Knex speelgoed


Wat kan er gebeuren als iemand zich verveelt op een trouwerij? Dan kan hij Knex (K'NEX) uitvinden. De Amerikaan Joel Glickman deed dat. Hij speelde in een verveelde bui met wat draadjes en dat beviel hem zo dat hij kort daarna samen met zijn broer Bob K'NEX Industries oprichtte, een bedrijf dat constructiespeelgoed ging maken.

Dit constructiespeelgoed is nu onder de naam Knex te koop, en al jaren leuk en goedkoop bouwspeelgoed. Kijk hier onder voor aanbiedingen van Knex speelgoed en informatie over Knex speelgoed.

Online goedkop Knex speelgoed kopen

Knex speelgoed kun je goedkoop online kopen. Kijk bij aanbiedingen van Knex speelgoed voor dit leuke constructiespeelgoed tegen een lage prijs.


Bouwen met stokjes en koppelstukken

Knex is eigenlijk in de basis vrij eenvoudig speelgoed. Het bestaat uit plastic stokjes van verschillende lengtes en verschillende koppelstukken waarmee meerdere van deze stokjes met elkaar verbonden kunnen worden. In de loop der jaren is er wel meer Knex onderdelen bijgekomen.

Het Knex speelgoed werd later namelijk uitgebreid met onderdelen als wielen, stenen en katrollen die veel meer constructies mogelijk maken. Daardoor kun je tegenwoordig zo'n beetje alles met Knex constructiespoelgoed maken. Eenvoudige vormen, voor huizen en andere gebouwen, maar ook machines, vliegtuigen, echt rijdende auto's, achtbanen en en knikkerbanen en heel veel meer.

De naam Knex (of K'NEX zoals het officieel heet) staat voor Connects.


Steeds meer mogelijkheden

We schreven het al, met de komst van steeds meer Knex onderdelen nemen de mogelijkheden van Knex speelgoed steeds meer toe. Dit constructiespeelgoed krijgt steeds meer soorten onderdelen waardoor het steeds meer op Lego gaat lijken. 

Je kunt tegenwoordig met Knex bijvoorbeeld je eigen pretpark bouwen, realistische bouwvoertuigen en vliegtuigen maken of 3D composities in elkaar zetten. Kijk in de video hieronder maar eens wat er met Knex mogelijk is. En dit zijn nog maar een paar voorbeelden.
Knex speelgoed is te koop in grote dozen met heel veel onderdelen en een boekje vol bouwplannen van constructies die je met de Knex onderdelen uit de doos kunt maken. Maar je kunt ook gespecialiseerde bouwsets kopen, met de bouwtekening van bijvoorbeeld een pretpark attractie, een dino, een raceauto of een ander bouwwerk.

Kijk voor al het Knex speelgoed bij de Knex aanbiedingen bovenaan deze pagina.

Zie ook: Hier vind je een overzicht met al het leuke constructiespeelgoed

Samenvatting:
Knex (K'nex, spreek uit: Kneks) is bouwspeelgoed bestaande uit Knex onderdelen van kunststof waarmee je alle mogelijke vormen kunt maken. 
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.