Leuke robots om zelf te bouwen (deel 2)

Bouw zelf een mooie speelgoed robot. Hier het tweede deel van het overzicht met beste zelf te bouwen robots.

speelgoed robot bouwen mBot

Opnieuw kijken we hier naar leuke constructierobots om zelf te bouwen. Kijk bij deel 1 voor nog meer leuke zelfbouw robots.

MakeBlock mBot Bluetooth

De mBot van MakeBlock is een zelfbouw robot waarmee kinderen vanaf 8 jaar ervaring kunnen opdoen met grafisch programmeren, robotica en elektronica. Hieronder zie je de Bluetooth versie van de mBot zelf te bouwen robot. Deze mBot speelgoed robot is te besturen met een app op een telefoon of tablet.


mBot robot bouwen
De mBot is dusdanig educatief dat deze ook in het onderwijs wordt gebruikt om kinderen bovenstaande vaardigheden bij te brengen. 

Meccano Micronoid Code Blue robotics

Als pionier op het gebied van technisch constructiespeelgoed kan technisch speelgoed fabrikant Meccano natuurlijk niet achterblijven. Meccano heeft daarom zijn eigen constructie robots ontwikkeld. Robots om zelf te bouwen. 

Meccano robot zelf bouwen


De hierboven afgebeelde Meccano Micronoid Code Beaker is een kleine zelfbouw robot die in de palm van je hand past. Maar onderschat dit Meccano robotje niet. De kleine versie van de Micronoids kan via de computer geprogrammeerd worden, hij reageert op andere Micronoids en als deze Meccano robot muziek hoort gaat hij dansen.LEGO Creator Robotverkenner

Deze zelfbouw robot van LEGO kun je op drie manieren opbouwen. Als vriendelijke robotverkenner op rupsbanden, maar ook als robothond of als robotvogel. Alle drie de robots beschikken over verlichting (batterijen worden meegeleverd).

Lego robot zelf bouwen


Bij de verkenner zit de verlichting in de rechterhand. Gebruik deze als zoeklicht. De zelf te bouwen robot kan ook voorwerpen pakken en verplaatsen.

Clicformers robots

De Clicformers zijn constructierobots voor wat jongere kinderen (kinderen van 4 jaar tot 10 jaar). Er zijn diverse dozen met dit robotspeelgoed te koop. Hieronder zie je een afbeelding van de Clicformers Basic Set met 150 onderdelen. 

Met dit Clicformers startpakket maak je tal van robots. Je kunt daarbij kiezen tussen meerdere kleine robots of één grote robot om zelf te bouwen.

Clicformers robot zelf bouwen

Deze zelfbouw robot beschikt niet over een motor of over andere elektronica. 

Kijk bij de Clicformer tips voor deze zelf te bouwen robot en andere Clicformers pakketten.


Kijk voor alle prijzen en informatie in het bovenaan genoemde overzicht met alle zelfbouw robots. Je vindt daar nog veel meer goede en leuke constructie robots.

Zie ook: Meer robots
Foto bovenaan: Lego


Onderwerpen:
Hier kijken we naar de beste zelfbouw robots. Zelf een robot bouwen kan me deze constructie robots. Speelgoed robots om zelf te bouwen.

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.