De leukste zelfbouw robots (deel 2)


Opnieuw kijken we hier naar leuke constructierobots om zelf te bouwen. Kijk bij deel 1 voor nog meer leuke zelfbouw robots.


In het overzicht met alle constructierobots kun je alle prijzen en informatie vinden van alle hier genoemde robots, en meer leuke zelfbouw robots.

Meccano Micronoid Code Blue robotics

Als pionier op het gebied van technisch constructiespeelgoed kan Meccano natuurlijk niet achterblijven en hebben ze ook hun eigen constructie robots ontwikkeld. De hierboven afbeelde Micronoid Code Beaker is een kleine zelfbouw robot die in de palm van je hand past. Maar onderschat dit robotje niet. De kleine versie van de Micronoids kan via de computer geprogrammeerd worden, hij reageert op andere Micronoids en als deze robot muziek hoort gaat hij dansen.

Kijk in het bovenstaand overzicht voor meer informatie.

LEGO Creator Robotverkenner

Deze zelfbouw robot van LEGO kun je op drie manieren opbouwen. Als vriendelijke robotverkenner op rupsbanden, maar ook als robothond of als robotvogel. Alle drie de robots beschuikken over verlichting (batterijen worden meegeleverd).Bij de verkenner zit de verlichting in de rechterhand. Gebruik deze als zoeklicht. De robot kan ook voorwerpen pakken en verplaatsen.

Clicformers

De Clicformers zijn constructierobots voor een wat lagere leeftijdsgroep (4 tot 10 jaar). Er zijn diverse dozen met dit robotspeelgoed te koop.  Hieronder zie je een afbeelding van de Clicformers Basic Set met 150 onderdelen. Met dit startpakket maak je tal van robots. Je kunt daarbij kiezen tussen meerdere kleine robots of één grote robot.


Deze zelfbouw robot beschikt niet over een motor of over andere elektronica. 

Kijk voor deze en andere Clicformers pakketten in het bovenaan genoemde overzicht met alle zelfbouw robots.

MakeBlock mBot Bluetooth

De mBot is een zelfbouw robot waarmee kinderen vanaf 8 jaar ervaring kunnen opdoen met grafisch programmeren, robotica en elektronica. Hieronder zie je de Bluetooth versie die te besturen is met een app op een telefoon of tablet.

De mBot is dusdanig educatief dat deze ook in het onderwijs wordt gebruikt om kinderen bovenstaande vaardigheden bij te brengen.

Kijk voor alle prijzen en informatie in het bovenaan genoemde overzicht met alle zelfbouw robots. Je vindt daar nog veel meer goede en leuke constructie robots.

Zie ook: Meer robotsFoto bovenaan: Lego
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.