Machi Koro spel. Bouw je eigen stad

Aanbieding van het Machi Koro spel (waarmee je een stad kunt bouwen) en andere Machi Koro uitbreidingen en spellen.

Machi Koro spel

Machi Koro is een leuk gezelschapsspel waarbij je met dobbelstenen, verschillende soorten kaarten en speelgoedgeld een eigen stad bouwt.

De naam verraad het al. Machi Koro is van origine een Japans spel. De bedenker is Masao Suganuma. In Nederland wordt Machi Koro door Goblin Games uitgebracht. 

Naast het spel zelf zijn er ook diverse uitbreidingspakketten te koop die mogelijkheden aan het spel toevoegen. Kijk hier voor de Machi Koro spel aanbiedingen.

Een stad bouwen door te dobbelen

Machi Koro is een gezelschapsspel voor twee tot vier spelers, en een potje duurt ongeveer een half uur. Iedere speler speelt de burgemeester van een stad. Deze stad moet je zelf alleen nog even bouwen. Doel van het spel is het voltooien van 4 belangrijke gebouwen in je stad. De speler die dat het eerst voor elkaar krijgt wint Machi Koro.

Machi Koro spel


Machi Koro is geen moeilijk spel, maar het is wel heel leuk om te spelen. Dat spelen gaat vlotjes en dankzij de duidelijke kaartjes zal er niet snel verwarring over de spelregels ontstaan. Je begint met alleen een tarweveld en een bakkerij. Met als enig gereedschap een dobbelsteen moet dit uitbouwen tot een heuse stad.

Hoewel er ook geluk bij komt kijken is een goede strategie belangrijk om het spel Machi Koro te kunnen winnen. Ook moet je overzicht kunnen houden. Het Machi Koro spel is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar.

Je kunt het spel Machi Koro later via de uitbreidingspakketten nog uitbreiden met een haven, een vliegveld, horeca en veel meer extra's. Kijk bij de aanbiedingen bovenaan voor al deze pakketten en de prijzen.


Video: Machi Koro spelregels uitgelegd


Dit zijn populaire Machi Koro spellen en uitbreidingen
  • Machi Koro kaartspel (het origineel)
  • Machi Koro Metropool (uitbreiding: Meer gebouwen, voorraden e.a.)
  • Machi Koro 2 Polis (zelfstandig spel: Vernieuwd en verbeterd)
  • Machi Koro Voetbal: (zelfstandig spel: Bouw een succesvol voetbalteam op)
  • Machi Koro Nacht: (zelfstandig spel: Komt overeen met origineel plus uitbreidingen. Aanrader voor een beginner).
Bij de bovenstaande Machi Koro spellen kun je al deze versies en uitbreidingen goedkoop kopen.

Zie ook: Meer strategische spellen

Onderwerp:
Bij het Machi Koro spel bouw je door te dobbelen en met speelkaarten een stad op. Tenminste als je goed dobbelt, want je tegenstanders bouwen hun eigen stad en er kan uiteindelijk maar één stad overblijven. Hier vind je aanbiedingen van het originele Machi Koro spel en uitbreidingen en andere Machi Koro spellen.


(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.