Kennisspellen

Bij sommige gezelschapsspellen draait het om kennis en weetjes. Soms nuttige kennis, soms onbelangrijke trivia. Dit soort spellen is bijzonder populair, vooral onder volwassenen.

Het bordspel Trivial Pursuit (Triviant) is het meest bekende spel in deze categorie gezelschapsspellen. Andere bekende (en populaire) titels zijn Pim Pam Pet en Trivia. Een nieuw spel onder de kennisspellen is The Wall van Ravensburger dat op het bekende televisieprogramma is gebaseerd. Verder zijn er nog kennisspellen met bepaalde thema's zoals muziek (bijvoorbeeld de Top 2000 Pop Quiz) of sport.

Een overzicht van goede kennisspellen

Kijk bij alle vraag en antwoordspellen voor een overzicht van spellen waarbij het meestal om feitenkennis gaat.

Tips kennisspellen

Over kennisspellen hebben we diverse artikelen met tips geschreven. Lees deze eens als je een leuk kennisspel zoekt.

Vooral populaire spellen voor volwassenen

Kennisspellen zijn vooral onder volwassenen populair. Voor kinderen zijn er minder kennisspellen beschikbaar omdat de "onbelangrijke feitjes" waarom het bij dit soort gezelschapsspellen vaak draait bij kinderen vaak nog niet voldoende aanwezig zijn. Om dezelfde reden is het bij dit soort gezelschapsspellen lastig om het met volwassenen tegen kinderen te spelen. Het verschil in algemene kennis is dan vaak te groot.

Een oplossing voor dat probleem wordt door sommige uitgevers van dit soort spellen geleverd in speciale sets met vragen voor kinderen. Hierin is minder ruimte voor vragen over geschiedenis, politiek en oude sporters, maar meer over bijvoorbeeld artiesten van deze tijd. Helaas zijn het dan vaak weer de ouders die in verlegenheid gebracht worden omdat hun feitenkennis tekort schiet.

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.