Tips sjoelen: Met sjoelbak aanbiedingen

In Nederland kent iedereen het sjoelspel. Hier aanbiedingen van sjoebakken en sjoelstenen en informatie over het sjoelen.

aanbiedingen sjoelbak en sjoelstenen

Sjoelen is een klassiek gezelschapsspel wat al jaren zeer populair is. Bij heel veel gezinnen is thuis een sjoelbak te vinden. Hier kijken we naar goede sjoelbakken, sjoelbak aanbiedingen, naar sjoelstenen, sjoelen als wedstrijdbord en verschillende soorten sjoelbakken zoals een goede kindersjoelbak.

Sjoelen is populair en de sjoelbak is bekend. Wat sjoelen is hoeven we dan ook niet uit te leggen. In de Nederlandse huiskamers wordt veel gesjoeld, maar ook in wedstrijd verband. Sjoelen is namelijk een officiële sport, met officiële spelregels en een erkende sportbond. Er is zelfs een dopinglijst voor sjoelers!

Hieronder kijken we naar goede sjoelbakken, de beste sjoelbak fabrikanten en hebben we goedkope aanbiedingen van goede sjoelbakken.


Sjoelbak aanbiedingen

Zoek je sjoelbakken, sjoelschijven of andere sjoelbenodigdheden? Dan kun je terecht bij de aanbiedingen sjoelbakken.

Je vindt daar tientallen aanbiedingen van wedstrijdsjoelbakken, kindersjoelbakken en andere sjoelbakken zoals een inklapbare sjoelbak die makkelijk op te bergen is.

Hieronder meer informatie over sjoelen, de sjoelbak, sjoelstenen en sjoelen tips.
Kindersjoelbak

Bij deze sjoelbak aanbiedingen hier boven vind je echte wedstrijd-sjoelbakken met een lengte van 2 meter, maar ook sjoelbakken met een lengte van 120 centimeter. Deze sjoelbakken worden kindersjoelbak genoemd want dit is een ideale sjoelbak voor kinderen. Maar ook voor klein-behuisden is een kinder sjoelbak een goede sjoelbak. Het mag dan officieel een sjoelbak voor kinderen zijn, sjoelen met zo'n kindersjoelbak is voor volwassenen ook best nog een uitdaging.

Kindersjoelbakken worden door diverse fabrikanten gemaakt. Een kinder sjoelbak heeft dezelfde verhoudingen als een gewone sjoelbak, maar een kindersjoelbak is korter en smaller. In het bovenstaande overzicht met aanbiedingen vind je al deze kinder sjoelbakken met alle gegevens en kun je deze sjoelbakken goedkoop kopen.
Inklapbare sjoelbak

Een nadeel van een sjpelbak is de grootte, en dan met name de grootte van de sjoelbak als je deze niet gebruikt. Je kunt natuurlijk een mini sjoelbak aanschaffen, maar veel mensen vinden dat (terecht) geen echte sjoelbak.

Een inklapbare sjoelbak of opklapbare sjoelbak is dan een oplossing, Dit is een sjoelbak van normaal formaat die je kunt inklappen als je hem niet gebruikt. Zodoende kun je de sjoelbak veel makkelijker opbergen, bijvoorbeeld in de kast. En bij een goede inklapbare sjoelbak heb je ondanks de naad, die nodig is voor het inklappen, toch een glad oppervlak. Dat is belangrijk want daar wil je natuurlijk geen last van hebben bij het sjoelen.

Goede inklapbare sjoelbakken zijn te vinden bij de sjoelbak aanbiedingen bovenaan.Beste sjoelbak merken

Sjoelbakken worden gemaakt door diverse fabrikanten, maar lang niet iedere sjoelbak is een goede sjoelbak. Voor een goede wedstrijdsjoelbak heb je de keuze uit een beperkt aantal merken. Dit zijn de beste sjoelbak fabrikanten:

Heemskerk sjoelbak

Heemskerk maakt heel goede sjoelbakken. Zowel een sjoelbak om gezellig thuis met de kinderen een potje te sjoelen als sjoelbakken die tijdens officiële wedstrijden gebruikt worden. Een Heenskerk sjoelbak is van de beste materialen gemaakt en gaat lang mee. 

Er is een ruime keuze uit Heemskerk sjoelbakken in diverse formaten (waaronder natuurlijk het officiële wedstrijd formaat) en uit verschillende kleuren. Ook inklapbare sjoelbakken worden door Heemskerk gemaakt, evenals een mini sjoelbak (kindersjoelbak) of sjoelbak op standaard.

Schilte sjoelbak

Schilte uit IJsselstein is een fabrikant van hoogwaardig houten schoolmeubilair. Maar ze zijn ook de maker van een heel goede klassieke sjoelbak die veel bij wedstrijden gebruikt wordt.

Buffalo sjoelbak

Buffalo is een andere Nederlandse sjoelbak fabrikant die goede sjoelbakken maakt. Zowel sjoelbakken van het officiële grote wedstrijdformaat als kleinere sjoelbakken voor thuis.

Longfield sjoelbak

Zoek je een goede relatief goedkope sjoelbak? Kijk dan bij bovenstaande aanbiedingen bij de Longfield sjoelbakken. Longfield maakt voordelige sjoelbakken die goed van kwaliteit zijn. Zowel in wedstrijdformaat als kleiner formaat.

Bij de bovenstaande aanbiedingen vind je de goede sjoelbakken van deze beste merken.Geschiedenis van het sjoelen

Sjoelen heeft niet alleen een officiële sportbond en officiële regels, maar het sjoelspel heeft ook een geschiedenis Sjoelen bestaat al meer dan 400 jaar. Het spel is in Nederland ontstaan, maar wordt inmiddels ook in veel andere landen gespeeld, al is de sjoelbak alleen in Nederland en België echt bekend. 

Sjoelen is een Fries woord, maar de sjoelbak heeft ook in diverse andere talen een eigen naam gekregen. In het Duits heet de sjoelbak jakkolo en in het Engels een table shuffleboard. Ook in Tsjechië kent men de sjoelbak, al noemt men hem daar šulbak.

SjoelbakSjoelen als wedstrijd sport

Sjoelen is naast een gezelschapsspel ook een echte wedstrijdsport, met een officiële sportbond (de ANS, de Algemene Nederlandse Sjoelbond). De kenmerken van zowel de te gebruiken sjoelbakken als de sjoelstenen zijn door de ANS voorgeschreven. 

Een officiële wedstrijd sjoelbak is 2 meter lang (een kindersjoelbak is dus geen officiële sjoelbak). 

De sjoelstenen
De sjoelschijven moeten volgens de regels van de sjoelbond van beukenhout gemaakt zijn. Ze moeten precies 1.3 centimeter dik zijn, met een doorsnede van 5,2 centimeter. En de sjoelstenen voor een wedstrijd moeten enigszins hol zijn voor een hogere snelheid, minder weerstand en om op de juiste manier tegen de rand te kunnen botsen.

Een echte sjoelsteen is dus niet zomaar een rond glad stuk houdt. Echte sjoelstenen moeten aan bovenstaande eigenschappen voldoen om sjoelstenen te mogen heten.

Spelregels sjoelen

 Sjoelen als wedstrijdsport is natuurlijk aan officiële spelregels gebonden. Thuis kun je sjoelen op de manier die je zelf wil, met eigen regels en eventueel een andere puntentelling. Maar voor wedstrijd sjoelen gelden wel strikte regels.

De spelregels van sjoelen kun je vinden bij de Algemene Nederlandse Sjoelbond, de officiële Nederlandse bond voor het wedstrijd sjoelen.

Kijk voor alle goede sjoelbakken (zowel officiële sjoelbakken als kindersjoelbakken) en sjoelstenen bij de bovenstaande aanbiedingen van sjoelbakken.


Zie ook:

Samenvatting:
Hierboven vind je aanbiedingen van sjoelbakken. Je kan er en sjoelbak goedkoop online kopen. Het betreft zowel officiële sjoelbakken (een wedstrijd sjoelbak) als kindersjoelbakken. Een kindersjoelbak is een kleinere sjoelbak voor kinderen (1,20 meter i.p.v. 2 meter). Ook de sjoelstenen moeten aan tal van voorwaarden voldoen om ze echte sjoelstenen te mogen noemen.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.