Sjoelbak aanbiedingen: Sjoelbakken, sjoelstenen en tips sjoelen

In Nederland kent iedereen het sjoelspel. Hier aanbiedingen van sjoebakken en sjoelstenen en informatie over het sjoelen.

aanbiedingen sjoelbak en sjoelstenen

Sjoelen is een klassiek gezelschapsspel wat al jaren zeer populair is. Bij heel veel gezinnen is thuis een sjoelbak te vinden. Hier kijken we naar goede sjoelbakken, sjoelbak aanbiedingen, naar sjoelstenen, sjoelen als wedstrijdbord en verschillende soorten sjoelbakken zoals een goede kindersjoelbak.

Sjoelen is populair en de sjoelbak is bekend. Wat sjoelen is hoeven we dan ook niet uit te leggen. En de spelregels kun je vinden bij de Algemene Nederlandse Sjoelbond. Sjoelen is namelijk een officiële sport, met officiële spelregels en een erkende sportbond. Er is zelfs een dopinglijst voor sjoelers!

Zoek je sjoelbakken, sjoelschijven of andere sjoelbenodigdheden? Dan kun je terecht bij de aanbiedingen sjoelbakken.

Hieronder meer informatie over sjoelen, de sjoelbak, sjoelstenen en sjoelen tips.

Kindersjoelbak

Bij deze sjoelbak aanbiedingen hier boven vind je echte wedstrijd-sjoelbakken met een lengte van 2 meter, maar ook sjoelbakken met een lengte van 120 centimeter. Deze sjoelbakken worden kindersjoelbak genoemd want dit is een ideale sjoelbak voor kinderen. Maar ook voor klein-behuisden is een kinder sjoelbak een goede sjoelbak. Het mag dan officieel een sjoelbak voor kinderen zijn, sjoelen met zo'n kindersjoelbak is voor volwassenen ook best nog een uitdaging.

Kindersjoelbakken worden door diverse fabrikanten gemaakt. Een kinder sjoelbak heeft dezelfde verhoudingen als een gewone sjoelbak, maar een kindersjoelbak is korter en smaller. In het bovenstaande overzicht met aanbiedingen vind je al deze kinder sjoelbakken met alle gegevens en kun je deze sjoelbakken goedkoop kopen.


Geschiedenis van het sjoelen

Sjoelen heeft niet alleen een officiële sportbond en officiële regels, maar het sjoelspel heeft ook een geschiedenis Sjoelen bestaat al meer dan 400 jaar. Het spel is in Nederland ontstaan, maar wordt inmiddels ook in veel andere landen gespeeld, al is de sjoelbak alleen in Nederland en België echt bekend. 

Sjoelen is een Fries woord, maar de sjoelbak heeft ook in diverse andere talen een eigen naam gekregen. In het Duits heet de sjoelbak jakkolo en in het Engels een table shuffleboard. Ook in Tsjechië kent men de sjoelbak, al noemt men hem daar šulbak.

Sjoelbak

Sjoelen als wedstrijdsport

Sjoelen is naast een gezelschapsspel ook een echte wedstrijdsport, met een officiële sportbond (de ANS, de Algemene Nederlandse Sjoelbond). De kenmerken van zowel de te gebruiken sjoelbakken als de sjoelstenen zijn door de ANS voorgeschreven. 

Een officiële wedstrijd sjoelbak is 2 meter lang (een kindersjoelbak is dus geen officiële sjoelbak). 

De sjoelstenen
De sjoelschijven moeten volgens de regels van de sjoelbond van beukenhout gemaakt zijn. Ze moeten precies 1.3 centimeter dik zijn, met een doorsnede van 5,2 centimeter. En de sjoelstenen voor een wedstrijd moeten enigszins hol zijn voor een hogere snelheid, minder weerstand en om op de juiste manier tegen de rand te kunnen botsen.

Een echte sjoelsteen is dus niet zomaar een rond glad stuk houdt. Echte sjoelstenen moeten aan bovenstaande eigenschappen voldoen om sjoelstenen te mogen heten.

Kijk voor alle goede sjoelbakken (zowel officiële sjoelbakken als kindersjoelbakken) en sjoelstenen bij de bovenstaande aanbiedingen van sjoelbakken.

Zie ook:

Samenvatting:
Hierboven vind je aanbiedingen van sjoelbakken. Je kan er en sjoelbak goedkoop online kopen. Het betreft zowel officiële sjoelbakken (een wedstrijd sjoelbak) als kindersjoelbakken. Een kindersjoelbak is een kleinere sjoelbak voor kinderen (1,20 meter i.p.v. 2 meter). Ook de sjoelstenen moeten aan tal van voorwaarden voldoen om ze echte sjoelstenen te mogen noemen.
(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.