Skelters, ijzersterke trapauto's.

Lekker rondscheuren op een skelter, welke stoere jongen houdt daar nu niet van.

De skelter (een trapauto met een sterk stalen frame) is klassiek jongensspeelgoed voor buiten want de eerste skelters werden al in 1962 gemaakt.

Stevig, maar ook licht en snel

Een skelter is een stoere trapauto die tegen een stootje of een klapje kan. Ondanks hun supersterke stalen frame zijn Skelters vrij licht zodat je er hoge snelheden op kunt halen. Doordat skelters geen overbodige luxe bevatten zijn ze best betaalbaar. Kijk maar bij de skelter tips voor mooie betaalbare skelters.

De eerste: De Kettcar

De originele skelter werd gemaakt door de Duitse speelgoedfabrikant Kettler. Deze droeg de naam Kettcar. De concurrenten wilde deze naam natuurlijk niet gebruiken, zodat we deze ongemotoriseerde speelgoedvoertuigen nu skelters noemen. In Belgiƫ gebruiken ze meestal de benaming go-kart, maar skelters worden daar ook wel billenkar, kwistax of quistax genoemd. In Nederland gebruiken we ook wel eens de benaming trapauto. In Duitsland worden skelters nog altijd Kettcars genoemd.


Van de Kettcar zijn sinds 1962 15 miljoen exemplaren verkocht.

Hoe werkt een skelter?

Een echte skelter (afgeleid van de Kettcar) werkt zoals een fiets met pedalen en een ketting die het achterwiel aandrijft. Remmen doe je met een hendel die een metalen schijf op een achterband drukt. Sommige skelters zijn voorzien van een trekhaak zodat je er ook karretjes mee voort kunt trekken, maar deze trekhaak was nog niet aanwezig op de oorspronkelijke Kettler skelters.

Veel speelgoedfabrikanten maken momenteel skelters die van de Kettcar zijn afgeleid. Populaire merken van goede skelters zijn Puky, Berg Toys, Kettler, BIG, Falquet en Yipeeh. Voordelige skelters van al deze merken vind je in het bovengenoemde overzicht met leuke skelters.

Zie ook: Informatie kinderfietsen, loopfietsen, stepjes e.d.


Onderwerpen:
Beste skelters, goede trapauto's, speelgoed skelters, Kettcar skelter.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.