De leukste denkspellen


Hou je van uitdagende spelletjes, spellen waarbij je je hersens moet gebruiken en waarbij het nodige puzzelwerk komt kijken? Hier hebben we de leukste denkspellen van dit moment.


Al deze denkspelletje die je hieronder vindt zijn te vinden in het overzicht met alle leuke denkspellen. Daar vind je ook alle actuele winkelprijzen.

SmartGames IQ Puzzler Pro

SmartGames heet de maker van dit IQ spel voor één persoon. Een terechte naam, want dit is een uitdagend spelletje dat je hersens doet kraken. Geschikt voor kinderen van 6 jaar, maar ook leuk (en uitdagend) voor volwassenen.
3 spelvarianten kent dit spel. Deze speel je binnenin het doosje, of op een spelbord dat zich aan de achterzijde bevindt. In een boekje staan 120 opdrachten om uit te voeren. In 2D of in 3D. Door de vorm in een doosje is dit spel heel makkelijk om mee te spelen en om onderweg te spelen.

De prijs rond een tientje maakt dit ook een aantrekkelijk spel. Bijvoorbeeld om cadeau te geven.

Rubik's Kubus 3x3

De Rubik's Kubus (Rubik's Cube) is een klassieker onder de denkspellen. De Hongaarse schoolmeester Ernő Rubik gebruikte deze zelfbedachte kubus al in 1974. In de jaren 80 was de Rubikś Cube een enorme rage. Iedereen leek met de kubus te worstelen. Deze meest verkochte puzzel alle tijden kent miljarden combinaties, maar er is slechts één oplossing.Vandaag de dag is deze kubuspuzzel nog steeds populair en één van de meest verkochte puzzelspellen. Hij is er als de klassieke 3x3 versie, maar ook in een 2x2 versie en een 4x4 versie, als slang en met afgeronde hoeken. Bij de bovenstaande denkspellen vind je ze allemaal!

Roodkapje denkspel

Dit Roodkapje spel van SmartGames is een heel ander soort denkspel voor een heel andere doelgroep. Het IQ spel is namelijk gericht op kinderen van 4 tot 7 jaar. Doel is het huisje van grootmoeder vinden, maar er loopt ook nog een wolf rond.En niet alleen de grote boze wolf maakt je als speler het leven zuur, er zijn ook 24 opdrachten te vervullen. Overigens kun je het spel ook zonder wolf spelen, daarvoor zijn 24 andere opdrachten in de speldoos te vinden. Daarin zit ook een spannend verhalenboek over Roodkapje.

Het spel, dat in 2016 nog voor Speelgoed van het Jaar genomineerd was, kan door het kindje alleen worden gespeeld.

Kijk in het bovenaan genoemde overzicht met denkspellen voor de prijs en alle informatie over dit leuke puzzelspel voor kleuters.

Escape Room games

Spelfabrikant 999Games brengt een hele reeks Escape Room games op de markt. Deze zijn er als pocket editie maar ook in een grotere doos om thuis te spelen. Net zoals bij een echte escape room moet je door puzzels op te lossen ontsnappen.


Je speelt ze vaak in een uur in een groepje, tot een persoon of acht. Veel van dit soort spellen kan je helaas maar één keer spelen omdat je dan de antwoorden weet. Gelukkig zijn deze spellen niet zo duur.

Kijk in het overzicht voor al deze leuke escape room spellen waaronder Exit het Verboden Slot (Speelgoed van het Jaar 2018).

Roadblock

Roadblock is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of zeven. Ook dit is een winnaar in de Speelgoed van het Jaar verkiezing.


Doel van Roadblock is via het afsluiten van wegen voorkomen dat een autodief uit de stad kan ontsnappen. Je kan dit spel alleen spelen maar natuurlijk ook samen de strategie bedenken. Het spel is uitdagend genoeg om ook voor tieners en volwassenen leuk te ziijn.

Kijk voor de prijs in het bovenstaande overzicht.


Penguins On Ice

Een origineel puzzelspel voor kinderen vanaf 6 jaar. Zoals je computerspel speel je dit spel van level tot level. Na een opgeloste opdracht volgt een volgende uitdaging. Zo zijn er 60 levels.


Je dient ijsblokken op een dusdanige manier neer te leggen dat vijf penguins op de gevraagde manier op het ijs terecht komen. Het ene level is duidelijk moeilijker dan de andere en in de moeilijkheidsgraad zit duidelijk een stijgende lijn wat het spel nog uitdagender maakt.

Kijk in het bovenaan genoemde overzicht met alle denkspellen voor alle informatie en prijzen van bovenstaande puzzelspellen en nog veel meer van dit soort leuke spellen voor zowel kinderen, tieners als volwassenen.

Zie ook: Meer tips leuke denkspellen


Onderwerp:
Op deze pagina vind je enkele voorbeelden van heel verschillende denkspellen en puzzelspellen. Bij het overzicht met alle denkspellen bovenaan vind je nog veel meer dan deze leuke uitdagende spellen. Hte gaat daarbij om honderden spelletjes waarbij je je hersens goed moet gebruiken.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.