Leukste spellen voor gesprekken tussen ouders en kind


Ben je het als ouder zat dat de kinderen alleen maar op hun smartphone zitten te koekeloeren? Ben je het als kind zat dat er met ouders geen normaal gesprek te starten valt? Er zijn leuke gezinsspellen die er voor kunnen zorgen dat er tussen ouders en kinderen een leuk en misschien wel zinvol gesprek tot stand komt. Laten we hier eens kijken naar deze spellen.


Vertellis Gezinseditie

Bij veel van deze spellen zijn er meerdere varianten. De ene versie is gemaakt om een leuk gesprek in een gezin tot stand te brengen, een andere versie is meer gericht op het uitpraten van relatieproblemen tussen partners. Het mag duidelijk zijn dat we op deze speelgoedsite niet op het tweede uit zijn.Bij Vertellis kijken we dan ook naar de gezinseditie. Deze gezinsversie van Vertellis heeft als doel te zorgen voor meer contact tussen ouders en kinderen, meer betekenisvolle gesprekken en meer tijd voor elkaar als gezin (quality time). En dat doet dit gezelschapsspel op een leuke, grappige en ontspannen manier. Naast vragen kent de Vertellis Gezinseditie ook opdrachten.

Dit spel is geschikt om te spelen met kinderen vanaf 8 jaar.
Meer informatie

Openhartig Kids

Ook de Openhartig serie is er in spellen voor heel verschillende doelgroepen. Zoals de naam al aangeeft richt de Kids versie zich op het tot stand brengen van gesprekken met kinderen. Het vragen zijn gericht op kinderen vanaf 7 jaar.Dit spel heeft tot doel elkaar beter te leren kennen. Als ouder kun je zo achterhalen wat je kind bezig houdt, maar het spel kan ook gespeeld worden met vriendjes, opa en oma en de buren. Je leert elkaar beter kennen, het kan een discussie tot stand brengen en tot denken aanzetten, maar ongemakkelijk wordt het niet. Dit spel wordt dan ook vaak op BSO's en scholen gespeeld.
Meer informatie

Openhartig Puber Tijd

Bij een puber zijn soms andere vragen relevant dan bij kinderen in de lagere school leeftijd. Openhartig Puber Tijd heeft de uitdagende missie pubers aan het praten te krijgen met hun ouders, en slaagt daar wonderwel in.De vragen in Openhartig Puber Tijd zijn zo samengesteld dat ze botsende onderwerpen op een relaxte manier benaderen zodat ieder zonder ergernis zijn woordje kan doen. Zo leer je elkaars gedachten, beweegredenen en ergernissen kennen op een constructieve manier. Gesloten pubers blijken ineens te kunnen praten! En ouders? Die blijken best te kunnen luisteren!
Meer informatie


Kletspot

Kletspot is een spel dat gewoon goede gesprekken op gang wil brengen. Met het gezin, met familie of met vrienden. Dat alles met een pot vol vragen. Soms lachwekkend, soms om over na te denken. Dat kan leiden tot hilarische gesprekken of tot diepzinnige verhalen. Het knappe is, dat dit zich naar de omstandigheden aanpast.


De Kletspot is een leuk spel om leuke, interessante en minder oppervlakkige gesprekken tot stand te brengen.
Meer informatie

Foto bovenaan: Vertellis


Onderwerpen:
Problemen kinderen bespreken, gesprek kind op gang brengen, Vertellis, kinderproblemen, praten met kinderen.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.