De leukste constructie robots


Bouw zelf je eigen robots met dit constructiespeelgoed van onder andere Magformers, Clicformers, Lego en Nanoblock. Hier kijken we naar de leukste zelfbouw constructie robots.

Nanoblock robots

Speelgoedfabrikant LOZ brengt onder de naam Nanoblocks enkele leuke zelfbouw robots uit. Deze constructie robots hebben de vorm van dieren als een spin, een schorpioen en een kikker. Hieronder zie je een afbeelding van de vogelspin robot. Kijk bij de Nanoblock robots voor alle speelgoedrobots uit deze serie.


De onderdelen zijn uitwisselbaar met Knex. Het speelgoed is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar (met hulp) of vanaf negen jaar (zelfstandig). Via een motor kan de robot echt bewegen. De bovenstaande spin bestaat uit 117 onderdelen maar er is ook een robot (in de vorm van een soort vlieg) die uit wel bijna 400 onderdelen bestaat.

Fischertechnik Mini Bots

De Mini Bots van Fischertechnik koop je met vijf tegelijk. Bij elkaar bestaan ze uit 145 onderdelen.Nadat je ze in elkaar gezet hebt is het heerlijk spelen met deze kleine robots. De Mini Bots kunnen lijnen volgen en hindernissen ontwijken. Ze zijn heel wendbaar.


Clics Magformers

Ook heel leuk is de Magformers Walking Robot van speelgoedfabrikant Clics. Met deze 45-delige set kun je een groot aantal verschillende robots maken die echt kunnen lopen.De set is gemaakt van hoge kwaliteit ABS plastic en wordt met krachtige magneten verbonden. Dit is leuk en leerzaam constructiespeelgoed. Kijk bij Magformers voor meer informatie en de prijs.

LEGO Mindstorms

LEGO Mindstorms is het meest geavanceerde zelfbouw robot speelgoed. Met dit pakket kun je vijf verschillende robots bouwen die met een afstandsbediening of app op je tablet of smartphone bestuurd kunnen worden. De robots kunnen lopen, praten en opdrachten die je hen geeft uitvoeren.


Op je PC of Mac kun je hele programma's schrijven voor je robot. Kijk bij Lego Mindstorms voor meer informatie over deze zelfbouwrobots en de Lego Mindstorms aanbiedingen.

LEGO Boost

Ook van LEGO, maar iets minder complex, is LEGO Boost. Ook met LEGO Boost bouw je vijf robots die te bedienen zijn met een tablet of smartphone.De robots kunnen rijden, gebaren maken, voorwerpen vastpakken, pijltjes afvoeren en meer. Ook reageren de robots op je stem. Het pakket bestaat uit circa 850 onderdelen als zal je die niet bij iedere robot allemaal nodig hebben. Alle informatie over Lego Boost.

LEES VERDER IN DEEL 2

Kijk in het bovenaan genoemde overzicht voor alle prijzen en voor meer leuke constructie robots.


Zie ook: Meer robots
Foto bovenaan: Lego

Onderwerpen:
Constructie robots, zelf een robot maken.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.