De leukste poppenkasten

De poppenkast is speelgoed dat bijna ieder kind leuk vind. Om zelf poppenkast te spelen of om te kijken naar de voorstelling van poppenkast poppen.

Poppenkasten & poppen

Er is maar weinig speelgoed dat de fantasie van kinderen zo prikkelt als de "ouderwetse" poppenkast. Hele verhalen kunnen kinderen verzinnen, en ze vinden het geweldig om voor hun ouders. opa en oma of vriendjes een poppenkast voorstelling te geven. Daarom hier de leukste poppenkasten!

Tientallen leuke poppenkasten


In het onderstaande overzicht met aanbiedingen van alle poppenkasten vind je alle leuke poppenkasten bij elkaar. Kijk daar voor alle prijzen en informatie van iedere poppenkast. 


Hieronder pikken we er een paar leuke heel verschillende poppenkasten uit.

Tip: Bij een poppenkast horen natuurlijk ook poppenkast poppen. We hebben ook een overzicht met de leukste poppenkastpoppen.


De traditionele poppenkast

Deze poppenkast van Playwood ziet er uit zoals een echte poppenkast er uit hoort te zien. Een houten poppenkast voorzien van gordijntjes en schuine zijpanelen die er niet alleen voor zorgen dat de kast stevig staat, maar die ook voorkomen dat de toeschouwers de poppenspelers zien. Leuk en sfeervol speelgoed!


Playwood poppenkast hout

Playwood poppenkast hout


Kijk voor deze klassieke houten poppenkast (een echte Jan Klaassen poppenkast) in het bovenstaande overzicht met alle poppenkasten.

De vrolijke poppenkast

Deze poppenkast met clown en sterren ziet er vrolijk uit en is bovendien verzorgd uitgevoerd. Ook dit is een houten poppenkast en ook deze poppenkast van hout is voorzien van gordijnen. Achter de poppen bevindt zich een achtergrond met een sprookjeskasteel. Deze achtergrond kan verwijderd worden als deze niet bij het toneelstuk past.


Houten poppenkast

Houten poppenkast


Kijk voor meer informatie en de recente prijs in het bovenstaand overzicht met alle poppenkast aanbiedingen. Je vindt daar nog veel meer mooie houten poppenkasten.

De tafelpoppenkast

Deze poppenkast van Hape heeft een heel ander formaat dat bovenstaande poppenkasten. Dit is een klein poppenkastje die je op tafel kunt plaatsen. Bij deze houten tafelpoppenkast worden twee poppen meegeleverd zodat het spelen meteen kan beginnen.

Poppenkast tafel Hape

Poppenkast tafel Hape


Deze Hape poppenkast voor op tafel is geheel gemaakt van hout uit het voor het milieu verantwoorde duurzame bossen en voorzien van kindveilige verf.

Van deze en alle andere hier genoemde poppenkasten kun je de prijs en andere informatie in het bovenaan genoemde overzicht vinden. Je vindt daar nog meer leuke tafelpoppenkasten.

Stoffen poppenkast voor in de deuropening

Onderstaande poppenkast van de Small Foot Company heeft een heel andere opzet. Dit is geen houten poppenkast maar een stoffen doek die je in een deuropening kunt bevestigen. Een slimme manier om een alternatieve poppenkast te maken en een poppenkastvoorstelling in huis te geven.


Stoffen poppenkast deuropening

Stoffen poppenkast deuropening


Het resultaat is namelijk een voor het oog echte poppenkast waarmee je perfect een voorstelling kunt geven. Ook deze poppenkast is voorzien van gordijntjes. Achterin het doek bevinden zich opbergzakken voor de poppenkastpoppen. Een slimme oplossing!

In het overzicht zijn nog meer van dit soort "poppenkasten" voor in een deuropening te vinden.

De veelzijdige poppenkast

Deze poppenkast van Pop It Up is wel heel compleet en veelzijdig. Dit speelgoed theater is namelijk voorzien van drie decors. Eigenlijk zijn het drie poppenkasten in één.


Poppenkast paneel Pop It Up

De drie decors beelden een dierentuin, een ziekenhuis en een winkel uit. Maar natuurlijk kun je je poppenspel ook op andere locaties laten afspelen. Ook leuk zijn de vier meegeleverde poppenkastpoppen: een jongetje, een meisje, een aap en een tijger.

Kijk in het poppenkast overzicht voor deze leuke poppenkast en andere vergelijkbare poppenkasten.

Poppenkast voor vingerpoppen

Tot slot weer een heel andere poppenkast. Deze poppenkast van Goki is de kleinste van de hier genoemde poppenkasten en alleen geschikt voor vingerpoppen. Goki levert ook een hele reeks vingerpoppen voor deze mini poppenkast.


Dit kleine poppentheater is gemaakt van hout en wordt geleverd met vijf verschillende decors. Onder andere een dorpje, een huis in het bos en een nachtlandschap. Zo kunnen de kinderen heel goed meerdere scenes verzinnen en spelen.

Dit is maar een greep uit de vele leuke poppenkasten. In het bovenaan genoemde overzicht vind je ze allemaal. Je kunt daar ook alle actuele prijzen van deze poppenkasten vinden.

Zie ook: Meer tips poppen speelgoed


Samenvatting:
Bijna ieder kind vind een poppenkast leuk speelgoed. Een poppenkast is ook goed speelgoed om de fantasie en creativiteit van een kind te stimuleren. Hier vind je de leukste poppenkasten in verschillende soorten, zoals een klassieke poppenkast van hout, een paneel poppenkast, een poppenkast die je in de deuropening hangt of op een tafel plaatst en een vingerpoppen theater (een poppenkast voor vingerpoppen). 


(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.