Knex speelgoed

Aanbiedingen van Knex speelgoed en informatie over dit unieke bouwspeelgoed.


Wat kan er gebeuren als iemand zich verveelt op een trouwerij? Dan kan hij Knex (K'NEX) uitvinden. De Amerikaan Joel Glickman deed dat. Hij speelde in een verveelde bui met wat draadjes en dat beviel hem zo dat hij kort daarna samen met zijn broer Bob K'NEX Industries oprichtte, een bedrijf dat constructiespeelgoed ging maken.

Dit speelgoed is nu onder de naam K'nex te koop, en al jaren leuk en goedkoop bouwspeelgoed. Kijk hier onder voor aanbiedingen van Knex speelgoed en informatie over Knex speelgoed.Aanbiedingen Knex speelgoed

Knex speelgoed kun je goedkoop online kopen. Kijk bij aanbiedingen van Knex speelgoed voor dit leuke speelgoed tegen een lage prijs.


Knex en Kid Knex

Bouwen met de standaard Knex is best lastig. Knex is dan ook geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Knex heeft echter ook op jongere kinderen een grote aantrekkingskracht. Daarom is Kid Knex ontwikkeld. Ook dit is Knex, maar dan met onderdelen die zachter, dikker en flexibeler zijn, en daarmee beter te hanteren voor kleine kinderen.

Bij de bovengenoemde Knex aanbiedingen vind je zowel Kid Knex als gewone Knex.Wat is Knex?

K'nex (spreek uit als Kneks) is eigenlijk in de basis vrij eenvoudig speelgoed. Het bestaat uit plastic stokjes van verschillende lengtes en verschillende koppelstukken waarmee meerdere van deze stokjes met elkaar verbonden kunnen worden. In de loop der jaren is er wel meer Knex onderdelen bijgekomen.

Het Knex speelgoed werd later namelijk uitgebreid met onderdelen als wielen, stenen en katrollen die veel meer constructies mogelijk maken. Daardoor kun je tegenwoordig zo'n beetje alles met Knex constructiespoelgoed maken. Eenvoudige vormen, voor huizen en andere gebouwen, maar ook machines, vliegtuigen, echt rijdende auto's, achtbanen en en knikkerbanen en heel veel meer.

De naam Knex (of K'NEX zoals het officieel heet) staat voor Connects.


Knex achtbaan

Knex achtbaanSteeds meer mogelijkheden

We schreven het al, met de komst van steeds meer Knex onderdelen nemen de mogelijkheden van Knex speelgoed steeds meer toe. Dit constructiespeelgoed krijgt steeds meer soorten onderdelen waardoor het steeds meer op Lego gaat lijken. 

Je kunt tegenwoordig met Knex bijvoorbeeld je eigen pretpark bouwen, realistische bouwvoertuigen en vliegtuigen maken of 3D composities in elkaar zetten. Kijk in de video hieronder maar eens wat er met Knex mogelijk is. Hierin zie je tien (extreme) voorbeelden.
Populair Knex speelgoed

Knex speelgoed is te koop in grote dozen met heel veel onderdelen en een boekje vol bouwplannen van constructies die je met de Knex onderdelen uit de doos kunt maken. Maar je kunt ook gespecialiseerde bouwsets kopen, met de bouwtekening van bijvoorbeeld een pretpark attractie, een dino, een raceauto of een ander bouwwerk.

Dit zijn een aantal van deze Knex speelgoed sets die populair zijn:

Knex Click & Construct Value bouwset 
Een opbergbox met 522 Knex onderdelen. Plus bouwtekeningen voor 35 bouwwerken, waaronder een raceauto, een reuzenrad en een dino. Alles om goed met Knex van start te gaan.

Knex Stoere en Snelle Auto's
Alles van Knex om auto's te bouwen. 206 onderdelen en bouwtekeningen voor 12 verschillende auto's.

Knex auto

Knex auto


Knex Jumbo Jet
57 delige set voor het bouwen van een groot vliegtuig. Hier ben je wel een paar uurtjes zoet mee.

Kid Knex Dino Dudes
Kid Knex is de serie Knex speelgoed voor jongere kinderen (3 jaar tot 5 jaar). Met deze set bouw je prachtige dino's.

Kid Knex Zoo Friends
Ook met deze Knex voor kinderen vanaf 3 jaar kun je veel verschillende figuren maken. Dieren in dit geval. Met bouwtekeningen voor 30 van deze Zoo Friends.

Knex Achtbaan en Knex reuzenrad
Een reuzenrad of een achtbaan, dat zijn de meest gebouwde projecten met Knex. Je kunt ze met voldoende onderdelen zelf maken, maar beide zijn ook als set te koop. Als meerdere sets zelfs, want er zijn meerdere Knex achtbanen en Knex reuzenrad attracties als pakket te koop.

Knex reuzenrad en attracties

Knex reuzenrad en attracties


Zelf ontwerpen
Het leuke van Knex is dat je bij voldoende onderdelen zelf van alles kunt verzinnen en bouwen. Daardat de Knex onderdelen op zich vrij basic zijn kun je er alle vormen mee maken. Met Knex kun je letterlijk alle kanten op. 


Kijk voor al het Knex speelgoed bij de Knex aanbiedingen bovenaan deze pagina.


Zie ook: Hier vind je een overzicht met al het leuke constructiespeelgoed


Samenvatting:
Knex (K'nex, spreek uit: Kneks) is bouwspeelgoed bestaande uit Knex onderdelen van kunststof waarmee je alle mogelijke vormen kunt maken, en zodoende kun je met Knex ook alle soorten bouwwerken maken.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.