De leukste houten treinbanen


Houten spoorbanen maken met overgangen, bruggen en wissels, met leuke bouwwerken langs de baan. Wel kindje speelt nou niet graag met een houten treinbaan. Daarom kijken we hier naar de leukste houten treinbanen.


Diverse speelgoedfabrikanten maken namelijk heel mooie en goede houten spoorbanen, treinen en accessoires. Hieronder vind je de beste van deze speelgoedmerken, die garant staan voor leuke houten treinbanen. Hierbij zijn de rails van hout en de treinen en accessoires meestal van een mox van materialen.

Brio treinbanen

Een grote aanbieder van houten spoorbanen is Brio. Dit merk heeft het grootste aanbod aan treinsets, treinen en accessoires. Brio maakt zelfs elektrische treinen die op deze houten spoorbanen kunnen rijden, en ook het aanbod aan gebouwen, speelfiguren, dieren en voertuigen die je in combinatie met je houten treinbaan kunt gebruiken is enorm. Dit merk biedt de beste mogelijkheden.Kijk bij bovenstaande link naar Brio voor alle leuke treinsets en uitbreidingen voor je houten spoorbaan. Niet alle accessoires en treinen zijn bij Brio (geheel) van hout gemaakt.

Eichhorn treinbanen

De uitvinder van de houten treinbaan zoals we die nu kennen was de Duitse speelgoedfabrikant Eichhorn die deze speelgoed-spoorbanen al rond 1950 op de markt bracht. En nog steeds behoren de mooie Eichhorn treinbanen tot de mooiste houten spoorbanen die je kunt kopen.Eichhorn biedt startpakketten die je kunt uitbreiden met dozen met baandelen, accessoires, locomotieven en wagons. Alles is handmatig gemaakt van berkenhout van hoge kwaliteit. Kwalitatief staat Eichhorn maar de keuze in niet zo groot als het enorme Brio assortiment.

BigJigs treinbanen

Een ander merk met enorm veel keuze uit houten treinbanen, treinen, wagons en accessoires is BigJigs. De BigJigs treinbanen zijn wat goedkoper dan die van bovenstaande twee aanbieders.


BigJigs is in 1985 in Engeland door het echtpaar Ireland opgericht. Ze begonnen met een marktkraampje waar ze houten puzzels verkochten maar hun houten speelgoed was zo'n succes dat ze tegenwoordig wereldwijd tot de grootste merken op dit gebied behoren. Samen met houten etenswaren (voor speelgoedkeukentjes) zijn de houten treinbanen hun belangrijkste product. Daarbij gaat het niet alleen om de houten spoorbanen en treinen, maar ook om de leuke accessoires daar omheen.

Thomas de Trein treinbanen

De bekendste trein die er op de wereld rond rijdt is Thomas de Trein. Deze speelse trein treedt niet alleen op in series, films en musicals maar is ook in een uitgebreide serie houten treinbanen te koop. De houten speelgoedtreinen van Thomas de Trein worden door Fisher-Price uitgebracht. Het gaat daarbij om een grote collectie treinen, baan-onderdelen en accessoires. Alle bekende treinen uit de serie zijn als speelgoed trein verkrijgbaar. Hierdoor kunnen kinderen de verhalen uit de serie naspelen of zelf hun fantasie op hun trein-helden loslaten.

Deze treinen zijn vaak van kunststof maar de rails zijn van hout. 

Chuggington treinbanen

Evenals Thomas de Trein zijn de Chuggington treinen bekend van televisie. Je kunt wel stellen dat deze eveneens Britse televisieserie afgeleid is van Thomas. Dat geldt ook voor hun Chuggington speelgoed treinen.Onder de naam Chuggington worden er houten speelgoedtreinen en treinbanen uitgebracht, maar er zijn ook treinen en banen van kunststof en/of metaal. De prijzen van Chuggington treinen liggen wat lager, maar er is minder keuze uit onderdelen.


Zie ook: Meer tips speelgoed treinen
Foto bovenaan: Brio


Samenvatting:
Hier kijken we naar de mooiste houten treinbanen. Voor een goede en mooie treinbaan van hout kun je terecht bij fabrikanten van houten speelgoed als Brio, Eichhorn en BigJigs. Ook de treinbanen van hout van de merken Thomas de Trein en Chuggington zijn erg populair bij kinderen, Kijk hier boven voor aanbiedingen van deze houten spoorbanen. Je vindt daar de treinbanen van hout, houten treinen, houten treinwagons, houten treinbaanonderdelen en alle accessoire van hout van een houten treinbaan. 

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.