Beste gezelschapsspellen en bordspellen


Gezellig met de hele familie rond de tafel een gezelschapsspel spelen. Wie vindt dat nou niet leuk? Ondanks de komst van spellen voor de computer, de smartphone en de game-consoles blijft het ouderwetse bordspel zeer populair.

Want wie kent Monopoly nou niet (anno 1935),  of het schaakspel. Schaken bestaat sinds de 15e eeuw in zijn huidige vorm, maar het bordspel werd eeuwen daarvoor al in een andere opzet in India en China gespeeld.

Klassieke en nieuwe bordspellen

Bordspellen, kaartspellen en andere familiespellen zullen zich nooit laten verdrijven door computers of digitale varianten. Er komen jaarlijks volop nieuwe spelletjes en gezelschapsspellen op de markt. De laatste jaren zijn vooral de strategische spellen in opmars. Eenvoudige strategische bordspellen zoals Risk hebben de laatste jaren tot meer complexe bordspellen geleid zoals Carcassonne en de Kolonisten van Catan.


Top 10 gezelschapsspellen

Ben je op zoek naar een leuk bordspel voor de hele familie? Hieronder vind je een top tien van bekende bordspellen en gezelschapsspellen die je absoluut gespeeld moet hebben. Alle genoemde gezelschapsspellen, en meer leuke bordspellen, zijn online te koop bij de winkels uit het overzicht Beste Online Speelgoedwinkels.

Dit is de top 10
1. Monopoly
2. Kolonisten van Catan
3. Scrabble
4. Schaken
5. Zeeslag
6. Dammen
7. Dokter Bibber
8. Mikado
9. Labyrinth
10. Domino

Kijk bij de tips leuke spellen voor de leukste spellen en hun beschrijving.

Al deze spellen zijn voordelig te koop via de bovengenoemde beste online speelgoedwinkels.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.