De voordelen van loopfietsen voor een peuter

Loopfietsen zijn heel leuk speelgoed voor een peuter, maar zo'n loopfiets is ook gezond buitenspeelgoed dat goed is voor de ontwikkeling van het kindje.


Een peuter die een loopfietsje heeft gehad zal veel sneller en makkelijker op een echte fiets leren fietsen. En een loopfiets heeft nog meer voordelen.

Zo ontwikkelt het kindje een beter evenwichtsgevoel. Ook leert een peuter met een loopfietsje beter coördineren. Sturen, rijden, stoppen, het heeft allemaal coördinatie nodig en deze ontwikkelt een kind beter met een loopfiets.

Daarnaast zorgen loopfietsen er voor dat een kind afstand, snelheid en ruimte leert inschatten. Vooral kinderen die met hun motoriek wat achterlopen hebben veel baat bij loopfietsen. Doordat de voeten bij een loopfiets altijd bij de grond zijn, zijn loopfietsen voor kleine kinderen veel minder eng dan een gewoon fietsje.

Kijk voor de prijzen van loopfietsen bij de aanbiedingen van loopfietsen van de belangrijkste winkels in Nederland.


Zie ook: Meer informatie kinderfietsen, loopfietsen, stepjes e.d.


Onderwerp:
Als een peuter op een loopfiets leer rijden kan hij of zij daarna veel makkelijker leren fietsen. Rijden op een loopfiets ontwikkelt het evenwichtsgevoel en leer coördineren. Hier boven meer informatie en aanbiedingen van goede loopfietsen voor de peuter.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.