Knex speelgoed


Wat kan er gebeuren als iemand zich verveelt op een trouwerij? Dan kan hij Knex (K'NEX) uitvinden. De Amerikaan Joel Glickman deed dat. Hij speelde in een verveelde bui met wat draadjes en dat beviel hem zo dat hij kort daarna samen met zijn broer Bob K'NEX Industries oprichtte, een bedrijf dat constructiespeelgoed ging maken.


Bouwen met stokjes en koppelstukken

Knex is eigenlijk in de basis vrij eenvoudig speelgoed. Het bestaat uit plastic stokjes van verschillende lengtes en verschillende koppelstukken waarmee meerdere van deze stokjes met elkaar verbonden kunnen worden. Het Knex speelgoed werd daarna uitgebreid met onderdelen als wielen, stenen en katrollen die veel meer constructies mogelijk maken.

De naam Knex (of K'NEX zoals het officieel heet) staat voor Connects.


Steeds meer mogelijkheden

De mogelijkheden van Knex nemen steeds meer toe, en dit contructiespeelgoed krijgt steeds meer soorten onderdelen waardoor het steeds meer op Lego gaat lijken. Je kunt tegenwoordig met Knex bijvoorbeeld je eigen pretpark bouwen, realistische bouwvoertuigen en vliegtuigen maken of 3D composities in elkaar zetten. Kijk in de video hieronder maar eens wat er allemaal met Knex mogelijk is.


Online Knex kopen

Knex speelgoed kun je goedkoop online kopen. Kijk bij aanbiedingen van Knex voor dit leuke constructiespeelgoed tegen een lage prijs.


Zie ook: Hier vind je een overzicht met al het leuke constructiespeelgoed

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.