Sjoelbakken en sjoel-accessoires online kopen


Sjoelen is een klassiek gezelschapsspel wat al jaren zeer populair is. Bij heel veel gezinnen is thuis een sjoelbak te vinden.

Wat sjoelen is hoeven we dat ook niet uit te leggen. En de spelregels kun je vinden bij de Algemene Nederlandse Sjoelbond. Sjoelen is namelijk een officiële sport, met officiële spelregels en een erkende sportbond. Er is zelfs een dopinglijst voor sjoelers!

Zoek je sjoelbakken, sjoelschijven of andere sjoelbenodigdheden? Dan kun je terecht bij de aanbiedingen van sjoelbakken en materialen.

Kindersjoelbak

Bij deze aanbiedingen vind je echte wedstrijd-sjoelbakken met een lengte van 2 meter, maar ook sjoelbakken met een lengte van 120 centimeter. Deze sjoelbakken worden kindersjoelbak genoemd want ze zijn ideaal voor kinderen en klein-behuisden.  Zo'n kindersjoelbak is voor volwassenen ook best nog een uitdaging.

Kindersjoelbakken worden door diverse fabrikanten gemaakt. Ze hebben dezelfde verhoudingen als een gewone sjoelbak, maar ze zijn korter en smaller. In het bovenstaande overzicht met aanbiedingen vind je ze allemaal.

Geschiedenis van het sjoelen

Sjoelen bestaat al meer dan 400 jaar oud. Het spel is in Nederland ontstaan, maar wordt inmiddels ook in veel andere landen gespeeld, al is de sjoelbak alleen in Nederland en België echt bekend. Sjoelen is een Fries woord, maar de sjoelbak heeft ook in diverse andere talen een plek gekregen. In het Duits heet de sjoelbak jakkolo en in het Engels een table shuffleboard.

Sjoelen als wedstrijdsport

Sjoelen is naast een gezelschapsspel ook een echte wedstrijdsport, met een officiële sportbond (de ANS, de Algemene Nederlandse Sjoelbond). De kenmerken van zowel de te gebruiken sjoelbakken als de sjoelstenen zijn door de ANS voorgeschreven. Een officiële sjoelbak is 2 meter lang (een kindersjoelbak is dus geen officiële sjoelbak). De sjoelschijven moeten van beukenhout gemaakt zijn, 1.3 centimeter dik zijn, met een doorsnede van 5,2 centimeter en ze moeten enigszins hol zijn voor een hogere snelheid, minder weerstand en om op de juiste manier tegen de rand te kunnen botsen.

Kijk voor alle goede sjoelbakken (zowel officiële sjoelbakken als kindersjoelbakken) en sjoelstenen bij de bovenstaande aanbiedingen van sjoelbakken.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.