Houten speeltoestellen: Speeltoren Arthur

Speeltoestellen zijn volop verkrijgbaar. De meeste zijn van kunststof, houten speeltoestellen zijn veel zeldzamer, maar dat neemt niet weg dat er ook heel mooie houten speeltoestellen zijn.


Neem bijvoorbeeld de houten speeltoren Arthur. Dit houten speeltoestel, voorzien van een glijbaan, heeft de vorm van een kasteeltoren en is gemaakt van Aziatisch cederhout. Een houtsoort die onderhoudsarm is.

Ridders kunnen het houten kasteel verdedigen tegen aanvallers die het op de prinses voorzien hebben. De prinses kijkt van bovenaf het houten speeltoestel hoe de jongens om haar vechten. Via de glijbaan kan ze zich eventueel in veiligheid brengen, en er is ook een geheim luik om uit het speelkasteel te ontsnappen.
Het houten speeltoestel heeft de vorm van een kasteel en is voorzien van een grote kasteeldeur, een uitkijktoren en natuurlijk van een spectaculaire glijbaan. De kinderen kunnen naar boven klimmen en achter de kantelen plaatsnemen.


Het houten speeltoestel is heel eenvoudig op te bouwen uit enkele panelen. De fabrikant geeft 5 jaar garantie op het hout dat is behandeld met watergedragen beits om de duurzaamheid te vergroten. Het gebruikte hout is Aziatisch cederhout dat een natuurlijke afweer heeft tegen houtrot, ongedierte en schimmels.

Het speelhuis zelf is erg stevig met 1,5 centimeter dikke wanden en 3,8cm dikke lijsten. Het is een houten speelhuis dat tegen een stootje kan.


Zie ook: Het leukste speeltuin speelgoed voor in je eigen tuin

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.