Monopoly voor kinderen

Hier kijken we naar de kinder Monopoly versies. Met Monopoly voor een kind vanaf 4 jaar en voor wat oudere kinderen. Er zijn meerdere Monopoly voor kinderen spellen.

Spel Monopoly kind

Monopoly is een verschrikkelijk leuk spel. Helaas zijn de spelregels met hun hypotheken, hotels en onroerendgoedbelasting wat ingewikkeld voor een kleine kind. Gelukkig zijn er voor kinderen speciale versies van Monopoly. Met spelregels en thema's die kleine kinderen meer aanspreken.
Hieronder leuke versies van Monopoly voor kinderen. Bij de aanbiedingen van Monopoly spellen kun je alle spellen Monopoly goedkoop kopen. Waaronder alle kinder Monopoly spellen.


Mijn Eerste Monopoly

Zelfs een kleuter kan Monopoly spelen. Dat kan met Mijn Eerste Monopoly, Een spel Monopoly voor een kind vanaf 4 jaar. Maar ook leuke kinder Monopoly voor een wat ouder kant.


Kinder monopoly kind


Deze Monopoly voor een kind beschikt namelijk over een dubbelzijdig speelbord. Één kant is geschikt voor een kleuter van 4 a 5 jaar (en is gericht op tellen), de andere kant is voor een kind vanaf 6 jaar (en is gericht op lezen en eenvoudig rekenen). Deze Monopoly voor kinderen is dus niet alleen leuk om te spelen maar ook leerzaam op het niveau van het kind.

Ook de spelregels en gebruikte kaarten verschillen per leeftijd van het kind. Mijn Eerste Monopoly is dus een kinder Monopoly spel dat jarenlang gespeeld kan worden.

Monopoly Junior

Monopoly Junior is kinder Monopoly dat al wat langer bestaat. Er zijn in de loop der tijd verschillende versie van deze Monopoly voor kinderen uitgebracht. 

Monopoly Junior is helemaal op het spelen door kinderen gericht. Niet alleen zijn de spelregels veel eenvoudiger en daardoor makkelijker te begrijpen en te spelen, maar een spelletje Monopoly Junior duurt ook veel korter. De normale Monopoly speeltijd van vaak enige uren kun je een klein kind niet aandoen, een spel Monopoly Junior voor kinderen duurt daarom maar een half uurtje.


Junior Monopoly kinderen


Bij deze Monopoly voor kinderen komt wel meer geluk kijken dan bij een normaal Monopoly spel maar dat heeft tot gevolg dat een klein kind wel van zijn ouders of een ouder broertje of zusje kan winnen, en dat maakt het Monopoly spelen voor een jong kindje natuurlijk wel veel leuker.

Er is ook een versie van Monopoly Junior te koop met een pinpas. Bij deze versie hoeft er niet gerekend te worden, maar dit maakt het Monopoly kinderspel natuurlijk wel minder leerzaam. Het is aan de ouders (of Sinterklaas of Kerstman) deze keuze welk Monopoly spel voor kinderen te kiezen.Video: Junior Monopoly voor kinderen

Meer leuke Monopoly voor kinderen

Monopoly Peppa Pig
Speciale versie van Monopoly Junior met het biggentje Peppa Pig. Kinder Monopoly gericht op de aller jongste spelertjes.

Monopoly Nijntje
Monopoly voor een kind vergelijkbaar met Peppa Pig maar nu met Nijntje in de hoofdrol. Ook dit is een aangepaste versie van Monopoly Junior voor kinderen.

Monopoly Efteling
Monopoly spel in Efteling sfeer. Met attracties in plaats van straten. Let op, deze Monopoly versie heeft dus normale spelregels en is dus alleen geschikt voor wat oudere kinderen (een kind vanaf circa 8 jaar).

Monopoly Plopsa
Vergelijkbaar met Monopoly Efteling (dus niet geschikt voor de meest kleine kinderen) maar nu met het Plopsaland pretpark als locatie in plaats van de Efteling.

Bij de bovenstaande Monopoly spel aanbiedingen van je aanbiedingen van al deze Monopoly spellen voor kinderen (en van vele tientallen andere Monopoly spellen).

Zie ook:


Onderwerp:
Ook een klein kind kan Monopoly spelen. Dat kan met Mijn Eerste Monopoly (ook voor een kleuter) en Monopoly Junior, Van deze laatste Monopoly voor een kind zijn er ook speciale versies zoals Monopoly Nijntje en Monopoly Peppa Pig. Kijk boven voor aanbiedingen van al deze Monopoly voor kinderen.


(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.