Siku speelgoed: Schaalmodel voertuigen

Siku zijn miniatuur voertuigen van hoge kwaliteit. Deze Duitse speelgoedfabrikant maakt al sinds 1950 speelgoedauto's, miniatuur auto's en andere miniatuur modellen op schaal.

Siku speelgoed

De eerste Siku miniatuurauto's waren van plastic, maar tegenwoordig maakt Siku stevige metalen miniaturen die tegen een stootje kunnen.

Aanbiedingen Siku voertuigen op schaal

Er zijn honderden auto's en andere voertuigen door Siku op schaal als miniatuur voertuig nagemaakt. Vooral de miniatuur landbouw voertuigen, miniatuur bouwvoertuigen en miniatuur sportwagens van Siku zijn erg populair, maar ook de Siku legervoertuigen en trucks op schaal mogen zich op een grote populariteit verheugen.


Siku vrachtwagen met dieplader en graafmachine
Siku vrachtwagen met dieplader en graafmachine


Hoewel het vooral om miniatuur modellen van voertuigen gaat, vind je bij de Siku aanbiedingen bijpassende gebouwen zoals een koeienstal, een boerderij, een politie station, een bouwplaats en een brandweer kazerne.

De Siku modellen zijn te koop in verschillende groottes. Je hebt daarbij de keuze uit de schaalgroottes 1:32 1:50 en 1:87.

Siku Farmer landbouwvoertuigen

Siku verdeelt zijn schaalmodellen onder in verschillende series. Heel bekend is de Siku Farmer serie. De Siku Farmer serie bestaat uit miniatuur landbouwvoertuigen die op schaal zijn nagemaakt. Deze uitgebreide Siku serie bevat ondermeer Siku tractoren, combines, transportvoertuigen en oogstmachines.

Populair in de Siku Farmer serie zijn onderstaande voorbeelden.

Siku trekker John Deere

Siku trekker John Deere

Siku trekkers
Met tractoren in verschillende modellen van populaire trekker merken zoals een Siku John Deere trekker, een Siku Fendt trekker, een Siku Claas trekker en een Siku New Holland trekker.

Siku landbouw voertuigen en aanhangers
Maar Siku trekkers zijn niet de enige landbouwvoertuigen uit deze serie. Je hebt bijvoorbeeld ook de shovel, voorlader, Unimog, frontmaaier, hakselaar en graafmachine.

En natuurlijk volop landbouw aanhangers die deze trekkers kunnen trekken. Zoals een hooibaal transportband, een vee-aanhanger, een paardentrailer, een voermeng-wagen en mesttank.

Siku Frendt trekker met landbouw machine

Siku Frendt trekker met landbouw machine (aardappel rooier)

Andere Siku voertuigen

Maar Siku maakt meer miniaturen dan agrarische voertuigen alleen. Ook trucks, bouwmachines, kranen, legervoertuigen, ambulances, brandweerauto's e.d. zijn op schaal nagemaakt. Dit op schaal namaken van al deze auto's, voertuigen en groot materiaal doet Siku tot in de details.

Hier onder een (nog lang niet compleet) overzicht met een deel van het Siku speelgoed aanbod.

Siku politie
Diverse politie auto's zoals een Mercedes politiebus en een BMW politieauto, maar ook een Dodge Amerikaanse politieauto of een politie motor.

Siku brandweer
Met de Siku ambulance, Siku Scania ladderwagen, brandweer Unimog en diverse brandweerauto's van o.a, Audi, Mercedes, Dodge en Volkswagen.

Siku personenauto's
Heel veel keuze heb je bij de Siku personenauto collectie. Met miniatuurauto's op schaal van onder andere Mercedes, Chevrolet, Alfa Romeo, Audi, Bentley, BMW, Bugatti, Jeep, Lamborghini, Porsche, Toyota, en Volkswagen.

Siku Liebherr shovel

Siku Liebherr shovel


Siku bouw voertuigen
Indrukwekkende schaalmodellen vind je bij de bouwplaats serie. Met diverse Siku hijskranen, kraanauto's (o.a. van Liebherr), maar ook een Siku betonauto, shovel, wals en betonmixer.

Siku trucks
Natuurlijk zijn er ook veel Siku vrachtwagens. Met veel uiteenlopende transport auto's zoals een geld transport, de UPS of DHL pakketdienst auto, een container transport, een auto transporter, een freightliner, een dieplader en veel meer. Maar ook diverse Siku trucks voor vrachtvervoer.

Siku leger voertuigen
In de collectie Siku legervoertuigen vind je diverse tanks, maar ook voertuigen voor tank transport, straaljagers en andere vliegtuigen en helikopters.

Siku tank

Siku tank (schaal 1:87)

Siku openbaar vervoer
Maar ook een Siku tram (diverse versies), een Siku trein, een Siku harmonicabus, stadsbus, schoolbus, dubbeldekker of andere Siku bus kun je bij de aanbiedingen vinden.

En alles wat hierboven staat is nog maar een greep uit het enorme aanbod aan Siku speelgoed en Siku schaalmodellen. Bij de bovenstaande Siku aanbiedingen vind je ze allemaal.

Siku speelgoed verzamelen

Siku speelgoed is daarom niet alleen leuk om mee te spelen maar ook om voor sier neer te zetten. Siku schaalmodelen zijn dan ook een populair verzamelobject. Veel mensen, zowel kinderen als volwassenen, sparen bepaalde series Siku voertuigen, zoals bijvoorbeeld Siku tractoren, Siku legervoertuigen of de Siku auto's van een favoriet automerk.


Siku stadsbus

Siku stadsbus (harmonica bus)

Siku Control speelgoed

Naast de gewone Siku schaalmodellen maakt Siku ook RC speelgoed. Dit radiografisch bestuurbare Siku speelgoed betreft vooral landbouwvoertuigen en vrachtauto's. Ook het Siku Control speelgoed vind je bij de bovenaan genoemde Siku aanbiedingen.

Kijk in het overzicht bovenaan voor alle leuke Siku schaalmodellen en ander Siku speelgoed. Je vindt daar honderden Siku voertuigen uit alle Siku series.


Zie ook: 


Samenvatting:
Siku auto's, trucks, bouwvoertuigen, landbouwvoertuigen en legervoertuigen zijn niet zomaar speelgoed auto's. Het zijn op schaal gemaakte miniaturen die heel leuk zijn om te verzamelen. Maar ook om mee te spelen. Hier boven vind je alle leuke Siku schaalmodellen. 
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.