De leukste denkspellen

Zoek je een leuk denkspel voor een kind of kinderen? Of een leuk denkspel voor volwassenen? Hier de leukste denkspellen.

Denkspel kind en volwassenen

Hou je van uitdagende spelletjes, spellen waarbij je je hersens moet gebruiken en waarbij het nodige puzzelwerk komt kijken? Hier hebben we de leukste denkspellen van dit moment.


Al deze denkspelletje die je hieronder vindt zijn te vinden in het onderstaande overzicht met aanbiedingen van alle leuke denkspellen. Daar staan alle leuke denkspellen voor kinderen en volwassenen. Daar vind je ook alle actuele winkelprijzen.


SmartGames IQ Puzzler Pro

SmartGames heet de maker van dit IQ spel voor één persoon. Een terechte naam, want dit is een uitdagend spelletje dat je hersens doet kraken. Geschikt voor kinderen van 6 jaar, maar ook leuk (en uitdagend) voor volwassenen.

IQ denkspel
IQ denkspel SmartGames3 spelvarianten kent dit IQ spel. Deze speel je binnenin het doosje, of op een spelbord dat zich aan de achterzijde bevindt. In een boekje staan 120 opdrachten om uit te voeren. In 2D of in 3D. Door de vorm in een doosje is het IQ puzzel spel heel makkelijk om mee te spelen en ook om onderweg een spelletje te spelen.

De prijs rond een tientje maakt dit ook een aantrekkelijk spel. Bijvoorbeeld om cadeau te geven.

Kijk bij de bovenstaande denkspel aanbiedingen voor een aanbieding van dit IQ spel en koop het IQ Puzzler spel goedkoop.

Rubik's Kubus 3x3

De Rubik's Kubus (Rubik's Cube) is een klassieker onder de denkspellen. De Hongaarse schoolmeester Ernő Rubik gebruikte deze zelfbedachte kubus al in 1974. In de jaren 80 was de Rubikś Cube een enorme rage. Iedereen leek met de kubus te worstelen. Deze meest verkochte puzzel alle tijden kent miljarden combinaties, maar er is slechts één oplossing.


De beroemde Rubiks Kubus


Vandaag de dag is deze kubuspuzzel nog steeds populair en één van de meest verkochte puzzelspellen. Hij is er als de klassieke 3x3 versie, maar ook in een 2x2 versie en een 4x4 versie, als slang en met afgeronde hoeken. 

Bij de bovenstaande denkspel aanbiedingen vind je ze alle verschillende versies van de Rubiks Kubus.

Roodkapje denkspel

Veel minder bekend maar ook heel leuk is het Roodkapje denkspel voor kinderen.

Dit Roodkapje spel van SmartGames is een heel ander soort denkspel, en een puzzelspel voor een heel andere doelgroep. Het IQ spel is namelijk gericht op kinderen van 4 tot 7 jaar. Doel van het spel is het huisje van grootmoeder vinden, maar er loopt ook nog een wolf rond die je het zoeken moeilijk maakt.

Roodkapje spel SmartGames

Roodkapje spel SmartGames


En niet alleen de grote boze wolf maakt je als speler het leven zuur, er zijn ook 24 opdrachten te vervullen. Overigens kun je het spel ook zonder wolf spelen, daarvoor zijn 24 andere opdrachten in de speldoos te vinden. Daarin zit ook een spannend verhalenboek over Roodkapje.

Het spel, dat in 2016 nog voor Speelgoed van het Jaar genomineerd was, kan door het kindje alleen worden gespeeld.

Kijk in het bovenaan genoemde overzicht met denkspellen voor de prijs en alle informatie over dit leuke puzzelspel voor kleuters.

Escape Room games

Het Roodkapje spel is voor een puzzel en denkspel voor een kind, maar de bekende Exit Escape Rooms spellen van 999 Games zijn gericht op tieners en volwassenen. Deze puzzelspellen / denkspellen 

Spelfabrikant 999Games brengt een hele reeks Escape Room games op de markt. Deze zijn er als pocket editie maar ook in een grotere doos om thuis te spelen. Net zoals bij een echte escape room moet je door puzzels op te lossen ontsnappen.

Exit Escape Room spel

Exit Escape Room spel

Je speelt ze vaak in een uur in een groepje, tot een persoon of acht. Veel van dit soort spellen kan je helaas maar één keer spelen omdat je dan de antwoorden weet. Gelukkig zijn deze spellen niet zo duur.

Kijk in het overzicht voor al deze leuke escape room spellen waaronder Exit het Verboden Slot (Speelgoed van het Jaar 2018). Maar sindsdien zijn er heel veel nieuwe Escape Room spellen bedacht en uitgebracht.

Roadblock

Roadblock is een denkspelletje geschikt voor kinderen vanaf een jaar of zeven. Ook dit is een winnaar in de Speelgoed van het Jaar verkiezing.

Roadblock spel

Roadblock spel

Doel van Roadblock is via het afsluiten van wegen voorkomen dat een autodief uit de stad kan ontsnappen. Je kan dit spel alleen spelen maar natuurlijk ook samen de strategie bedenken. Het spel is uitdagend genoeg om ook voor tieners en volwassenen leuk te zijn. Een echt denkspel voor alle leeftijden dus.

Kijk voor de prijs in het bovenstaande overzicht.


Penguins On Ice

Deze penguins op ijs zijn een origineel puzzelspel voor kinderen vanaf 6 jaar. Zoals een computerspel speel je het Penguins on Ice spel van level tot level. Na iedere opgeloste opdracht volgt een volgende uitdaging. Zo kent dit puzzel bordspel wel 60 levels.

Penguins On Ice denkspelJe dient bij het Penguins On Ice spel ijsblokken op een dusdanige manier neer te leggen dat vijf penguins op de gevraagde manier op het ijs terecht komen. Het ene level is duidelijk moeilijker dan de andere en in de moeilijkheidsgraad zit duidelijk een stijgende lijn wat het denkspel nog uitdagender maakt.

Kijk in het bovenaan genoemde overzicht met alle denkspellen voor alle informatie en prijzen van bovenstaande puzzelspellen en nog veel meer van dit soort leuke spellen voor zowel kinderen, tieners als volwassenen.

Zie ook: Meer tips leuke denkspellen


Onderwerp:
Op deze pagina vind je enkele voorbeelden van heel verschillende denkspellen en puzzelspellen. We kijken naar de spellen Roadblocks, Penguins on Ice, Rubiks Kubus, IQ Puzzler Pro, het Roodkapje spel en de Escape Room spellen.

Bij het overzicht met alle denkspellen bovenaan vind je nog veel meer dan deze leuke uitdagende spellen. Het gaat daarbij om honderden spelletjes waarbij je je hersens goed moet gebruiken.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.