je koopt dit spel daar onder een tientje. Het originele Stratego is naar een kaartspel vertaald wat op sommige plekken, bijvoorbeeld in de trein, makkelijker te spelen is.

Stratego kaartspel

Stratego kaartspel


Ook kun je het Stratego kaartspel natuurlijk veel makkelijker meenemen dat de grote doos met vele losse spel onderdelen van Stratego Original. Dit maakt het Stratego kaartspel tot een prima reisspel. Overigens kom verderop in deze lijst (en bij de aanbiedingen) nog meer Stratego reisspellen tegen.

Stratego dobbelspel

Na het Stratego bordspel en het Stratego kaartspel het Stratego dobbelspel, al is dit dobbelspel maar losjes gebaseerd op het originele Stratego. 

De ene speler krijgt bij het dobbelspel 5 rode dobbelstenen en de tegenstander krijgt 5 blauwe dobbelstenen. Op iedere dobbelsteen staat een militaire rang en en dobbelen maar. 

Geluk maar ook strategie spelen een rol bij dit strategisch dobbelspel. Dit is de goedkoopste Stratego variant (uitgezonderd Levend Stratego met zelfgemaakte kaarten natuurlijk).

Stratego dobbel spel

Stratego dobbel spel

Stratego reisspel

We hadden hem hier boven al beloofd, een ander Stratego reisspel. Dit is de reis editie van Stratego Original. Een Stratego bordspel voor op reis en met vakantie. Deze reiseditie is veel compacter en ook veel goedkoper dan het originele spel Stratego. Maar verder helemaal hetzelfde.

Stratego Original reis editie

Stratego Original reis editie

Stratego Waterloo

De Slag bij Waterloo staat centraal bij deze versie van Stratego waarin de Geallieerden tegen de Fransen vechten. Pas gedurende het spel komen de Pruisen de Geallieerde legers versterken. Stratego Waterloo is complexer en daarmee uitdagender dan het originele Stratego.

Stratego Waterloo spel
Stratego Waterloo spel


Stratego Conquest

Bij deze Stratego variant speel je niet met z'n tweeen maar met maximaal 4 spelers. Stratego als familiespel. Blijf jij als laatste over?

Stratego Conquest, meer spelers

Stratego Conquest, met 2, 3 of 4 speler


Stratego Conquest is echt een aanwinst op het aanbod aan Stratego spellen omdat het dicht bij het originele Stratego blijft maar omdat deze versie het mogelijk maakt om Stratego ook met 3 of 4 personen te spelen wat het meteen een ander strategisch spel maakt want je zal je strategie flink moeten aanpassen als het tegen de legers van meerdere personen moet opnemen.

Kijk voor deze leuke en uitdagende variant op Stratego Original in het Stratego aanbieding overzicht bovenaan en koop dit leuke strategische spel goedkoop.

Stratego Pirates

Weer een heel ander Stratego spel. Dit maal moet je de vlag veroveren door op het schip van je tegenstander te komen. Dat vereist weer heel andere tactieken. En zo weet Jumbo ons steeds weer te verrassen met vaak weer heel andere Stratego spellen.

Stratego Pirates / Piraten

Stratego Pirates is een leuk strategisch spel voor zowel kinderen als volwassenen. Versla de piraten van je tegenstander en verover diens vlag en piratenschip.

Stratego Quick Battle

Een snel te spelen versie van het Stratego spel. Een spelletje Stratego Quick Battle duurt korter dan het originele bordspel. Je kunt dit snelle bordspel in twee versies spelen. Stratego Duel met 10 speelfiguren per speler of Stratego Barrage met 8 speelstukken per speler. Een leuke versie voor een snel potje Stratego tussendoor.

Stratego Fortress

Bij Stratego Fortress is het veroveren van de vlag van je tegenstander extra moeilijk. Deze heeft de vlag namelijk ergens in zijn Stratego kasteel verborgen. En dit Stratego fort is een lastig doolhof die ook nog eens wemelt van de vijandelijk soldaten.

Stratego Fortress kasteel

Stratego FortressKijk voor deze bijzondere (en bijzonder leuke) versie van Stratego in het aanbieding overzicht.

Daar vind je ook onderstaande Stratego spellen:
  • Stratego Junior Efteling Joris en de Draak
  • Stratego Junior Disney
  • Stratego Assassin's Creed
  • Stratego Spies & Lies - A Stratego Story
  • Stratego Marvel
  • Stratego Science Fiction
  • Stratego Computer

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen om al deze Stratego spellen goedkoop online te kopen.


Zie ook: Meer leuke strategie spellen


Onderwerp:
Het bekende Stratego spel is tegenwoordig in vele tientallen varianten te koop. Bij de bovenstaande aanbiedingen van Stratego spellen vind je ze allemaal! Hierboven bespreken we kort een aantal van deze Stratego spellen.

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.