Sjoelbakken en sjoel-accessoires online kopen


Sjoelen is een klassiek gezelschapsspel wat al jaren zeer populair is. Bij heel veel gezinnen is thuis een sjoelbak te vinden.

Wat sjoelen is hoeven we dat ook niet uit te leggen. En de spelregels kun je vinden bij de Algemene Nederlandse Sjoelbond. Sjoelen is namelijk een officiƫle sport, met officiƫle spelregels en een erkende sportbond. Er is zelfs een dopinglijst voor sjoelers!

Zoek je sjoelbakken, sjoelschijven of andere sjoelbenodigdheden? Dan kun je terecht bij de aanbiedingen van sjoelbakken en materialen.

Kindersjoelbak

Bij deze aanbiedingen vind je echte wedstrijd-sjoelbakken, maar ook sjoelbakken van 122 centimeter. Ideaal voor kinderen en klein-behuisden.  Zo'n kindersjoelbak is voor volwassenen ook best nog een uitdaging.

Geschiedenis van het sjoelen

Sjoelen bestaat al meer dan 400 jaar oud. Het spel is in Nederland ontstaan, maar wordt inmiddels ook in veel andere landen gespeeld. Sjoelen is een Fries woord, maar de sjoelbak heeft ook in diverse andere talen een plek gekregen. In het Duits heet de sjoelbak jakkolo en in het Engels een table shuffleboard.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.