Gesprek starters voor kind of puber. Vertellis, OpenHartig e.a.

Gespreksstarters. Vertellis, Open Hartig, Kletspot en andere spelletjes om een goed gesprek met kind of puber tot stand te brengen.

Vertellis spel. Gesprek starter

Ben je het als ouder zat dat de kinderen alleen maar op hun smartphone zitten te koekeloeren? Ben je het als kind zat dat er met ouders geen normaal gesprek te starten valt? Er zijn leuke gezinsspellen die er voor kunnen zorgen dat er tussen ouders en kinderen een leuk en misschien wel zinvol gesprek tot stand komt. Laten we hier eens kijken naar deze spellen.

Een spel dat is bedoeld om een gesprek op gang te brengen wordt een gesprekstarter genoemd. Veel van deze gesprekstarters zijn er op gericht op een gesprek met een kind of tiener op gang te brengen, maar er zijn ook gesprek starters om een gesprek tot stand te laten komen met je partner, met een date (om het ijs te breken) of met een andere volwassene.

Een overzicht van al deze gesprek starters vind je hier onder. Je kan deze gespreksstarters daar ook goedkoop kopen.


Bekende namen op dit gebied zijn Vertellis, Open Hartig en de Kletspot.


Hieronder kijken we naar de gesprek starter spellen waarmee ouders een gesprek met hun kind of puber tot stand kunnen brengen.

Vertellis Gezinseditie

Bij veel van deze spellen zijn er meerdere varianten. De ene versie is gemaakt om een leuk gesprek in een gezin tot stand te brengen, een andere versie is meer gericht op het uitpraten van relatieproblemen tussen partners. Het mag duidelijk zijn dat we op deze speelgoedsite niet op het tweede uit zijn.

Vertellis spel ouders met kinderen

Vertellis gezin editie


Bij Vertellis kijken we dan ook naar de gezinseditie. Deze gezinsversie van Vertellis heeft als doel te zorgen voor meer contact tussen ouders en kinderen, meer betekenisvolle gesprekken en meer tijd voor elkaar als gezin (quality time). En dat doet dit gezelschapsspel op een leuke, grappige en ontspannen manier. Naast vragen kent de Vertellis Gezinseditie ook opdrachten.

Dit spel is geschikt om te spelen met kinderen vanaf 8 jaar.

Bij de Vertellis aanbiedingen hieronder vind je de Vertellis Gezins Editie maar ook een aanbieding van Vertellis Feestdagen Editie (even geen mobiel maar aandacht voor elkaar), de Vertellis Relatie Editie (om pappa en mamma met elkaar te laten praten) en andere versies van het Vertellis spel.

Openhartig Kids

Ook de Openhartig serie van Open Up is er in spellen voor heel verschillende doelgroepen. Zoals de naam al aangeeft richt de Kids versie zich op het tot stand brengen van gesprekken met kinderen. Het vragen zijn gericht op kinderen vanaf 7 jaar.


OpenHartig Kids (kind)


Dit spel heeft tot doel elkaar beter te leren kennen. Als ouder kun je zo achterhalen wat je kind bezig houdt, maar het spel kan ook gespeeld worden met vriendjes, opa en oma en de buren. Je leert elkaar beter kennen, het kan een discussie tot stand brengen en tot denken aanzetten, maar ongemakkelijk wordt het niet. Dit spel wordt dan ook vaak op BSO's en scholen gespeeld.

Open Hartig bestaat uit een hele reeks spellen om een gesprek te starten. Voor ouders en kinderen (jong kind of puber), maar ook voor gesprekken met je partner, date, familielid of vrienden. Hieronder vind je aanbiedingen van de hele OpenHartig spel serie.


Openhartig Puber Tijd

Je vind bij bovenstaande aanbiedingen ook OpenHartig Puber Tijd.

Bij een puber zijn soms andere vragen relevant dan bij kinderen in de lagere school leeftijd. Openhartig Puber Tijd heeft de uitdagende missie pubers aan het praten te krijgen met hun ouders, en slaagt daar wonderwel in.

Open Hartig Puber Tijd

OpenHartig Puber Tijd


De vragen in Openhartig Puber Tijd zijn zo samengesteld dat ze botsende onderwerpen op een relaxte manier benaderen zodat ieder zonder ergernis zijn woordje kan doen. Zo leer je elkaars gedachten, beweegredenen en ergernissen kennen op een constructieve manier. Gesloten pubers blijken ineens te kunnen praten! En ouders? Die blijken best te kunnen luisteren!

Kijk bij de bovenstaande OpenHartig aanbiedingen voor een aanbieding van deze gesprekstarter voor pubers.

Kletspot

Kletspot is een spel dat gewoon goede gesprekken op gang wil brengen. Met het gezin, met familie of met vrienden. Dat alles met een pot vol vragen. Soms lachwekkend, soms om over na te denken. Dat kan leiden tot hilarische gesprekken of tot diepzinnige verhalen. Het knappe is, dat dit zich naar de omstandigheden aanpast.

Kletspot gesprek starter

Kletspot gesprek starter

De Kletspot is een leuk spel om leuke, interessante en minder oppervlakkige gesprekken tot stand te brengen.

Bij onderstaande Kletspot aanbiedingen vind je een aanbieding van alle Kletspotten. Geprek starters voor een gesprek met je kind, tiener of puber. maar ook met je partner, Kletspot Stout, Kletspotje voor op reis, Kletskaarten voor met vrienden, Kletspot Bussiness voor je collega's en veel meer kletspotten.


Foto bovenaan: Vertellis


Onderwerp:
Een gesprek op gang brengen met een kind, tiener of puber is vaak erg lastig. Daarvoor zijn er gesprek starters ontwikkeld, spelletjes om een gesprek tot stand te brengen. Kindertherapeuter en andere therapeuten gebruiken ze, maar als ouder kun je ze ook gebruiken om een goed gesprek te voeren met je kind, tiener of puber. Hierboven vind je aanbiedingen van de beste gespreksstarters voor dat doel zoals Vertellis, Kletspot en Openhartig.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.