Beste speelkleed (speelmat, activity center) voor de baby

Voor een baby is de wereld nog maar klein. De wereld is niet veel groter dan wat de baby kan zien (en dat is nog niet veel) en wat de baby kan grijpen.Met een speelkleed (ook wel speelmat of activity center genoemd) vul je deze wereld met speelgoed waarmee de baby van alles kan ontdekken. De baby kan er naar kijken, er naar grijpen, er mee spelen, en er van leren.

Een speelkleed / speelmat / activity center is goed voor een baby. Hij of zij leert spelenderwijs van alles, en het is goed voor het begrip en motoriek van de baby.

Speelkleden en speelmatten zijn gemaakt van zachte stoffen waarop de baby heerlijk kan liggen. De kleden kunnen op de grond worden gelegd of in de box.


Activity center
Speelkleden worden ook wel activity center genoemd omdat ze voor de baby een breed scala aan speelmogelijkheden bieden. Het speelgoed hangt grotendeels aan een speelbeugel, binnen handbereik en binnen oogbereik van de baby. Kleuren, vormen en geluiden spelen een belangrijke rol bij het babyspeelgoed dat aan de speelbeugel hangt.

Een spiegel maakt ook vaak deel uit van het speelkleed, en op het kleed zelf is vaak veel te voelen.


Veel speelkleden, speelmatten en activity centers
Er is een grote verscheidenheid aan speelkleden. In het het overzichten waar hierboven naar verwezen wordt vind je de beste speelkleden, activity centers en speelmatten in alle soorten en maten. Deze beste speelkleden zijn door gespecialiseerde babywinkels geselecteerd.

Populaire fabrikanten van speelkleden voor baby's zijn Fisher Price en Tiny Love.

Zie ook: Baby speelgoed tips
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.