Beste kinderfiets kopen Tips, informatie, aanbiedingen kinderfietsen

Hier vind je al onze tips en informatie over de leukste en beste kinderfietsen voor jongens en meisjes. Van kinderfietsjes voor de kleinste fietsertjes tot jongensfietsen en meisjesfietsen voor kinderen in de bovenbouw.

Tips kinderfietsen


Zie ook:

Welke maat kinderfiets heb je nodig?

De eerste vraag die altijd opkomt bij het kiezen van een kinderfiets is de maat van de betreffende fiets. De maat van kinderfietsen wordt altijd in inches uitgedrukt. Maar welke inch-maat is de beste fietsmaat voor jouw kind?  Dat hangt af van de lichaamslengte. In onderstaande tabel kun je dat makkelijk nagaan.

86-98 cm groot (2-3 jaar): 10 inch kinderfiets
87-104 cm (3-4 jaar): 12 inch
101-107 cm (4-5 jaar): 14 inch
104-110 cm (5-6 jaar): 16 inch
110-116 cm (6-7 jaar): 18 inch
116-122 cm (7-8 jaar): 20 inch
122-128 cm (8-9 jaar): 22 inch
128-140 cm (9-10 jaar): 24 inch
140-152 cm (10-12 jaar): 26 inch

De lichaamslengte is dus bepalend, de leeftijd hebben we er alleen ter indicatie bij gezet.

Koop geen kinderfiets die te groot is, hoe verleidelijk het ook is om zo de gebruiksduur te verlengen. Kinderen moeten goed bij de pedalen kunnen. Dat is niet alleen aangenamer fietsen maar ook veiliger. Een te klein fietsje is ook niet goed want dan moet het kindje met opgetrokken knieƫn fietsen.

beste kinderfiets kopen

Hoe stel je een kinderfiets goed af?

Een kinderfiets kan een tijdje met een kind meegroeien door zadel en stuur regelmatig te verstellen. 

Het zadel moet ongeveer op 1,08 keer de lengte van het binnenbeen worden afgesteld. Het kind kan dan met de tenen bij de grond, en het been hoeft niet volledig te worden gestrekt om de voet op het pedaal te zetten. 

Kinderen die net fietsen vormen een uitzondering. Zet daarbij het zadel ietsje lager zodat ze met de voeten plat bij de grond kunnen. Dat geeft een kindje meer zekerheid, maar het fietst wel iets minder fijn.

Het stuur moet in verhouding tot het zadel worden afgesteld. Dit is een kwestie van wat het kind plezierig vindt. Meestal wordt bij een kinderfiets het stuur vrij hoog gezet zodat het kind rechtop kan zitten onder het fietsen.

Nog wat tips kiezen kinderfiets

In het bovenaan genoemde overzicht met kinderfietsen kun je heel makkelijk een geschikte kinderfiets vinden. Daarvoor hoef je alleen de kenmerken en de wensen en eisen die je stelt in te voeren en je krijgt een lijstje met alleen de geschikte kinderfietsjes.

Kan een kindje nog niet fietsen, dan kunnen zijwieltjes helpen het kind vrij te maken op de fiets. het is dan handig als je de zijwieltjes hoger kan zetten zodat het kindjes met de wieltjes los van de grond kan fietsen. Ze voorkomen dan vallen en kunnen we af gehaald worden als je merkt dat ze nooit meer de grond raken.

Versnellingen worden vooral door jongetjes op prijs gesteld, maar zijn niet echt nodig en ze zijn kwetsbaar voor schade. Dat geldt extra sterk bij een derailleur.

Een dynamo fietst zwaarder, en ook die kan kapot, losse led-lichtjes zijn beter.

Let bij het kiezen ook op het gewicht. Een te zware fiets is lopend minder handelbaar voor een kind.

Bij een klein fietsje is het veilig als er een vlag op zit of erop bevestigd kan worden. Dit is niet omdat het er zo vrolijk uitziet, maar omdat automobilisten het fietsende kindje dan niet over het hoofd zien.

Om dezelfde redenen zijn voldoende reflectoren handig. Andere veiligheidsmaatregelen zijn dikke fietsbandjes (voor meer grip) en anti-slip op de handvatten van het stuur en de pedalen.Onderwerpen:
Op deze pagina draait het om de beste kinderfietsen voor meisjes en jongens. Je vindt hier tips en informatie over jongensfietsen en meisjesfietsen, de beste winkels om goedkoop kinderfietsen online te kopen en je vindt hier tips voor het bepalen van de maat van de beste kinderfiets en voor de optimale afstelling voor een fiets voor een jongen of meisje.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.