Spellen kinderen

Elders kijken we naar de leukste spellen voor de kleintjes bij de spellen voor peuters en kleuters. Hier richten we ons op de spellen voor de iets minder kleine kinderen, vanaf een jaar of zes oud.

Voor deze kinderen in de lage school leeftijd zijn veel leuke spellen verkrijgbaar. Soms zijn dit junior uitgaven van spellen van volwassen, maar er zijn ook heel veel leuke spellen speciaal voor kinderen ontwikkeld. Hier kijken we naar de beide soorten kinderspellen.

Een overzicht van alle spellen voor kinderen

In het overzicht met alle spellen voor kinderen vind je meer dan 7.500 kinderspellen! Dit zijn overigens wel spellen voor kinderen in alle leeftijden.

Omdat dit natuurlijk veel te veel spellen zijn om allemaal te bekijken kun je de spellen in dit overzicht filteren op relevante kenmerken. Bijvoorbeeld de geschikte leeftijd, het soort spel (bijvoorbeeld partyspel, denkspel, educatief spel, rollenspel, behendigheidsspel e.d.), de prijs, de gemiddelde speeltijd, het aantal spelers en veel meer kenmerken. Zo kun je heel makkelijk het juiste spel vinden.

Tips leuke spellen voor jonge kinderen

Over spellen voor kleine kinderen hebben we een groot aantal artikelen met leuke tips geschreven. Deze tips vind je hieronder.

Zoals je kunt zien is het aanbod aan spellen voor kleine kinderen (vanaf een jaar of zes) heel divers. Soms zijn de spellen educatief en leerzaam zoals het Grote Basisschoolspel, Boggle Alphabetsoep en de Nederland Kids Kwizzz, en soms is het gewoon dikke pret zoals bij het Poepspel, Schetenjacht, Penguins on Ice en Camel Up.


(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.