De leukste poppenkasten


Er is maar weinig speelgoed dat de fantasie van kinderen zo prikkelt als de "ouderwetse" poppenkast. Hele verhalen kunnen kinderen verzinnen, en ze vinden het geweldig om voor hun ouders. opa en oma of vriendjes een voorstelling te geven. Daarom hier de leukste poppenkasten!


In het overzicht van alle poppenkasten vind je tientallen verschillende poppenkasten. Kijk daar voor alle prijzen en informatie. Hieronder pikken we er een paar leuke heel verschillende poppenkasten uit.

Tip: Bij een poppenkast horen natuurlijk ook poppenkast poppen. We hebben ook een overzicht met de leukste poppenkastpoppen.

De traditionele poppenkast

Deze poppenkast van Playwood ziet er uit zoals een echte poppenkast er uit hoort te zien. Een houten poppenkast voorzien van gordijntjes en schuine zijpanelen die er niet alleen voor zorgen dat de kast stevig staat, maar die ook voorkomen dat de toeschouwers de poppenspelers zien. Leuk en sfeervol speelgoed!De vrolijke poppenkast

Deze poppenkast met clown en sterren ziet er vrolijk uit en is bovendien verzorgd uitgevoerd. Ook dit speelgoed is van hout en voorzien van gordijnen. Achter de poppen bevindt zich een achtergrond met een sprookjeskasteel. Deze achtergrond kan verwijderd worden als deze niet bij het toneelstuk past.De tafelpoppenkast

Deze poppenkast van Hape heeft een heel ander formaat dat bovenstaande poppenkasten. Dit is een klein poppenkastje die je op tafel kunt plaatsen. Er worden twee poppen meegeleverd zodat het spelen meteen kan beginnen.Deze Hape poppenkast voor op tafel is geheel gemaakt van hout uit het voor het milieu verantwoorde duurzame bossen en voorzien van kindveilige verf.

Van deze en alle andere hier genoemde poppenkasten kun je de prijs en andere informatie in het bovenaan genoemde overzicht vinden.

Stoffen poppenkast voor in de deuropening

Onderstaande poppenkast van de Small Foot Company heeft een heel andere opzet. Dit is geen houten kast maar een stoffen doek die je in een deuropening kunt bevestigen. Een slimme manier om een alternatieve poppenkast te maken.Het resultaat is namelijk een voor het oog echte poppenkast waarmee je perfect een voorstelling kunt geven. Ook deze poppenkast is voorzien van gordijntjes. Achterin het doek bevinden zich opbergzakken voor de poppenkastpoppen. Een slimme oplossing!

In het overzicht zijn nog meer van dit soort "poppenkasten" voor in een deur te vinden.

De veelzijdige poppenkast

Deze poppenkast van Pop It Up is wel heel compleet en veelzijdig. Dit speelgoed theater is namelijk voorzien van drie decors. Eigenlijk zijn het drie poppenkasten in één.


De drie decors beelden een dierentuin, een ziekenhuis en een winkel uit. Maar natuurlijk kun je je poppenspel ook op andere locaties laten afspelen. Ook leuk zijn de vier meegeleverde poppenkastpoppen: een jongetje, een meisje, een aap en een tijger.

Poppenkast voor vingerpoppen

Tot slot weer een heel andere poppenkast. Deze poppenkast van Goki is de kleinste van de hier genoemde poppenkasten en alleen geschikt voor vingerpoppen. Goki levert ook een hele reeks vingerpoppen.


Dit kleine poppentheater is gemaakt van hout en wordt geleverd met vijf verschillende decors. Onder andere een dorpje, een huis in het bos en een nachtlandschap. Zo kunnen de kinderen heel goed meerdere scenes verzinnen en spelen.

Dit is maar een greep uit de vele leuke poppenkasten. In het bovenaan genoemde overzicht vind je ze allemaal. Je kunt daar ook alle actuele prijzen van deze poppenkasten vinden.

Zie ook: Meer tips poppen speelgoed


Onderwerpen:
Beste poppenkast, leuke poppenkast, vingerpoppen, tafelpoppenkast, houten poppenkast.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.