De leukste tienerpoppen en modepoppen

Ze worden tienerpop op modepop genoemd. Poppen die meisjes in de tiener leeftijd uitbeelden. Barbie is het meest bekend, maar er zijn veel meer van deze tienerpoppen en modepoppen.

tienerpop modepop

Tienerpoppen zijn niet zozeer bedoeld voor tieners, maar het zijn poppen die zelf de tienerleeftijd hebben. Tienerpoppen worden ook wel modepoppen genoemd omdat een belangrijk deel van hun leven bestaat uit aangekleed en uitgekleed worden.

Meisjes vinden het geweldig om met deze tiener poppen / modepoppen te spelen. Barbie is de meest bekende tienerpop, maar er zijn meer populaire tienerpoppen. Hier onder een overzicht.

Aanbiedingen  alle mode poppen / tiener poppen

Een overzicht van al deze tienerpoppen vind je bij de aanbiedingen hier onder. Je vindt daar al deze modepoppen, maar ook hun poppenkleding en andere accessoires.


De leukste en beste mode poppen / tiener poppen

Maar laten we nu eens kijken wat er allemaal aan goede en leuke tienerpoppen te koop is. Dit zijn de beste tienerpoppen / beste modepoppen:


Barbie pop

We noemden haar al, Barbie. Als ze niet zo jong oogde zouden we Barbie de moeder van de tienerpoppen kunnen noemen. Ondanks haar jeugdige looks stamt Barbie toch al uit 1959. Barbie was een mix van de papieren aankleedpopjes die in de jaren 50 populair waren en de pop 'Lilli' die Mattel oprichtster Ruth Handler in Zwitserland zag. We kunnen Lilli zien als de moeder van Barbie.


Barbie pop

Barbie poppen


Steffi Love (en Evi Love)

Steffi Love, meestal gewoon Steffi of Steffie genoemd, is een goedkopere variant op de Barbie tienerpop. Steffi is een echte tienerpop, maar er is ook een variant in lagere school leeftijd, Evi Love. 

De poppen, kleding en accessoires van Steffi Love en Evi Love zijn aanmerkelijk goedkoper dan die van Barbie.


Steffi tienerpop

Steffi Love in diverse outfits


Monster High poppen

Monster High poppen komen evenals Barbie van Mattel. Monster High poppen zijn dus eigenlijk zusjes van Barbie, maar ze hebben een totaal andere levensstijl dan het Amerikaanse poppen-rolmodel. 

Monster High tienerpoppen zijn geïnspireerd op horror, monsters, zombies, vampieren, weerwolven en science-fiction. Er bestaan heel veel Monster High poppen. Niet alleen va de hoofdrolspeelsters van de gelijknamige televisieserie en boekenserie, maar ook van subpersonen.


Monster High speelgoed poppen

Monster High speelgoed poppen

Bratz poppen

Bratz poppen zijn tienerpoppen afgeleid van de Amerikaanse animatieserie Bratz die in Nederland door Nickelodeon wordt uitgezonden. 

In de Bratz serie speelt een groep meisjes de hoofdrol. Ieder meisje is ook als pop beschikbaar. Deze poppen lijken niet zoals Barbie en Steffi op echte tieners maar meer op cartoonpoppetjes.


Bratz poppen
Bratz poppen


Moxie Girlz

De Moxie Girlz is een serie tienerpoppen die weer door de Bratz poppen zijn geïnspireerd. Ook de Moxie Girlz zijn dus geen echte tieners om te zien. De serie Moxie Girlz tienerpoppen is heel uitgebreid. Bovendien zijn er naast de poppen ook heel veel accessoires en kleding te koop.


Moxie Girlz tienerpoppen
Moxie Girlz tienerpoppen


Polly Pocket popjes

Het kleinste tienerpopje heet - heel toepasselijk - Polly Pocket. Ze is veel kleiner dan andere tienerpoppen en gemaakt van hard kunststof. Er is veel Polly Pocket speelgoed beschikbaar, en dat is veel goedkoper dan het speelgoed van andere tienerpoppen. Ook Polly Pocket is van Mattel.

Tienerpop Polly Pocket

Kleine tienerpop: Polly Pocket


Nancy poppen

En dan is er nog Nancy, de tienerpop / modepop van speelgoed fabrikant Fomosa. De Nancy pop is in Nederland niet zo heel bekend, maar dit is een heel leuke modepop, en een goed en goedkoop alternatief voor Barbie. Kijk hier onder voor alle informatie en aanbiedingen van Nancy poppen.

De moeder van de modepop

Oma's speelde al met modepopjes. Dat waren toen vaak poppen van karton die je kon aankleden met kleertjes die je uit een kartonnen of papieren plaat kon knippen en om de modepop heen kon vouwen. 

Deze poppen kom je zelden nog tegen. Dat hebben we min of meer te danken aan Ruth Handler, één van de oprichtsters van Mattel. Deze dame zag in Zwitserland de pop Lilli, een pop die je kon aan en uitkleden met modieuze kleertjes. 

Thuis in Amerika gaf Handler (zelf een poppen oma, want ze had een dochtertje die met kartonnen modepoppen speelde) haar medewerkers van Mattel de opdracht om een tienerpop met kleertjes te ontwerpen. De eerste moderne modepop, Barbie, was geboren.

Barbie Dreamtopia


Dat was in 1959, maar nog steeds in Mattel met Barbie (en haar zusjes) toonaangevend in tienerpoppen. Bij Barbie draait het lang niet meer alleen om mode. Barbie heeft talloze accessoires als huizen, auto's, boten, huisdieren en veel meer tot haar beschikking,

Ook heeft Mattel veel andere personages in vergelijkbare tienerpoppen gegoten zoals Disney prinsessen van Frozen, Belle en Doornroosje, maar ook Hannah Montana (Miley Cirus), Hermelien Griffel (van Harry Potter) en zelfs Jennifer Lopez en de Koreaanse boy band Bangtan Boys.

Ook andere speelgoedfabrikanten maken dit soort tienerpoppen / modepoppen. Soms in de stijl van Barbie en Mattel, soms in een geheel eigen stijl. Kijk bij de links hier boven voor alle poppen en prijzen.


Zie ook: 

Onderwerp:
Hier kijken we naar de leukste tiener poppen en modepoppen. Een tienerpop of modepop is een pop die je kunt aankleden en soms ook kunt kappen (kappop) of opmaken (opmaakpop). De meest bekende tienerpop is Barbie, maar er zijn meer leuke tienerpoppen zoals Bratz poppen, Moxie Girlz, de kleine Polly Pocket popjes, de Monster High poppen, de Steffi Love en Evi Love tienerpop en meer leuke aankleed poppen.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.