Knex Blaster: Maak je eigen speelgoedgeweer


Knex (officieel geschreven als K'nex) is een speelgoedmerk bekend om zijn constructiespeelgoed. Vooral knikkerbanen en ingewikkelde voertuigen worden veel met Knex gemaakt. Maar een nieuwe topper, is zijn de Knex blaster geweren. Deze speelgoedgeweren kun je zelf in elkaar zetten, maar ook zelf ontwerpen.

De Knex K-Force Build and Blast serie bevat een groot aantal "blasters" die door kinderen zelf in elkaar gezet kunnen worden. Knex mikt met dit speelgoed op jongens van 8 jaar en ouder. De Knex blasters kunnen volgens de handleiding in elkaar worden gezet, maar de jongens kunnen ze ook zelf naar eigen smaak en wens aanpassen. Of ze kunnen van de onderdelen een geheel eigen speelgoedgeweer ontwerpen en maken.

De Knex blasters zijn bij diverse bekende speelgoedwinkels te koop. Kijk hier voor hun Knex aanbiedingen om een Knex blaster of ander Knex speelgoed tegen de laagste prijs te kopen.


K'nex Blaster

De Knex blaster geweren zijn in verschillende modellen te koop. Pupulair zijn de Knex K-10x, de Knex K-20x en de Kforce Mega Boom building sets. De Knex Kforce Mega Boom blaster (uitgeroepen tot Speelgoed van het Jaar 2015 in de leeftijdscategorie 8 en 9 jaar!) is het topmodel uit de serie. Deze baster-set bestaat uit 360 onderdelen waaronder twee revolverkamers, drie pijltjeshouders, twee voorlaatringen en twee handgrepen. Er worden bouwtekeningen voor 6 verschillende blasters meegeleverd, maar kinderen kunnen met deze set ook hun eigen blaster ontwerpen. Mogelijkheden en onderdelen genoeg!


K'nex Bow Blaster

Naast de speelgoedgeweren heeft Knex ook diverse Bow Blasters. Zo'n Knex Bow Blaster heeft niet de vorm van een geweer maar van een kruisboog. Topmodel hier is de Knex Kforce Dual Cross Blaster met 371 onderdelen waaruit 5 blasters kunnen worden samengesteld (of zelf worden ontworpen) met één of twee revolverkamers waar vanuit de foam pijltjes kunnen worden afgeschoten.

(C) Alle teksten: van Rijswijk Content=King. Mogelijk gemaakt door Blogger.