De leukste tienerpoppen en modepoppen

Een tienerpop is een pop die vooral door iets oudere meisjes leuk gevonden wordt. Het het woord tiener in de naam heeft geen betrekking op die doelgroep (die is over het algemeen wat jonger), maar op de leeftijd van de poppen zelf. Deze poppen zijn vormgegeven als een tiener en hebben ook de hobby's van een tiener zoals uitgaan, dansen, zingen en mode. Vooral dat laatste is kenmerkend voor een tienerpop. Tienerpoppen worden dan ook wel modepoppen genoemd. Voor deze modepoppen zijn heel veel hippe poppenkleertjes te koop. Kleertjes zoals meisjes ze ook graag zouden dragen.

Overzicht alle leuke tienerpoppen

De meest bekende tienerpop / modepop is zonder twijfel Barbie, maar er zijn meer van deze leuke modepoppen zoals Steffi Love, Evi en de Disney Princess poppen. Kijk bij de aanbiedingen alle modepoppen voor meer dan 1.400 van deze tienerpoppen en uitvoeringen van deze modepoppen.


De leukste tienerpoppen / modepoppen

Over de leukste van al deze tienerpopjes en modepopjes hebben we diverse artikelen met tips geschreven. Hieronder vind je informatie en aanbiedingen van de leukste modepoppen en tienerpoppen.
Zie ook:

De moeder van de modepop

Oma's speelde al met modepopjes. Dat waren toen vaak poppen van karton die je kon aankleden met kleertjes die je uit een kartonnen of papieren plaat kon knippen en om de modepop heen kon vouwen. Deze poppen kom je zelden nog tegen. Dat hebben we min of meer te danken aan Ruth Handler, één van de oprichtsters van Mattel. Deze dame zag in Zwitserland de pop Lilli, een pop die je kon aan en uitkleden met modieuze kleertjes. Thuis in Amerika gaf Handler (zelf een poppenoma, want ze had een dochtertje die met kartonnen modepoppen speelde) haar medewerkers van Mattel de opdracht om een tienerpop met kleertjes te ontwerpen. Barbie was geboren.

Barbie Dreamtopia


Dat was in 1959, maar nog steeds in Mattel met Barbie (en haar zusjes) toonaangevend in tienerpoppen. Bij Barbie draait het lang niet meer alleen om mode. Barbie heeft talloze accessoires als huizen, auto's, boten, huisdieren en veel meer tot haar beschikking,

Ook heeft Mattel veel andere personages in vergelijkbare tienerpoppen gegoten zoals Disney prinsessen van Frozen, Belle en Doornroosje, maar ook Hannah Montana (Miley Cirus), Hermelien Griffel (van Harry Potter) en zelfs Jennifer Lopez en de Koreaanse boy band Bangtan Boys.

Ook andere speelgoedfabrikanten maken dit soort tienerpoppen / modepoppen. Soms in de stijl van Barbie en Mattel, soms in een geheel eigen stijl. Kijk bij de links hier boven voor alle poppen en prijzen.

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.